הבלוג של אלונה זוהר

אוכל שבא מהלב

אמא לשלושה ילדים מקסימים- יונתן מיכל ויהל. מעצבת גרפית ביום, חולמת על מתכונים חדשים ואוכל בלילה, ומיישמת בכל רגע אפשרי... יש לי חלום אחד גדול הקשור לאוכל - אולי יום אחד עוד תהיו שותפים לו :) בינתיים, עקבו אחרי, מעניין וצבעוני... +עוד

אמא לשלושה ילדים מקסימים- יונתן מיכל ויהל. מעצבת גרפית ביום, חולמת על מתכונים חדשים ואוכל בלילה, ומיישמת בכל רגע אפשרי... יש לי חלום אחד גדול הקשור לאוכל - אולי יום אחד עוד תהיו שותפים לו :) בינתיים, עקבו אחרי, מעניין וצבעוני פה, תמיד....

עדכונים:

פוסטים: 741

החל מאוקטובר 2013

עוגה איטלקית עשירה עם ניחוח הבזיליקום, במילוי פסטו עגבניות לחות ופרמזן, טעימה מאוד גם יום אחרי

28/04/2014

IMG_4849

עוגה נפלאה שהוכנה לכבוד בראנצ׳ סלונה הגדול

המצרכים לבצק: (מתאים ל2 עוגות)

1 ק”ג קמח עם שמרים (או 1 ק”ג קמח + 2 כפות שמרים יבשים)

1 ביצה

3 כפות סוכר

1 כף מלח

4 כפות שמן זית

2 כפות רוטב פסטו

כ- 700 סמ”ק מים

למילוי:

6 יח’ עגבניות מיובשות לחות

כ- 3/4 כוס פסטו (למריחה על הבצק)

100 גרם גבינת פרמזן מגורדת

לזרייה מעל:

שמן זית

גרעיני חמניה/דלעת או שניהם

להכנה:

בקערת המיקסר, להניח את כל חומרי הבצק וללוש בעזרת וו לישה למשך 5 דקות. להניח את הבצק במקום חמים להתפחה עד הכפלת הנפח (כשעה)

IMG_2297

בעזרת מערוך, על משטח מקומח, לפתוח את הבצק לצורה מלבנית כשהבצק יהיה בעובי של 1 ס”מ.

למרוח את הבצק ברוטב פסטו, עליו לפזר בנדיבות גבינת פרמזן ועליה לפזר עגבניות מיובשות. לשים לב להשאיר שוליים נקיים של 1-2 ס”מ בכל הקצוות (ללא מילוי)

IMG_2308

להתחיל לגלגל את הבצק מהצד הקרוב אלינו כלפי מעלה עד שנקבל רולדה ארוכה

IMG_2309

בעזרת סכין חדה לחתוך את הרולדה באמצע כך שנקבל 2 חלקים עם מילוי חשוף (כמו קרנץ)

IMG_2312

את שני החלקים לקלוע אחד שני (כמו צמה) ולהניח בתבנית אפיה משומנת עם חור באמצע

IMG_2314

להתפיח את העוגה במקום חמים עד שתכפיל את נפחה (כשעה תלוי במזג האויר).

IMG_2315

למרוח מעליה שמן זית בעדינות ולפזר גרעינים.

להכניס את התבנית לתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות – רצוי בחלק התחתון של התנור. לאפות כחצי שעה או עד שהמאפה מזהיב.

IMG_4847

מנה יפה, טעימה במיוחד ובהחלט מיוחדת!!!

אהבתם את המתכון? אם אתם רוצים להתעדכן בכל פעם שיתפרסם מתכון חדש, לחצו על כפתור ״עקבו אחרי״ בצד שמאל למעלה, הכניסו את כתובת המייל שלכם וקבלו הודעה למייל בכל פעם שיתפרסם מתכון חדש. בתאבון!

לב

 

 

 

 

 

 

 

עוד מהבלוג של אלונה זוהר

תצוגה מקדימה

עוגת שוקולד אלוהית

שמי אלונה ואני קונדיטורית (מודה באשמה). למדתי קונדיטוריה, עבדתי כקונדיטורית, פתחתי קונדיטוריה עבדתי בה וסגרתי אותה. עם סגירתה הפסקתי לאפות. לכל אחד חלום ילדות, שלי היה...

תגובות

פורסם לפני 6 years
תצוגה מקדימה

שניצל תירס אפוי

למצרכים: 4 תפוחי אדמה קטנים (שלוקים בקליפתם במים עד שיתרככו-לרסק אותם היטב שלא יהיו גושים) 5 כפות קמח תופח 3/4 כוס פירורי לחם 2 ביצים 1 קופסאת שימורים של תירס (אני...

תגובות

פורסם לפני 5 years
תצוגה מקדימה

קרם ריקוטה עם משמש ותות שדה

בימות הקיץ החמים, כשממש חם ואין חשק להדליק את התנור, אין חשק לעמוד במטבח ולהשקיע בעוגה עם 8 שלבים, יש לי פיתרון נפלא, זריז, קליל, טעים במיוחד – קינוחי כוסות. קינוחי כוסות יכולים להיות בכל הטעמים, בכל הצבעים, בכל הסגנונות הן...

תגובות

טופ 20 - בלוגים

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה