הבלוג של אלונה זוהר

אוכל שבא מהלב

אמא לשלושה ילדים מקסימים- יונתן מיכל ויהל. מעצבת גרפית ביום, חולמת על מתכונים חדשים ואוכל בלילה, ומיישמת בכל רגע אפשרי... יש לי חלום אחד גדול הקשור לאוכל - אולי יום אחד עוד תהיו שותפים לו :) בינתיים, עקבו אחרי, מעניין וצבעוני... +עוד

אמא לשלושה ילדים מקסימים- יונתן מיכל ויהל. מעצבת גרפית ביום, חולמת על מתכונים חדשים ואוכל בלילה, ומיישמת בכל רגע אפשרי... יש לי חלום אחד גדול הקשור לאוכל - אולי יום אחד עוד תהיו שותפים לו :) בינתיים, עקבו אחרי, מעניין וצבעוני פה, תמיד....

עדכונים:

פוסטים: 740

החל מאוקטובר 2013

מאפה יפהפה וטעים להפליא, נהדר לארוחת ערב או לאירוח

28/05/2014

2014-05-28 19.51.35

למצרכים:

1 חב’ בצק עלים מרודד מופשר

2 קישואים פרוסים דק (אם יש מנדולינה רצוי)

3 תפוחי אדמה בינוניים מבושלים במים עם הקליפה

2 גבעולי אורגנו טריים (רק העלים) קצוצים

2 שיני שום כתושות

פירורי לחם

100 גרם גבינת פטה מפוררת

2 ביצים

80 סמ”ק חלב

125 גרם יוגורט

3 כפות שמן

מלח

פלפל שחור גרוס

להכנה:

1. לחמם 3 כפות שמן ולהכניס את פרוסות הקישואים. לטגן אותם על אש נמוכה שממש יתרככו ויתבשלו מעט – רצוי עם סיר מכוסה (לשים לב שלא יהיו רכים מדי ויתפרקו). אחרי ריכוך הקישואים להוסיף את השום, לערבב ולבשל עוד 2 דקות יחד.

2014-05-28 18.20.26

2. לקלף את תפוחי האדמה ולחתוך אותם לקוביות. להוסיף לקערה גם את הקישואים והאורגנו.

2014-05-28 18.32.54

3. להוסיף חצי כוס פירורי לחם ולערבב בעדינות רבה.

4. לערבב בקערה את הביצים, היוגורט, החלב המלח והפלפל.

5. בתבנית עגולה נמוכה (כמו של פאי) לשים נייר אפיה ובתוכו לפרוס בצק, כאשר השוליים שלו יוצאים החוצה. לפזר עליו כף פירורי לחם ועל זה לשים את הקישואים.

2014-05-28 18.43.42

6.  לפזר מעל הקישואים את גבינת הפטה המפוררת.

IMG_3183

7. לשפוך מעל את הבלילה של הביצה ולסגור את הבצק בקצוות כלפי פנים.

8. לאפות בתנור שחומם מראש ל- 200 מעלות למשך 30 דקות.

2014-05-28 19.51.47

לאכול חם – פשוט מושלם!!!

אהבתם את המתכון? תעשו לייק :) אם אתם רוצים להתעדכן בכל פעם שיתפרסם מתכון חדש, לחצו על כפתור ״עקבו אחרי״ בצד שמאל למעלה, הכניסו את כתובת המייל שלכם וקבלו הודעה למייל בכל פעם שיתפרסם מתכון חדש. בתאבון!

 

לב

 

 

 

עוד מהבלוג של אלונה זוהר

תצוגה מקדימה

עוגת שוקולד אלוהית

שמי אלונה ואני קונדיטורית (מודה באשמה). למדתי קונדיטוריה, עבדתי כקונדיטורית, פתחתי קונדיטוריה עבדתי בה וסגרתי אותה. עם סגירתה הפסקתי לאפות. לכל אחד חלום ילדות, שלי היה...

תגובות

פורסם לפני 6 years
תצוגה מקדימה

שניצל תירס אפוי

למצרכים: 4 תפוחי אדמה קטנים (שלוקים בקליפתם במים עד שיתרככו-לרסק אותם היטב שלא יהיו גושים) 5 כפות קמח תופח 3/4 כוס פירורי לחם 2 ביצים 1 קופסאת שימורים של תירס (אני...

תגובות

פורסם לפני 5 years
תצוגה מקדימה

קרם ריקוטה עם משמש ותות שדה

בימות הקיץ החמים, כשממש חם ואין חשק להדליק את התנור, אין חשק לעמוד במטבח ולהשקיע בעוגה עם 8 שלבים, יש לי פיתרון נפלא, זריז, קליל, טעים במיוחד – קינוחי כוסות. קינוחי כוסות יכולים להיות בכל הטעמים, בכל הצבעים, בכל הסגנונות הן...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה