הבלוג של אלונה זוהר

אוכל שבא מהלב

אמא לשלושה ילדים מקסימים- יונתן מיכל ויהל. מעצבת גרפית ביום, חולמת על מתכונים חדשים ואוכל בלילה, ומיישמת בכל רגע אפשרי... יש לי חלום אחד גדול הקשור לאוכל - אולי יום אחד עוד תהיו שותפים לו :) בינתיים, עקבו אחרי, מעניין וצבעוני... +עוד

אמא לשלושה ילדים מקסימים- יונתן מיכל ויהל. מעצבת גרפית ביום, חולמת על מתכונים חדשים ואוכל בלילה, ומיישמת בכל רגע אפשרי... יש לי חלום אחד גדול הקשור לאוכל - אולי יום אחד עוד תהיו שותפים לו :) בינתיים, עקבו אחרי, מעניין וצבעוני פה, תמיד....

עדכונים:

פוסטים: 751

החל מאוקטובר 2013

לחמניות רכות וטעימות במיוחד, עם סוד מקצועי שתורם לרכותן וטעמן המיוחד. המילוי ועשבי התבלין נותנים לטועם תחושה שהוא על גדות אגם מופלא באיטליה היפה

30/04/2014

DSCF4592

מצרכים לבצק:

500 גרם קמח לבן

300 גרם תפוח אדמה מבושלים בקליפתם ומרוסקים לפירה

1.5 כפות שמרים יבשים

2 כפות סוכר

כף מלח

4 כפות שמן זית

100 סמ”ק מים (אם הבצק מעט יבש להוסיף עוד מעט – אבל ממש ממש מעט)

עלים מ-2 ענפים של אורגנו קצוצים דק דק

למילוי:

גוש של גבינת צאן – לפי בחירה (אני שמתי סנט מור)

חצי כוס רוטב פסטו

לציפוי:

גרעינים (לא קלויים) לפי בחירה – אני שמתי דלעת וחמנייה

6 כפות שמן זית מעורבב עם 1 כף גדושה רוטב פסטו

זרעי פשתן – לא חובה!!!

50 גרם גבינת פרמזן מגורדת

מעט קמח – רק ליופי

להכנה:

1. לשים במיקסר עם וו לישה את כל חומרי הבצק וללוש 5 דקות.

2. לכסות ולשים במקום חמים להתפחה עד הכפלת נפח הבצק (כשעה – שעה וחצי).

3. ללוש את הבצק ולחלק אותו לחלקים של 100 גרם (בערך הגודל כדור טניס).

DSCF4572

4. לשטח כל גוש הבצק ביד, למרוח באמצע פסטו (לשמור על שוליים נקיים) להניח במרכז גוש של גבינה.

DSCF4573

5. לסגור את הבצק ולהניח בתבנית עם נייר אפיה במרווחים גדולים בין האחד לשני.

DSCF4578

6. לערבב שמן זית עם פסטו ובעזרת מברשת למרוח כל לחמניה. לפזר מעל גרעינים, זרעי פשתן וגבינה. בצדדים לבזוק מעט קמח.

DSCF4581

7. להניח לתפיחה עד שהלחמניות יכפילו את נפחן (כחצי שעה).

8. לאפות בתנור שחומם מראש ל- 200 מעלות כ- 15 דקות. אחרי שהמאפה יצא מהתנור והבית מריח איטליה, תכינו לכם לימונדה קרה, תשבו מול החלון ותטעמו מהפלא הטעים הזה. מי יוכל להגיד שלא אהב :) ?

DSCF4588

 

אהבתם את המתכון? עשו לייק :) ואם אתם רוצים להתעדכן בכל פעם שיתפרסם מתכון חדש, לחצו על כפתור ״עקבו אחרי״ בצד שמאל למעלה, הכניסו את כתובת המייל שלכם וקבלו הודעה למייל בכל פעם שיתפרסם מתכון חדש. בתאבון!

לב

 

עוד מהבלוג של אלונה זוהר

תצוגה מקדימה

עוגת שוקולד אלוהית

שמי אלונה ואני קונדיטורית (מודה באשמה). למדתי קונדיטוריה, עבדתי כקונדיטורית, פתחתי קונדיטוריה עבדתי בה וסגרתי אותה. עם סגירתה הפסקתי לאפות. לכל אחד חלום ילדות, שלי היה...

תגובות

פורסם לפני 7 years
תצוגה מקדימה

שניצל תירס אפוי

למצרכים: 4 תפוחי אדמה קטנים (שלוקים בקליפתם במים עד שיתרככו-לרסק אותם היטב שלא יהיו גושים) 5 כפות קמח תופח 3/4 כוס פירורי לחם 2 ביצים 1 קופסאת שימורים של תירס (אני...

תגובות

פורסם לפני 6 years
תצוגה מקדימה

קרם ריקוטה עם משמש ותות שדה

בימות הקיץ החמים, כשממש חם ואין חשק להדליק את התנור, אין חשק לעמוד במטבח ולהשקיע בעוגה עם 8 שלבים, יש לי פיתרון נפלא, זריז, קליל, טעים במיוחד – קינוחי כוסות. קינוחי כוסות יכולים להיות בכל הטעמים, בכל הצבעים, בכל הסגנונות הן...

תגובות

טופ 20 - בלוגים

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה