הבלוג של אלונה זוהר

אוכל שבא מהלב

אמא לשלושה ילדים מקסימים- יונתן מיכל ויהל. מעצבת גרפית ביום, חולמת על מתכונים חדשים ואוכל בלילה, ומיישמת בכל רגע אפשרי... יש לי חלום אחד גדול הקשור לאוכל - אולי יום אחד עוד תהיו שותפים לו :) בינתיים, עקבו אחרי, מעניין וצבעוני... +עוד

אמא לשלושה ילדים מקסימים- יונתן מיכל ויהל. מעצבת גרפית ביום, חולמת על מתכונים חדשים ואוכל בלילה, ומיישמת בכל רגע אפשרי... יש לי חלום אחד גדול הקשור לאוכל - אולי יום אחד עוד תהיו שותפים לו :) בינתיים, עקבו אחרי, מעניין וצבעוני פה, תמיד....

עדכונים:

פוסטים: 740

החל מאוקטובר 2013

בימים האחרונים, אני מקבלת הרבה תגובות מחממות לב, הרבה פירגון, חום ואהבה. עם כל זה מוסיפים, כל כך טעים אבל כל כך משמין…..

הדברים הטעימים – משמינים!! אין מה לעשות… ומי כמוני יודעת ומבינה. שנים שלא יכולתי לעמוד בפני מאפה שמרים חם וריחני שזה עתה יצא מהתנור, לא יכולתי לעמוד בפני צ’יפס פריך שרק יצא מהמחבת הלוהטת, לא יכולתי לעמוד בפני אוכל! אחרי השינוי הגדול של חיי למדתי ליהנות גם מסלט טעים עם רוטב, ליהנות מעלי חסה טריים ופריכים, מפלפל אדום ומתוק כמו סוכריה, מעלי כוסברה שזה עתה נקנו בשוק והם מריחים ובשרניים, מעגבניות חמצמצות ועסיסיות, לאהוב גם את הדברים הטעימים ולא משמינים. בעבר כשהייתי נכנסת לבלוג ורואה פוסט הקשור לבריאות, לא הייתי מגיעה לשורה השנייה אלא הייתי מיד נוטשת. את הסלט אני נותנת כפיצוי על הפוסטים האחרונים המושחתים שהעליתי….

את הטבולה, למדתי להכין מאסתר חמותי שהיא אלופה. אלופה בבישול בכלל! היא לא מכינה את הטבולה מטעמי דיאטה, אלא סלט שמלווה או מהווה ארוחה.

למצרכים:

1/2 צרור נענע של שוק (גדול) כשהעלים מופרדים מהגבעולים-משתמשים רק בעלים

1 צרור פטרוזיליה של שוק (גדול)

1 צרור כוסברה של שוק (גדול)

צרור בצל ירוק (5-6 יח’ החלק הלבן והירוק גם)

1/3 כוז שמן זית

1 לימון סחוט

מלח

עגבניה-כאופציה (הסבר בהמשך)

3/4 כוס בורגול דק מושרה במים חמימים עד ריכוך (כחצי שעה)

להכנה:

להשרות את הבורגול במים חמימים עד שיתרכך. בינתיים, לקצוץ דק את כל עשבי התבלין.

לסחוט את הבורגול היטב מהמים. להוסיף את העשבים לבורגול. לתבל במלח (לפי הטעם) , שמן זית, ולימון. לבדוק טעמים.

לפני שמגישים ניתן להוסיף קוביות עגבניה.

** הערב חשובה: הסלט טעים במיוחד כשאוכלים אותו סמוך להכנתו.

** אני מציינת במתכון צרור של שוק כי הוא גדול פי שתיים ואף שלוש מהצרור שקונים בסופר.

עוד מהבלוג של אלונה זוהר

תצוגה מקדימה

עוגת שוקולד אלוהית

שמי אלונה ואני קונדיטורית (מודה באשמה). למדתי קונדיטוריה, עבדתי כקונדיטורית, פתחתי קונדיטוריה עבדתי בה וסגרתי אותה. עם סגירתה הפסקתי לאפות. לכל אחד חלום ילדות, שלי היה...

תגובות

פורסם לפני 5 years
תצוגה מקדימה

שניצל תירס אפוי

למצרכים: 4 תפוחי אדמה קטנים (שלוקים בקליפתם במים עד שיתרככו-לרסק אותם היטב שלא יהיו גושים) 5 כפות קמח תופח 3/4 כוס פירורי לחם 2 ביצים 1 קופסאת שימורים של תירס (אני...

תגובות

פורסם לפני 5 years
תצוגה מקדימה

קרם ריקוטה עם משמש ותות שדה

בימות הקיץ החמים, כשממש חם ואין חשק להדליק את התנור, אין חשק לעמוד במטבח ולהשקיע בעוגה עם 8 שלבים, יש לי פיתרון נפלא, זריז, קליל, טעים במיוחד – קינוחי כוסות. קינוחי כוסות יכולים להיות בכל הטעמים, בכל הצבעים, בכל הסגנונות הן...

תגובות

טופ 20 - בלוגים

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה