הבלוג של אלונה זוהר

אוכל שבא מהלב

אמא לשלושה ילדים מקסימים- יונתן מיכל ויהל. מעצבת גרפית ביום, חולמת על מתכונים חדשים ואוכל בלילה, ומיישמת בכל רגע אפשרי... יש לי חלום אחד גדול הקשור לאוכל - אולי יום אחד עוד תהיו שותפים לו :) בינתיים, עקבו אחרי, מעניין וצבעוני... +עוד

אמא לשלושה ילדים מקסימים- יונתן מיכל ויהל. מעצבת גרפית ביום, חולמת על מתכונים חדשים ואוכל בלילה, ומיישמת בכל רגע אפשרי... יש לי חלום אחד גדול הקשור לאוכל - אולי יום אחד עוד תהיו שותפים לו :) בינתיים, עקבו אחרי, מעניין וצבעוני פה, תמיד....

עדכונים:

פוסטים: 740

החל מאוקטובר 2013

מתכון לעוגה יפהפייה וחגיגית במיוחד – לאירועים מיוחדים וגם לחג השבועות

25/05/2014

אלונה 2

המצרכים לעוגה:

3 ביצים

100 גרם סוכר

150 גרם חמאה טרה

200 גרם קמח

1 שקית אבקת אפיה

1 אריזה מוו ממרח גבינה שוקולד ואגוזים של טרה

100 גרם שוקולד מריר

תמצית וניל

לציפוי:

80 מ”ל  שמנת מתוקה טרה 38%

100 גרם שוקולד חלב

לקרם:

1 שמנת מתוקה 38% טרה

1 אריזה מוו ממרח גבינה שוקולד ואגוזים של טרה

לקישוט:

דובדבנים

אגוזי לוז קלויים

ברס (אגוזי לוז מסוכרים קצוצים)

להכנה:

  1. להמיס את החמאה במיקרוגל
  2. לערבב את הביצים עם הסוכר בעזרת מטרפה (או מיקסר) כשתי דקות.
  3. להוסיף את החמאה לביצים והסוכר ולערבב היטב.
  4. להוסיף את הקמח ואבקת האפיה ושוב לערבב היטב.
  5. להוסיף לעיסה את השוקולד המריר ואת ממרח מוו. לערבב הכל יחד עד שהעיסה תהיה אחידה.
  6. לשמן תבנית עגולה עם חור בתרסיס שמן, להעביר פנימה את העיסה ולאפות בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות לחצי שעה.
  7. כשהעוגה יוצאת מהתנור (בעודה חמה) להפוך אותה על צלחת הגשה. לקרר אותה היטב.
  8. להכין את ציפוי השוקולד: להמיס במיקרו את השוקולד והשמנת עד שיימסו לערבב עד שיתאחדו.
  9. בעזרת כפית, לשים את הציפוי על העוגה. לקרר.
  10. להכנת הקרם: בקערת המיקסר לשים את השמנת והגבינה ולהקציף יחד עד שתהיה קצפת עמידה לזילוף. (כשלוש-ארבע דקות)
  11. בעזרת שק זילוף עם צנתר, לזלף עיגולים מסביב, עליהם לפזר אגוזי לוז ומסביב ברס. למלא את החור בדובדבנים ויש לכם עוגה חגיגית, טעימה ומרשימה

אלונה1

 

לקבלת קופון לקניית מוו ממרח גבינה ושוקולד או ממרח שוקולד ואגוזים במחיר מיוחד לחצו כאן

עוד מהבלוג של אלונה זוהר

תצוגה מקדימה

עוגת שוקולד אלוהית

שמי אלונה ואני קונדיטורית (מודה באשמה). למדתי קונדיטוריה, עבדתי כקונדיטורית, פתחתי קונדיטוריה עבדתי בה וסגרתי אותה. עם סגירתה הפסקתי לאפות. לכל אחד חלום ילדות, שלי היה...

תגובות

פורסם לפני 6 years
תצוגה מקדימה

שניצל תירס אפוי

למצרכים: 4 תפוחי אדמה קטנים (שלוקים בקליפתם במים עד שיתרככו-לרסק אותם היטב שלא יהיו גושים) 5 כפות קמח תופח 3/4 כוס פירורי לחם 2 ביצים 1 קופסאת שימורים של תירס (אני...

תגובות

פורסם לפני 5 years
תצוגה מקדימה

קרם ריקוטה עם משמש ותות שדה

בימות הקיץ החמים, כשממש חם ואין חשק להדליק את התנור, אין חשק לעמוד במטבח ולהשקיע בעוגה עם 8 שלבים, יש לי פיתרון נפלא, זריז, קליל, טעים במיוחד – קינוחי כוסות. קינוחי כוסות יכולים להיות בכל הטעמים, בכל הצבעים, בכל הסגנונות הן...

תגובות

טופ 20 - בלוגים

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה