הבלוג של אלונה זוהר

אוכל שבא מהלב

אמא לשלושה ילדים מקסימים- יונתן מיכל ויהל. מעצבת גרפית ביום, חולמת על מתכונים חדשים ואוכל בלילה, ומיישמת בכל רגע אפשרי... יש לי חלום אחד גדול הקשור לאוכל - אולי יום אחד עוד תהיו שותפים לו :) בינתיים, עקבו אחרי, מעניין וצבעוני... +עוד

אמא לשלושה ילדים מקסימים- יונתן מיכל ויהל. מעצבת גרפית ביום, חולמת על מתכונים חדשים ואוכל בלילה, ומיישמת בכל רגע אפשרי... יש לי חלום אחד גדול הקשור לאוכל - אולי יום אחד עוד תהיו שותפים לו :) בינתיים, עקבו אחרי, מעניין וצבעוני פה, תמיד....

עדכונים:

פוסטים: 740

החל מאוקטובר 2013

גבינת ריקוטה “הום מייד”, צעד אחר צעד כי אין כמו גבינה שנולדת במטבח הפרטי שלנו.

10/05/2014

feta cheese

אם תלכו לפי ההוראות, מובטחת לכם גבינת ריקוטה מדהימה. גבינה שניתן לשלב בה תוספות מרעננות כיד הדמיון.

 למצרכים:

5 ליטר חלב  3% שומן

150 גרם יוגורט

85 גרם חומץ

85 גרם מלח (ניתן להוסיף יותר – לפי הטעם)

אופן ההכנה:

חשוב ורצוי להצטייד במד חום המיועד לבישול. לחמם את החלב בסיר גדול ל- 94 מעלות.

972182_10200922803047143_251650482_n

להוסיף לסיר תוך כדי בחישה מתמדת (בעזרת מטרפה) לפי הסדר הבא (חשוב!!!!)  יוגורט ולאחר מכן את החומץ.

ברגע שהחלב מתחיל להתגבש להפסיק את הבחישה.  להוסיף מלח (לפזר בעדינות ולהמתין שתי דקות).

לאסוף את החומר המגובש במסננת קטנה למסננת יותר גדולה שמונחת בקערה או בכיור כדי שהמים יגרו ממנה. בשלב הזה ניתן להוסיף תוספות לפי בחירה – שום כתוש+שמיר קצוץ, פלפל שחור גרוס, עירית קצוצה, זיתים, רצועות של פלפלים קלויים, קצח, סומק, שבבי בצל או לפי בחירה. לערבב היטב עם הגבינה.

1186238_10200922805647208_1631728912_n

הגבינה מקבלת את הצורה של המסננת. אחרי חצי שעה לשים צלחת על המסננת ולהפוך את הגבינה עליה,

לשים אותה הפוכה שוב בתוך המסננת. (ניתן לשים בתוך סלסלת רשת/מסננת לפי הדוגמה שרוצים לקבל בסופו של התהליך)

אחרי שהמים ניגרו מהגבינה, מתגבש גוש של גבינה .לסגור בקופסה ולשים במקרר.

אין לשים את הגבינה חמה במקרר . 

טעים, מיוחד והכיף הכי גדול שזה נוצר אצלכם במטבח! בהצלחה!!!

כדי להתעדכן ולקבל עוד הרבה מתכונים נפלאים שבאים מהלב לחצו על כפתור ״עקבו אחרי״ בצד שמאל למעלה, הכניסו את כתובת המייל שלכם וקבלו הודעה למייל בכל פעם שיתפרסם מתכון חדש. בתאבון! 

 

 

לב

 

עוד מהבלוג של אלונה זוהר

תצוגה מקדימה

עוגת שוקולד אלוהית

שמי אלונה ואני קונדיטורית (מודה באשמה). למדתי קונדיטוריה, עבדתי כקונדיטורית, פתחתי קונדיטוריה עבדתי בה וסגרתי אותה. עם סגירתה הפסקתי לאפות. לכל אחד חלום ילדות, שלי היה...

תגובות

פורסם לפני 6 years
תצוגה מקדימה

שניצל תירס אפוי

למצרכים: 4 תפוחי אדמה קטנים (שלוקים בקליפתם במים עד שיתרככו-לרסק אותם היטב שלא יהיו גושים) 5 כפות קמח תופח 3/4 כוס פירורי לחם 2 ביצים 1 קופסאת שימורים של תירס (אני...

תגובות

פורסם לפני 5 years
תצוגה מקדימה

קרם ריקוטה עם משמש ותות שדה

בימות הקיץ החמים, כשממש חם ואין חשק להדליק את התנור, אין חשק לעמוד במטבח ולהשקיע בעוגה עם 8 שלבים, יש לי פיתרון נפלא, זריז, קליל, טעים במיוחד – קינוחי כוסות. קינוחי כוסות יכולים להיות בכל הטעמים, בכל הצבעים, בכל הסגנונות הן...

תגובות

טופ 20 - בלוגים

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה