הבלוג של אלונה זוהר

אוכל שבא מהלב

אמא לשלושה ילדים מקסימים- יונתן מיכל ויהל. מעצבת גרפית ביום, חולמת על מתכונים חדשים ואוכל בלילה, ומיישמת בכל רגע אפשרי... יש לי חלום אחד גדול הקשור לאוכל - אולי יום אחד עוד תהיו שותפים לו :) בינתיים, עקבו אחרי, מעניין וצבעוני... +עוד

אמא לשלושה ילדים מקסימים- יונתן מיכל ויהל. מעצבת גרפית ביום, חולמת על מתכונים חדשים ואוכל בלילה, ומיישמת בכל רגע אפשרי... יש לי חלום אחד גדול הקשור לאוכל - אולי יום אחד עוד תהיו שותפים לו :) בינתיים, עקבו אחרי, מעניין וצבעוני פה, תמיד....

עדכונים:

פוסטים: 740

החל מאוקטובר 2013

עונת האפרסקים בשיאה, אני קונה אפרסקים בכל הצבעים והריחות, לא עומדת בפיתוי.. הבעיה מתחילה כשהם מתיישנים ואף אחד לא רוצה לאכול אותם. פתרון נפלא לפרי המושלם!

27/05/2014

Tasty peach jam

הפעם לקחתי את הריבה צעד אחד קדימה. הוספתי לה גרניום לימוני שקטפתי אצלנו בפארק. את הגרניום ניתן למצוא בשפע בגינות ובפארקים ובמשתלות הוא נמכר כצמח תבלין נפלא לכל דבר. נפלא בתה, בלימונדה ובכל העולה בדעתכם. לכו תקטפו, תריחו את ריחו המשכר ותבינו לבד את סגולות טעמיו. את הריבה לא הכנתי מאוד מתוקה כדי שתוכל להיות גם כרוטב לכל קינוח או מנה אחרונה. בגלל שכמות הסוכר בה איננה גדולה היא צריכה להישמר בקרור.
גרניום לימוני

למצרכים:

1.5 ק”ג אפרסק (צהוב או לבן זה לא חשוב) ללא חרצנים שטוף וחתוך (רצוי גם לקלף – יותר נעים אכילה ואסטטי)

750 גרם סוכר (אני שמתי חלק סוכר לבן וסוכר קנים – אין צורך)

מיץ מ-1 לימון

4 ענפים קטנים של גרניום לימוני

להכנה:

לשים בסיר כבד את כל הרכיבים ולהניח מכוסה מספר שעות – רצוי לילה.

IMG_3120

2014-05-26 17.41.49

אחרי מספר שעות ניתן יהיה לראות שהפרי הגיר נוזלים ונוצר רוטב סמיך ומתקתק.

לבשל עד רתיחה. להוריד את כל הקצף שנוצר בחלק העליון – מה שתורם לברק ולצלילות הריבה. להמשיך לבשל על אש נמוכה עד שהריבה מסמיכה. לערבב מדי פעם (רצוי עם כף עץ) ולשים לב שתחתית הפרי לא תישרף (בערך שעה).

לקרר ולהעביר לצנצנות. מושלם!!! נקודה.

אהבתם את המתכון? תעשו לייק :) אם אתם רוצים להתעדכן בכל פעם שיתפרסם מתכון חדש, לחצו על כפתור ״עקבו אחרי״ בצד שמאל למעלה, הכניסו את כתובת המייל שלכם וקבלו הודעה למייל בכל פעם שיתפרסם מתכון חדש. בתאבון!

לב

 

 

 

עוד מהבלוג של אלונה זוהר

תצוגה מקדימה

עוגת שוקולד אלוהית

שמי אלונה ואני קונדיטורית (מודה באשמה). למדתי קונדיטוריה, עבדתי כקונדיטורית, פתחתי קונדיטוריה עבדתי בה וסגרתי אותה. עם סגירתה הפסקתי לאפות. לכל אחד חלום ילדות, שלי היה...

תגובות

פורסם לפני 6 years
תצוגה מקדימה

שניצל תירס אפוי

למצרכים: 4 תפוחי אדמה קטנים (שלוקים בקליפתם במים עד שיתרככו-לרסק אותם היטב שלא יהיו גושים) 5 כפות קמח תופח 3/4 כוס פירורי לחם 2 ביצים 1 קופסאת שימורים של תירס (אני...

תגובות

פורסם לפני 5 years
תצוגה מקדימה

קרם ריקוטה עם משמש ותות שדה

בימות הקיץ החמים, כשממש חם ואין חשק להדליק את התנור, אין חשק לעמוד במטבח ולהשקיע בעוגה עם 8 שלבים, יש לי פיתרון נפלא, זריז, קליל, טעים במיוחד – קינוחי כוסות. קינוחי כוסות יכולים להיות בכל הטעמים, בכל הצבעים, בכל הסגנונות הן...

תגובות

טופ 20 - בלוגים

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה