הבלוג של אלונה זוהר

אוכל שבא מהלב

אמא לשלושה ילדים מקסימים- יונתן מיכל ויהל. מעצבת גרפית ביום, חולמת על מתכונים חדשים ואוכל בלילה, ומיישמת בכל רגע אפשרי... יש לי חלום אחד גדול הקשור לאוכל - אולי יום אחד עוד תהיו שותפים לו :) בינתיים, עקבו אחרי, מעניין וצבעוני... +עוד

אמא לשלושה ילדים מקסימים- יונתן מיכל ויהל. מעצבת גרפית ביום, חולמת על מתכונים חדשים ואוכל בלילה, ומיישמת בכל רגע אפשרי... יש לי חלום אחד גדול הקשור לאוכל - אולי יום אחד עוד תהיו שותפים לו :) בינתיים, עקבו אחרי, מעניין וצבעוני פה, תמיד....

עדכונים:

פוסטים: 740

החל מאוקטובר 2013

כוסברה היא צמח תבלין שאין עליה קונצנזוס. או שאוהבים אותה או שלא. אני מאוד, אבל מאוד אוהבת כוסברה. אוהבת בעיקר כוסברה של השוק, של התקופה הזאת בשנה – שהגבעולים שלה עבים, בשרניים ועסיסיים. טעמה של הכוסברה מאוד דומיננטי ולכן אני לא משתמשת בה בבישול חוץ מאשר דגים כמובן (ששם זה חובה) ובסלטים לרוב.

ביום רביעי הייתי בשוק וקניתי שני צרורות ענקיים של כוסברה ופינקתי את עצמי ואת אהוביי בתוספות עם כוסברה.

** בכל המתכונים מידת כמות הכוסברה היא מידה המתייחסת לחבילות מהשוק. (שהן בעצם פי 3-4 מהחבילות בסופר)

כרובית ברוטב עם כוסברה

את המתכון הזה עשיתי באופן ספונטני מאחר והתכוונתי לעשות לביבות כרובית, אבל ברגע האחרון החלטתי שמספיק טיגון יש בחג הזה…

1 כרובית

6 שיני שום

3 כפות שמן

1 כף כורכום

מלח

ציר עוף (של קנור/אבקת מרק עוף) מעורבב בכוס וחצי מים

1/2 חבילה של כוסברה שטופה וקצוצה

להכנה:

להפריד את הכרובית לפרחים ולבשל עד שהיא חצי מרוככת (אל דנטה). לסנן.

לחתוך את השום לעיגולים ולטגן אותו בשמן חם. להוסיף כף כורכום, לבחוש ולהשגיח שלא יישרף (כדקה). להוסיף את המים ואת הכוסברה לאחד טעמים 2-3 דקות. להוסיף את הכרובית ולבשל יחד בסיר מכוסה על אש קטנה כחצי שעה. מדי פעם לערבב, לשים לב שהרוטב מכסה את כל הכרובית. בן לוויה מושלם לאורז לבן.

סלט סלק

למצרכים:

4 סלקים מבושלים ומקולפים (אני מוסיפה למי הבישול חצי כוס סוכר).

1 תפוח גרנד סמיט מגורד

1/4 צרור של כוסברה שטופה וקצוצה

2 כפות סוכר

1 כפית מלח

3 כפות שמן קנולה

1/3 כוס מיץ לימון

להכנה:

לגרד את הסלק על פומפיה ולשים בקערה. להוסיף את התפוח המגורד, את הכוסברה הקצוצה, את הסוכר, המלח השמן והלימון. לבדוק טעמים. ממש ממש ממש טעים!

סלט ירקות רענן


4 מלפפונים

3 עגבניות

חצי פלפל אדום

1/3 צרור של כוסברה

1 שן שום קצוצה קטן קטן

4 כפות שמן זית

1/2 לימון סחוט

1 כפית מלח

להכנה:

לחתוך את כל הירקות לקוביות קטנות (לא קטנות מידי על מנת שלא יימעכו – לשמור על צורתם). להוסיף את שן השום הקצוצה, לשים לימון, מלח ושמן זית ולערבב.

מבטיחה שתרצו עוד….

סלט אבוקדו משגע

סלט האבוקדו הזה הוא מבחינת מושלם לדעתי. הפלפל האדום שיש בתוכו נותן את הפריכיות המושלמת בצרוף לאבוקדו הרך והנימוח.

למצרכים:

4 אבוקדו (אני מעדיפה הס)

1 פלפל אדום גדול נקי מגרעינים ומהליבה

1/3 צרור כוסברה שטופה וקצוצה דק

חצי כוס לימון סחוט

4 כפות שמן זית

1 כפית מלח

להכנה:

לחתוך קוביות מהאבוקדו וגם מהפלפל. להוסיף את הכוסברה, השמן מלח ופלפל ולערבב בזהירות רבה בעזרת כף (לא מזלג) שלא יימעך. ניתן לעשות את הסלט עם כמה צבעים של פלפלים והוא גם טעים, גם יפה וגם מזמין!

סלט בישבש (שומר)

3 בישבשים נקיים (הכי טובים השמנים הרחבים), לחתוך כל אחד לחצי וכל חצי לפרוסות.

1/3 צרור כוסברה שטופה וקצוצה

1 כפית מלח

1/2 כוס לימון

1/3 כוס שמן זית

לערבב את כל הרכיבים ולהתחיל לנשנש. לפעמים אני מוסיפה לסלט גם כף סומק, נותן צבע יפה וטמעו חמצמץ – הולך מצויין יחד.

סחוג ירוק של אסתר חמותי

הסחוג הירוק מצויין כתיבול לסלטים, לתבשילים או סתם כך בליווי לכל מנה.

למצרכים:

2 צרורות כוסברה (בגודל צרור של שוק)

4 ראשי שום

פלפל חריף לפי הטעם

כפית כמון

2 כפות פפריקה גדושות

חצי כפית מלח לימון

מלח

1/4 כפית פלפל שחור.

לטחון את כל המצרכים במג’ימיקס. לטעום תיבול ולחלק לקופסאות. ניתן לשמור בצנצנות במקרר או במקפיא.

אפשר לעשות עוד הרבה קומבינציות עם הכוסברה – היא פשוט מושלמת!!!!

עוד מהבלוג של אלונה זוהר

תצוגה מקדימה

עוגת שוקולד אלוהית

שמי אלונה ואני קונדיטורית (מודה באשמה). למדתי קונדיטוריה, עבדתי כקונדיטורית, פתחתי קונדיטוריה עבדתי בה וסגרתי אותה. עם סגירתה הפסקתי לאפות. לכל אחד חלום ילדות, שלי היה...

תגובות

פורסם לפני 5 years
תצוגה מקדימה

שניצל תירס אפוי

למצרכים: 4 תפוחי אדמה קטנים (שלוקים בקליפתם במים עד שיתרככו-לרסק אותם היטב שלא יהיו גושים) 5 כפות קמח תופח 3/4 כוס פירורי לחם 2 ביצים 1 קופסאת שימורים של תירס (אני...

תגובות

פורסם לפני 5 years
תצוגה מקדימה

קרם ריקוטה עם משמש ותות שדה

בימות הקיץ החמים, כשממש חם ואין חשק להדליק את התנור, אין חשק לעמוד במטבח ולהשקיע בעוגה עם 8 שלבים, יש לי פיתרון נפלא, זריז, קליל, טעים במיוחד – קינוחי כוסות. קינוחי כוסות יכולים להיות בכל הטעמים, בכל הצבעים, בכל הסגנונות הן...

תגובות

טופ 20 - בלוגים

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה