הבלוג של אלונה זוהר

אוכל שבא מהלב

אמא לשלושה ילדים מקסימים- יונתן מיכל ויהל. מעצבת גרפית ביום, חולמת על מתכונים חדשים ואוכל בלילה, ומיישמת בכל רגע אפשרי... יש לי חלום אחד גדול הקשור לאוכל - אולי יום אחד עוד תהיו שותפים לו :) בינתיים, עקבו אחרי, מעניין וצבעוני... +עוד

אמא לשלושה ילדים מקסימים- יונתן מיכל ויהל. מעצבת גרפית ביום, חולמת על מתכונים חדשים ואוכל בלילה, ומיישמת בכל רגע אפשרי... יש לי חלום אחד גדול הקשור לאוכל - אולי יום אחד עוד תהיו שותפים לו :) בינתיים, עקבו אחרי, מעניין וצבעוני פה, תמיד....

עדכונים:

פוסטים: 751

החל מאוקטובר 2013

פאי פירות משגע ביופיו ובטעמו עם קרם פטיסייר עשיר, כמו נקנה לפני שעה בקונדיטוריית עילית. המתכון מוקדש לימית שרצתה להפתיע את חברתה ליום ההולדת והכנתי עבורה את העוגה באהבה גדולה!

02/06/2014

IMG_3288

להכנת הקלתית:

100 גרם סוכר

200 גרם חמאה

1 ביצה

300 גרם קמח

להכנת קרם הפטיסייר:

450 סמ”ק חלב

100 גרם סוכר

2 כפות תמצית וניל איכותית/מקל וניל

קורט מלח

50 סמ”ק מים

60 גרם קורנפלור

4 חלמונים

50 גרם חמאה

להכנת הקרם:

1 שמנת מתוקה

3 כפות סוכר

לשכבת הפרי:

פירות טריים לפי בחירה

ריבת משמש/ג’לי בטעם משמש

להכנה:

1. בקערת מיקסר עם וו גיטרה לשים את החמאה, סוכר וביצה. לעבד עד שלא יהיו גושים של חמאה. להוסיף את הקמח ולעבד רק עד שהכל יתאחד לגוש בצק.

IMG_3290

2. לרדד את הבצק על משטח מקומח לגודל תבנית אפיה של פאי עגולה/מלבנית. לרפד גם את השוליים. לשים על הפאי נייר כסף ולשפוך קטניות עד לגובה התבנית (חומוס, שעועית) על מנת שהבצק לא יצנח באפיה. לאפות בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות למשך 25 דקות. להוריד את נייר הכסף ולאפות עוד 10 דקות או עד שהקלתית תזהיב. לקרר היטב!!!

 

IMG_3284

IMG_3287

3. להכנת קרם הפטיסייר:

להרתיח בסיר את החלב, סוכר, וניל ומלח עד שיבעבע קלות. לערבב עם מטרפה שהתחתית לא תישרף. בינתיים בקערה נפרדת לערבב את המים, הקורנפלור והחלמונים היטב. לשפוך לתוך החלב הרותח בקילוח דק לאט לאט את הבלילה של הקורנפלור, כל הזמן על ידי בחישה (חובה!!!!). אחרי שסיימנו לראות שהחלב מבעבע טיפה ולהוריד מהגז. להעביר לקערת מיקסר עם וו הקצפה, להוסיף את החמאה ולתת להם להיות במיקסר בפעולה איטית עד שהקרם יתקרר. לקרר את הקרם היטב!!!

4. אני אוהבת לערבב את הפטיסייר עם שמנת מתוקה כי הקרם פחות כבד לטעמי ולכן: להקציף שמנת מתוקה עם סוכר חצי הקצפה, להוסיף את הקרם פטיסייר פנימה ולהקציף יחד לקרם מוצק.

5. למלא את הקלתית בקרם בנדיבות.

6. לקשט מעל עם פירות טריים חתוכים/פרוסים לפי בחירה ולפי סדר מועדף. להכין ג’לי משמש לפי ההוראות שעל האריזה, לקרר מעט ובעזרת מברשת לזגג את הפירות. לא לשפוך אותו מעל זו לא המטרה במקרה זה. אם משתמשים בריבת משמש לזיגוג לחמם אותה במיקרו מעט ובעזרת מברשת להבריש את הפירות. אני אוהבת את הפאי עם ריבת משמש מה שתורם מאוד לטעם הסופי של הפאי.

IMG_3282

7. לשמור את הפאי בקרור עד לאכילתו. טעים, יפה, כמו נלקח הרגע ממדף קונדיטוריה

למי שאין ברשותו משקל, מצ”ב טבלת המרות ומשקלות

אהבתם את המתכון? תעשו לייק :) אם אתם רוצים להתעדכן בכל פעם שיתפרסם מתכון חדש, לחצו על כפתור ״עקבו אחרי״ בצד שמאל למעלה, הכניסו את כתובת המייל שלכם וקבלו הודעה למייל בכל פעם שיתפרסם מתכון חדש. בתאבון!

לב

 

עוד מהבלוג של אלונה זוהר

תצוגה מקדימה

עוגת שוקולד אלוהית

שמי אלונה ואני קונדיטורית (מודה באשמה). למדתי קונדיטוריה, עבדתי כקונדיטורית, פתחתי קונדיטוריה עבדתי בה וסגרתי אותה. עם סגירתה הפסקתי לאפות. לכל אחד חלום ילדות, שלי היה...

תגובות

פורסם לפני 7 years
תצוגה מקדימה

שניצל תירס אפוי

למצרכים: 4 תפוחי אדמה קטנים (שלוקים בקליפתם במים עד שיתרככו-לרסק אותם היטב שלא יהיו גושים) 5 כפות קמח תופח 3/4 כוס פירורי לחם 2 ביצים 1 קופסאת שימורים של תירס (אני...

תגובות

פורסם לפני 6 years
תצוגה מקדימה

קרם ריקוטה עם משמש ותות שדה

בימות הקיץ החמים, כשממש חם ואין חשק להדליק את התנור, אין חשק לעמוד במטבח ולהשקיע בעוגה עם 8 שלבים, יש לי פיתרון נפלא, זריז, קליל, טעים במיוחד – קינוחי כוסות. קינוחי כוסות יכולים להיות בכל הטעמים, בכל הצבעים, בכל הסגנונות הן...

תגובות

טופ 20 - בלוגים

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה