הבלוג של אלונה זוהר

אוכל שבא מהלב

אמא לשלושה ילדים מקסימים- יונתן מיכל ויהל. מעצבת גרפית ביום, חולמת על מתכונים חדשים ואוכל בלילה, ומיישמת בכל רגע אפשרי... יש לי חלום אחד גדול הקשור לאוכל - אולי יום אחד עוד תהיו שותפים לו :) בינתיים, עקבו אחרי, מעניין וצבעוני... +עוד

אמא לשלושה ילדים מקסימים- יונתן מיכל ויהל. מעצבת גרפית ביום, חולמת על מתכונים חדשים ואוכל בלילה, ומיישמת בכל רגע אפשרי... יש לי חלום אחד גדול הקשור לאוכל - אולי יום אחד עוד תהיו שותפים לו :) בינתיים, עקבו אחרי, מעניין וצבעוני פה, תמיד....

עדכונים:

פוסטים: 740

החל מאוקטובר 2013

מנה חגיגית ומיוחדת, קלה מאוד להכנה וקוצרת הרבה מחמאות

19/04/2014

IMG_2088

למצרכים:

1 שוק טלה בגודל שתבחרו

4-5 כפות גדושות שמן זית

מלח לפי הטעם

פלפל שחור גרוס לפי הטעם

פפריקה מתוקה

2 ראשי שום

עלי מרווה

תפוחי אדמה – הכמות לפי בחירה (אני שמתי קופסה של תפוחי אדמה מזן ראטה וקופסה של תפוחי אדמה סגולים)

להכנה:

בתבנית גדולה שמתאימה לתנור להניח את שוק הטלה. ליצוק בידיים 5-6 כפיות גדושות של שמן זית ולעסות היטב את השוק. לבזוק מעל מלח ופלפל שחור גרוס ולהמשיך לעסות את הנתח. לחרוץ בבשר פתחים אליהם ייכנסו שיני שום מקולפות (כמה שיותר יותר טוב). מעל להניח עלי מרווה. לשים ליד השוק ראש שום חתוך לשניים (לא מקולף). לכסות בנייר כסף.

IMG_2047

IMG_2050

IMG_2056

לשים את השוק בתנור שחומם מראש ל 220 מעלות לחצי שעה.

בינתיים, לשים את תפוחי האדמה בקערה גדולה, לבזוק עליהם 6 כפות שמן זית, מלח, פלפל שחור גרוס ופפריקה מתוקה – לפי הטעם. לערבב הכל יחד – הכי כיף בעזרת הידיים.

אחרי חצי שעה שהשוק בתנור, להוציא את התבנית מהתנור, לשפוך מיצים שנוצרו בתבנית על השוק, מסביבו להניח את תפוחי האדמה ולסגור שוב את נייר הכסף לעוד חצי שעה. להוריד האת נייר הכסף  ואת חום התנור ל- 180 מעלות, לעוד שעה וחצי. להניח על צלחת הגשה ולהגיש. המחמאות יגיעו מכל עבר….

אהבתם את המתכון? אם אתם רוצים להתעדכן בכל פעם שיתפרסם מתכון חדש, לחצו על כפתור ״עקבו אחרי״ בצד שמאל למעלה, הכניסו את כתובת המייל שלכם וקבלו הודעה למייל בכל פעם שיתפרסם מתכון חדש. בתאבון!

לב

 

עוד מהבלוג של אלונה זוהר

תצוגה מקדימה

עוגת שוקולד אלוהית

שמי אלונה ואני קונדיטורית (מודה באשמה). למדתי קונדיטוריה, עבדתי כקונדיטורית, פתחתי קונדיטוריה עבדתי בה וסגרתי אותה. עם סגירתה הפסקתי לאפות. לכל אחד חלום ילדות, שלי היה...

תגובות

פורסם לפני 6 years
תצוגה מקדימה

שניצל תירס אפוי

למצרכים: 4 תפוחי אדמה קטנים (שלוקים בקליפתם במים עד שיתרככו-לרסק אותם היטב שלא יהיו גושים) 5 כפות קמח תופח 3/4 כוס פירורי לחם 2 ביצים 1 קופסאת שימורים של תירס (אני...

תגובות

פורסם לפני 5 years
תצוגה מקדימה

קרם ריקוטה עם משמש ותות שדה

בימות הקיץ החמים, כשממש חם ואין חשק להדליק את התנור, אין חשק לעמוד במטבח ולהשקיע בעוגה עם 8 שלבים, יש לי פיתרון נפלא, זריז, קליל, טעים במיוחד – קינוחי כוסות. קינוחי כוסות יכולים להיות בכל הטעמים, בכל הצבעים, בכל הסגנונות הן...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה