הבלוג של אלונה זוהר

אוכל שבא מהלב

אמא לשלושה ילדים מקסימים- יונתן מיכל ויהל. מעצבת גרפית ביום, חולמת על מתכונים חדשים ואוכל בלילה, ומיישמת בכל רגע אפשרי... יש לי חלום אחד גדול הקשור לאוכל - אולי יום אחד עוד תהיו שותפים לו :) בינתיים, עקבו אחרי, מעניין וצבעוני... +עוד

אמא לשלושה ילדים מקסימים- יונתן מיכל ויהל. מעצבת גרפית ביום, חולמת על מתכונים חדשים ואוכל בלילה, ומיישמת בכל רגע אפשרי... יש לי חלום אחד גדול הקשור לאוכל - אולי יום אחד עוד תהיו שותפים לו :) בינתיים, עקבו אחרי, מעניין וצבעוני פה, תמיד....

עדכונים:

פוסטים: 740

החל מאוקטובר 2013

בצק נפלא ויצירתיות הופכים את מאפה הספירלות למושלמות. כל אחד מתאים את את טעמו האישי למאפה.

26/05/2014

2014-05-26 19.29.58

המצרכים לבצק:

1 ק”ג קמח עם שמרים (או 1 ק”ג קמח + 2.5 כפות שמרים יבשים)

1 כפית מלח

2 כפות סוכר

40 סמ”ק שמן זית (כ- 4 כפות)

400-450 סמ”ק מים פושרים

המצרכים למילוי (אופציות):

מילוי גבינה עם בצל ירוק

1 גבינת טוב טעם

1/2 קוביית גבינה בולגרית

בצל ירוק גדול חתוך לפרוסות דקות

1 כפית מלח (או לפי הטעם)

מילוי בצל רוקפור:

1 בצל אדום קצוץ

שמן זית

50 גרם רוקפור (לפורר ביד)

מילוי עגבניות מוצרלה:

100 גרם מוצרלה מגורדת

עלים מגבעול של בזיליקום

רוטב עגבניות

 לפיזור מעל:

שמן זית

גרעיני דלעת/זרעי פשתן, פרג, שומשום, בצל קצוץ, מלח גס, אורגנו יבש

להכנה:

1. לשים את כל חומרי הבצק בקערת מיקסר עם וו לישה ולעבד את הבצק למשך 5 דקות. להניח במקום חמים עד שיכפיל את נפחו.

2. להניח את הבצק על משטח מקומח ולחלק אותו ל-4.

3. לרדד בעזרת מערוך כל חלק לצורה צרה ומאורכת

2014-05-26 18.25.50

4. לפזר את המילוי באופן הבא:

מילוי בצל רוקפור: לפזר בצל קצוץ, עליו לטפטף שמן זית ולפזר חתיכות רוקפור

2014-05-26 18.20.36

מילוי גבינה ובצל ירוק: לערבב את כל הרכיבים היטב. לעשות מהמילוי נקניק ארוך ולהניח על הבצק בצד הקרוב אלינו

2014-05-26 18.23.56

מילוי עגבניות מוצרלה: למרוח רוטב עגבניות, לפזר מוצרלה ועלי בזיליקום

2014-05-26 18.28.44

לגלגל כל חלק לצורה של ספירלה כאשר בכל פעם את הקצה הסופי לשים מתחת לספירלה.

2014-05-26 18.45.57

2014-05-26 18.46.24

2014-05-26 18.46.32

למרוח כל ספירלה בשמן זית בעזרת מברשת ולפזר מעל תוספת שאתם בוחרים. לאפות את הספירלות חצי שעה בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות.

2014-05-26 19.21.53

אהבתם את המתכון? תעשו לייק :) אם אתם רוצים להתעדכן בכל פעם שיתפרסם מתכון חדש, לחצו על כפתור ״עקבו אחרי״ בצד שמאל למעלה, הכניסו את כתובת המייל שלכם וקבלו הודעה למייל בכל פעם שיתפרסם מתכון חדש. בתאבון!

 

לב

עוד מהבלוג של אלונה זוהר

תצוגה מקדימה

עוגת שוקולד אלוהית

שמי אלונה ואני קונדיטורית (מודה באשמה). למדתי קונדיטוריה, עבדתי כקונדיטורית, פתחתי קונדיטוריה עבדתי בה וסגרתי אותה. עם סגירתה הפסקתי לאפות. לכל אחד חלום ילדות, שלי היה...

תגובות

פורסם לפני 6 years
תצוגה מקדימה

שניצל תירס אפוי

למצרכים: 4 תפוחי אדמה קטנים (שלוקים בקליפתם במים עד שיתרככו-לרסק אותם היטב שלא יהיו גושים) 5 כפות קמח תופח 3/4 כוס פירורי לחם 2 ביצים 1 קופסאת שימורים של תירס (אני...

תגובות

פורסם לפני 5 years
תצוגה מקדימה

קרם ריקוטה עם משמש ותות שדה

בימות הקיץ החמים, כשממש חם ואין חשק להדליק את התנור, אין חשק לעמוד במטבח ולהשקיע בעוגה עם 8 שלבים, יש לי פיתרון נפלא, זריז, קליל, טעים במיוחד – קינוחי כוסות. קינוחי כוסות יכולים להיות בכל הטעמים, בכל הצבעים, בכל הסגנונות הן...

תגובות

טופ 20 - בלוגים

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה