הבלוג של אלונה זוהר

אוכל שבא מהלב

אמא לשלושה ילדים מקסימים- יונתן מיכל ויהל. מעצבת גרפית ביום, חולמת על מתכונים חדשים ואוכל בלילה, ומיישמת בכל רגע אפשרי... יש לי חלום אחד גדול הקשור לאוכל - אולי יום אחד עוד תהיו שותפים לו :) בינתיים, עקבו אחרי, מעניין וצבעוני... +עוד

אמא לשלושה ילדים מקסימים- יונתן מיכל ויהל. מעצבת גרפית ביום, חולמת על מתכונים חדשים ואוכל בלילה, ומיישמת בכל רגע אפשרי... יש לי חלום אחד גדול הקשור לאוכל - אולי יום אחד עוד תהיו שותפים לו :) בינתיים, עקבו אחרי, מעניין וצבעוני פה, תמיד....

עדכונים:

פוסטים: 751

החל מאוקטובר 2013

מנה טעימה מאוד ללא יותר מדי התעסקות בהכנתה. על טהרת הטעמים המזרחיים הנפלאים.

12/06/2014

IMG_3547למצרכים:

נתחי עוף לפי בחירה (אני שמתי כנפיים)

3 בצלים גדולים פרוסים

מלח (לפי הטעם)

2 כפות סומק

שמן זית

2 כפות אבקת מרק (למהדרין – לא חובה!)

להכנה:

1. לשים את חלקי העוף בסיר ולכסות אותם במים להרתיח. להוסיף מלח ואבקת מרק עוף. לבשל כשעה על אש קטנה. אם מפלס המים יורד להוסיף מים רותחים תוך כדי הבישול.

2. במחבת גדולה לשים את הבצל הפרוס עם 3 כפות שמן זית + 4 כפות מים ולצלות את הבצל על אש קטנה עד שיתרכך. להוסיף את הסומק ולבשל יחד עוד 5 דקות. לערבב כך שהסומק יצפה את הבצל והוא יהפוך את צבעו לורדרד.

3. להוסיף את העוף המבושל למחבת (לא לזרוק את המים בהם בושל העוף) ולערבב עם הבצל היטב. לבשל יחד על אש קטנה 10 דקות.

עדשים עם בורגול/פריקי מבושלים בציר של עוף

1.5 כוסות עדשים שטופים

1 כוס פריקי/בורגול

4-5 כוסות ציר עוף (מבישול העוף)

לבשל את העדשים עם הפריקי/בורגול והציר עד רתיחה. להנמיך את הלהבה ולבשל עוד 40 דקות או עד שהעדשים יתרככו. אם חסרים נוזלים והעדשים עדיין קשים להוסיף עוד ציר מהמרק.

הצעת הגשה:

להניח את פריקי/בורגול בצלחת שטוחה, עליה שפע של בצל עם סומק וליד נתחי עוף – נפלא! ניתן להוסיף מעל פרוסות שקדים קלויים או צנוברים קלויים, מה שיוסיף ליופי המנה ולטעמה.

 

 

 

עוד מהבלוג של אלונה זוהר

תצוגה מקדימה

עוגת שוקולד אלוהית

שמי אלונה ואני קונדיטורית (מודה באשמה). למדתי קונדיטוריה, עבדתי כקונדיטורית, פתחתי קונדיטוריה עבדתי בה וסגרתי אותה. עם סגירתה הפסקתי לאפות. לכל אחד חלום ילדות, שלי היה...

תגובות

פורסם לפני 6 years
תצוגה מקדימה

שניצל תירס אפוי

למצרכים: 4 תפוחי אדמה קטנים (שלוקים בקליפתם במים עד שיתרככו-לרסק אותם היטב שלא יהיו גושים) 5 כפות קמח תופח 3/4 כוס פירורי לחם 2 ביצים 1 קופסאת שימורים של תירס (אני...

תגובות

פורסם לפני 5 years
תצוגה מקדימה

קרם ריקוטה עם משמש ותות שדה

בימות הקיץ החמים, כשממש חם ואין חשק להדליק את התנור, אין חשק לעמוד במטבח ולהשקיע בעוגה עם 8 שלבים, יש לי פיתרון נפלא, זריז, קליל, טעים במיוחד – קינוחי כוסות. קינוחי כוסות יכולים להיות בכל הטעמים, בכל הצבעים, בכל הסגנונות הן...

תגובות

טופ 20 - בלוגים

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה