הבלוג של אלונה זוהר

אוכל שבא מהלב

אמא לשלושה ילדים מקסימים- יונתן מיכל ויהל. מעצבת גרפית ביום, חולמת על מתכונים חדשים ואוכל בלילה, ומיישמת בכל רגע אפשרי... יש לי חלום אחד גדול הקשור לאוכל - אולי יום אחד עוד תהיו שותפים לו :) בינתיים, עקבו אחרי, מעניין וצבעוני... +עוד

אמא לשלושה ילדים מקסימים- יונתן מיכל ויהל. מעצבת גרפית ביום, חולמת על מתכונים חדשים ואוכל בלילה, ומיישמת בכל רגע אפשרי... יש לי חלום אחד גדול הקשור לאוכל - אולי יום אחד עוד תהיו שותפים לו :) בינתיים, עקבו אחרי, מעניין וצבעוני פה, תמיד....

עדכונים:

פוסטים: 740

החל מאוקטובר 2013

עוף טנדורי מהמטבח ההודי, רך נימוח עסיסי ומלא בטעמים נפלאים ומיוחדים. הפינוק מעצם הטיפול בבישול העוף.

17/06/2014

DSC_0073

 למצרכים:

1 עוף שלם

10 שיני שום שלמות

2 בצלים פרוסים

3 כפות שמן קנולה

לרוטב:

מיץ ל-1 לימון

4 כוסות מים

2 כפיות כמון

1 כפית קינמון

2 כפיות פלפל שחור גרוס

2 כפות פפריקה מתוקה

2 כפיות אגוז מוסקט

2 כפיות מלח

אפשר להוסיף (אני ויתרתי)

1 כפית ציפורן טחון

1 כפית הל טחון

להכנה:

1. לחמם היטב סיר שטוח גדול. להוסיף את השמן. להכניס את העוף ולצלות על אש גבוהה (כשהסיר מכוסה). אחרי השחמה להפוך את העוף ולצלות אותו עד שישחים מצד זה. להוסיף לצד העוף את שיני השום והבצלים ולטגן יחד עד שיזהיבו מעט.

2. בקערה לערבב את כל חומרי הרוטב. לשפוך על העוף ומסביבו להנמיך את הלהבה ולבשל כשעה על אש קטנה עם סיר מכוסה.

עכשיו לחלק הפינוק של העוף: לשים מצקת על השיש ובמהלך בישול העוף להשקות אותו ברוטב שמסביבו (לפחות 7-8 פעמים במהלך הבישול).

מנה נהדרת וטעימה במיוחד. הולך מצויין עם אורז לבן.

אהבתם את המתכון? תעשו לייק :) אם אתם רוצים להתעדכן בכל פעם שיתפרסם מתכון חדש, לחצו על כפתור ״עקבו אחרי״ בצד שמאל למעלה, הכניסו את כתובת המייל שלכם וקבלו הודעה למייל בכל פעם שיתפרסם מתכון חדש. בתאבון!

 

לב

עוד מהבלוג של אלונה זוהר

תצוגה מקדימה

עוגת שוקולד אלוהית

שמי אלונה ואני קונדיטורית (מודה באשמה). למדתי קונדיטוריה, עבדתי כקונדיטורית, פתחתי קונדיטוריה עבדתי בה וסגרתי אותה. עם סגירתה הפסקתי לאפות. לכל אחד חלום ילדות, שלי היה...

תגובות

פורסם לפני 6 years
תצוגה מקדימה

שניצל תירס אפוי

למצרכים: 4 תפוחי אדמה קטנים (שלוקים בקליפתם במים עד שיתרככו-לרסק אותם היטב שלא יהיו גושים) 5 כפות קמח תופח 3/4 כוס פירורי לחם 2 ביצים 1 קופסאת שימורים של תירס (אני...

תגובות

פורסם לפני 5 years
תצוגה מקדימה

קרם ריקוטה עם משמש ותות שדה

בימות הקיץ החמים, כשממש חם ואין חשק להדליק את התנור, אין חשק לעמוד במטבח ולהשקיע בעוגה עם 8 שלבים, יש לי פיתרון נפלא, זריז, קליל, טעים במיוחד – קינוחי כוסות. קינוחי כוסות יכולים להיות בכל הטעמים, בכל הצבעים, בכל הסגנונות הן...

תגובות

טופ 20 - בלוגים

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה