הבלוג של אלונה זוהר

אוכל שבא מהלב

אמא לשלושה ילדים מקסימים- יונתן מיכל ויהל. מעצבת גרפית ביום, חולמת על מתכונים חדשים ואוכל בלילה, ומיישמת בכל רגע אפשרי... יש לי חלום אחד גדול הקשור לאוכל - אולי יום אחד עוד תהיו שותפים לו :) בינתיים, עקבו אחרי, מעניין וצבעוני... +עוד

אמא לשלושה ילדים מקסימים- יונתן מיכל ויהל. מעצבת גרפית ביום, חולמת על מתכונים חדשים ואוכל בלילה, ומיישמת בכל רגע אפשרי... יש לי חלום אחד גדול הקשור לאוכל - אולי יום אחד עוד תהיו שותפים לו :) בינתיים, עקבו אחרי, מעניין וצבעוני פה, תמיד....

עדכונים:

פוסטים: 741

החל מאוקטובר 2013

פיצה מיוחדת ממולאת בכל טוב בהשראת נשים יקרות

21/05/2014

IMG_2971

את המתכון הבא, אני מקדישה באהבה לשלוש חברות יקרות, שאיתי כל היום, גם בלילות טרופי שינה. הן מהוות השראה אדירה, מפרגנות ותומכות בכל פרט ונושא אפשרי. הכרנו באמצע החיים אבל זו חברות לכל החיים – עינת רז, גלית דיאמנט ואורנית רוזנפלד יקרות לי אתן!

10257240_10202711901853495_8268880482863331978_o

 

המצרכים לבצק:

600 גרם קמח עם שמרים (או 600 גרם קמח + 1.5 כפות שמרים יבשים)

30 סמ”ק שמן זית

10 גרם סוכר

10 גרם מלח

350 סמ”ק מים

למילוי:

250 גרם גבינה צהובה מגורדת

4 עגבניות בשלות מגורדות

10 עלי בזיליקום קצוצים

1 כף רסק עגבניות

1 כפית סוכר

1/2 כפית מלח

ענף בזיליקום (רק העלים בשלמותם)

אופציה: עגבניות מיובשות, גבינה בולגרית, פטריות, בצל ועוד….

מעל:

שמן זית

תבלין אורגנו

גבינת פרמזן מגורדת

להכנה:

1. להניח את כל מצרכי הבצק בקערת המיקסר עם וו לישה וללוש יחד 5 דקות.

2. להניח את הבצק מכוסה במקום חמים עד שיכפיל את נפחו.

3. לערבב את חומרי המילוי – פרט לגבינה ופרט, לעלי הבזיליקום השלמים ולתוספות (שרשומות כאופציה)

4. לחלק את הבצק לשלושה חלקים – 2 חלקים בגודל זהה וחלק נוסף קטן יותר.

5. על משטח מקומח לרדד בעזרת מערוך 2 עיגולים גדולים (אפשר בגודל תבנית תנור – אני הכנתי בתבנית פיצה עגולה גדולה קוטר 34″)

IMG_2940

6. לשמן תבנית ולהניח בה את העלה הראשון.

7. לפזר עליו גבינה צהובה, לפזר עם כפית רוטב עגבניות, לפזר את עלי הבזיליקום (אם רוצים מוסיפים עוד תוספות) כל המילוי במרחק 5 ס”מ מהקצוות (לפחות)

IMG_2944

8. לכסות עם העלה הנוסף בצורה טובה – שלא נראה שאריות מילוי.

9. בחלק שנוצר – לרדד בעזרת מערוך, לחתוך לרצועות ולקלוע צמות. לשים על הפיצה בצורה חופשית – לפי ראות עינכם. לא ממליצה לוותר על השלב הזה היות והצמות יוצאות מאוד קריספיות וטעימות.

IMG_2946

IMG_2948

10. למרוח את חלקה העליון של הפיצה (כולל הצמות) בשמן זית, לפזר מעל תבלין אורגנו ופרמזן מגורד.

IMG_2956

IMG_2953

11. לאפות התנור שחומם מראש ל- 200 מעלות ל- 30 דקות. למי שיש לבנת שמות, להוריד את התבנית ישירות על הלבנה ב- 10 דקות האחרונות.

IMG_2971

12. מאפה טעים, ריחני ויפה ומיוחד!!!

IMG_2978

אהבתם את המתכון? תעשו לייק :) אם אתם רוצים להתעדכן בכל פעם שיתפרסם מתכון חדש, לחצו על כפתור ״עקבו אחרי״ בצד שמאל למעלה, הכניסו את כתובת המייל שלכם וקבלו הודעה למייל בכל פעם שיתפרסם מתכון חדש. בתאבון!

לב

עוד מהבלוג של אלונה זוהר

תצוגה מקדימה

עוגת שוקולד אלוהית

שמי אלונה ואני קונדיטורית (מודה באשמה). למדתי קונדיטוריה, עבדתי כקונדיטורית, פתחתי קונדיטוריה עבדתי בה וסגרתי אותה. עם סגירתה הפסקתי לאפות. לכל אחד חלום ילדות, שלי היה...

תגובות

פורסם לפני 6 years
תצוגה מקדימה

שניצל תירס אפוי

למצרכים: 4 תפוחי אדמה קטנים (שלוקים בקליפתם במים עד שיתרככו-לרסק אותם היטב שלא יהיו גושים) 5 כפות קמח תופח 3/4 כוס פירורי לחם 2 ביצים 1 קופסאת שימורים של תירס (אני...

תגובות

פורסם לפני 5 years
תצוגה מקדימה

קרם ריקוטה עם משמש ותות שדה

בימות הקיץ החמים, כשממש חם ואין חשק להדליק את התנור, אין חשק לעמוד במטבח ולהשקיע בעוגה עם 8 שלבים, יש לי פיתרון נפלא, זריז, קליל, טעים במיוחד – קינוחי כוסות. קינוחי כוסות יכולים להיות בכל הטעמים, בכל הצבעים, בכל הסגנונות הן...

תגובות

טופ 20 - בלוגים

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה