הבלוג של אלונה זוהר

אוכל שבא מהלב

אמא לשלושה ילדים מקסימים- יונתן מיכל ויהל. מעצבת גרפית ביום, חולמת על מתכונים חדשים ואוכל בלילה, ומיישמת בכל רגע אפשרי... יש לי חלום אחד גדול הקשור לאוכל - אולי יום אחד עוד תהיו שותפים לו :) בינתיים, עקבו אחרי, מעניין וצבעוני... +עוד

אמא לשלושה ילדים מקסימים- יונתן מיכל ויהל. מעצבת גרפית ביום, חולמת על מתכונים חדשים ואוכל בלילה, ומיישמת בכל רגע אפשרי... יש לי חלום אחד גדול הקשור לאוכל - אולי יום אחד עוד תהיו שותפים לו :) בינתיים, עקבו אחרי, מעניין וצבעוני פה, תמיד....

עדכונים:

פוסטים: 740

החל מאוקטובר 2013

קציצות נפלאות עם טעמים רעננים של נענע ופטרוזיליה ברוטב משגע של עלי מנגולד וגרגירי חומוס

09/05/2014

IMG_2611

מצרכים לקציצות:

1 ק”ג בשר בקר טחון

2 ביצים

1 תפוח אדמה בינוני מקולף

צרור נענע טרייה (רק העלים) שטופה

צרור פטרוזיליה שטופה

1 בצל גדול מקולף

3 שיני שום

מלח

פלפל

לתבשיל:

1 חבילת מנגולד, שטוף, יבש וחתוך לרצועות

400 גרם חומוס שהושרה לילה ובושל עד ריכוך

1 כפית כמון

1 כף שטוחה כורכום

4 כפות שום כתושות

מלח

פלפל

שמן זית

מים רותחים

להכנה:

לשים את הפטרוזיליה, נענע, תפוח אדמה, בצל  והשום בקערת המג’ימיקס ולטחון עד שהכול יהיה קצוץ דק דק.

IMG_2586בקערה גדולה להניח את הבשר, העלים הקצוצים, ביצים, כף מלח, כף פלפל שחור גרוס וללוש היטב – כחמש דקות. להניח למנוחה של חצי שעה בערך.

IMG_2588בסיר גדול ושטוח לשים 4 כפות שמן זית ולחמם אותו. להוסיף את המנגולד הפרוס ולטגן אותו עד “שינבל” ויתאדה מעט. להוסיף את השום ולערבב. להוסיף 3 כוסות מים ולאחר מכן את החומוס. לבשל על אש גדולה עד רתיחה. להקטין את הלהבה ולבשל חצי שעה. להוסיף כף מלח, 1 כפית גדושה של פלפל שחור, כמון וכורכום, לבשל עוד 10 דקות.

בינתיים ליצור קציצות מהעיסה ולהעביר אותן לסיר בעדינות. לא לערבב את התכולה רק לנער את הסיר מדי פעם. לבשל עוד 40 דקות. מי שאוהב חמוץ, להוסיף מיץ מחצי לימון. להכין אורז לבן ולהגיש יחד – מעדן.

IMG_2611

כדי להתעדכן ולקבל עוד הרבה מתכונים נפלאים שבאים מהלב לחצו על כפתור ״עקבו אחרי״ בצד שמאל למעלה, הכניסו את כתובת המייל שלכם וקבלו הודעה למייל בכל פעם שיתפרסם מתכון חדש. בתאבון! 

לב

 

 

עוד מהבלוג של אלונה זוהר

תצוגה מקדימה

עוגת שוקולד אלוהית

שמי אלונה ואני קונדיטורית (מודה באשמה). למדתי קונדיטוריה, עבדתי כקונדיטורית, פתחתי קונדיטוריה עבדתי בה וסגרתי אותה. עם סגירתה הפסקתי לאפות. לכל אחד חלום ילדות, שלי היה...

תגובות

פורסם לפני 6 years
תצוגה מקדימה

שניצל תירס אפוי

למצרכים: 4 תפוחי אדמה קטנים (שלוקים בקליפתם במים עד שיתרככו-לרסק אותם היטב שלא יהיו גושים) 5 כפות קמח תופח 3/4 כוס פירורי לחם 2 ביצים 1 קופסאת שימורים של תירס (אני...

תגובות

פורסם לפני 5 years
תצוגה מקדימה

קרם ריקוטה עם משמש ותות שדה

בימות הקיץ החמים, כשממש חם ואין חשק להדליק את התנור, אין חשק לעמוד במטבח ולהשקיע בעוגה עם 8 שלבים, יש לי פיתרון נפלא, זריז, קליל, טעים במיוחד – קינוחי כוסות. קינוחי כוסות יכולים להיות בכל הטעמים, בכל הצבעים, בכל הסגנונות הן...

תגובות

טופ 20 - בלוגים

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה