הבלוג של אלונה זוהר

אוכל שבא מהלב

אמא לשלושה ילדים מקסימים- יונתן מיכל ויהל. מעצבת גרפית ביום, חולמת על מתכונים חדשים ואוכל בלילה, ומיישמת בכל רגע אפשרי... יש לי חלום אחד גדול הקשור לאוכל - אולי יום אחד עוד תהיו שותפים לו :) בינתיים, עקבו אחרי, מעניין וצבעוני... +עוד

אמא לשלושה ילדים מקסימים- יונתן מיכל ויהל. מעצבת גרפית ביום, חולמת על מתכונים חדשים ואוכל בלילה, ומיישמת בכל רגע אפשרי... יש לי חלום אחד גדול הקשור לאוכל - אולי יום אחד עוד תהיו שותפים לו :) בינתיים, עקבו אחרי, מעניין וצבעוני פה, תמיד....

עדכונים:

פוסטים: 740

החל מאוקטובר 2013

פאי אגוזים מושלם כמנת קינוח או ליד הקפה. כל כך פשוט להכנה עד שלא תבינו איך לא הכנתם עד היום!

20/06/2014

DSC_0116המצרכים לקלתית:

100 גרם סוכר

200 גרם חמאה

1 ביצה

300 גרם קמח

המצרכים למילוי:

500 גרם אגוזים (פקאן טבעי, מלך, לוז או כל מה שרוצים)

1 שמנת מתוקה

1 כוס סוכר

2 כפיות תמצית וניל

100 גרם חמאה

להכנה:

1. בקערת מיקסר עם וו גיטרה לשים את החמאה, סוכר וביצה. לעבד עד שלא יהיו גושים של חמאה. להוסיף את הקמח ולעבד רק עד שהכול יתאחד לגוש בצק.

2. לרדד את הבצק על משטח מקומח לגודל תבנית אפיה של פאי עגול. לרפד גם את השוליים. לשים על הפאי נייר כסף ולשפוך קטניות עד לגובה התבנית (חומוס, שעועית) על מנת שהבצק לא יצנח באפיה. לאפות בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות למשך 20 דקות.

3. מכינים את המילוי: לחמם מחבת גדולה על הגז. לשים בתוכה את הסוכר ולערבב עד שיוצר קרמל בצבע ענבר. (עד שאין גושים של סוכר). את השמנת המתוקה לשפוך לתוך הקרמל בזרזיף דק מאוד ובצורה מאוד איטית ומתונה – חשוב מאוד על מנת שלא יוצרו גושים. להיזהר מאוד! הקרמל רותח לא לגעת ולטפל בו בזהירות רבה. לאחר שהשמנת כולה נכנסה לקרמל, להוסיף את הווניל והחמאה ולערבב עד המסתה של החמאה. להוסיף את האגוזים ולערבב היטב עד שהאגוזים יצופו ברוטב הקרמל.

4. לשפוך את המילוי בעודו חם לתוך הקלתית ולאפות את הפאי בתנור חם (180 מעלות) למשך 20 דקות.

5. פאי מעולה, כיף לאכול עם כדור גלידת וניל ליד – מושלם!!!

*** את הפאי הכנתי לשכנה מקסימה שהחליטה שמהיום כל שבוע תלמד להכין עוגה חדשה. ימית, קבענו! מהיום כל שישי עוגה חדשה…

אהבתם את המתכון? תעשו לייק :) אם אתם רוצים להתעדכן בכל פעם שיתפרסם מתכון חדש, לחצו על כפתור ״עקבו אחרי״ בצד שמאל למעלה, הכניסו את כתובת המייל שלכם וקבלו הודעה למייל בכל פעם שיתפרסם מתכון חדש. בתאבון!

לב

 

עוד מהבלוג של אלונה זוהר

תצוגה מקדימה

עוגת שוקולד אלוהית

שמי אלונה ואני קונדיטורית (מודה באשמה). למדתי קונדיטוריה, עבדתי כקונדיטורית, פתחתי קונדיטוריה עבדתי בה וסגרתי אותה. עם סגירתה הפסקתי לאפות. לכל אחד חלום ילדות, שלי היה...

תגובות

פורסם לפני 5 years
תצוגה מקדימה

שניצל תירס אפוי

למצרכים: 4 תפוחי אדמה קטנים (שלוקים בקליפתם במים עד שיתרככו-לרסק אותם היטב שלא יהיו גושים) 5 כפות קמח תופח 3/4 כוס פירורי לחם 2 ביצים 1 קופסאת שימורים של תירס (אני...

תגובות

פורסם לפני 5 years
תצוגה מקדימה

קרם ריקוטה עם משמש ותות שדה

בימות הקיץ החמים, כשממש חם ואין חשק להדליק את התנור, אין חשק לעמוד במטבח ולהשקיע בעוגה עם 8 שלבים, יש לי פיתרון נפלא, זריז, קליל, טעים במיוחד – קינוחי כוסות. קינוחי כוסות יכולים להיות בכל הטעמים, בכל הצבעים, בכל הסגנונות הן...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה