הבלוג של אלונה זוהר

אוכל שבא מהלב

אמא לשלושה ילדים מקסימים- יונתן מיכל ויהל. מעצבת גרפית ביום, חולמת על מתכונים חדשים ואוכל בלילה, ומיישמת בכל רגע אפשרי... יש לי חלום אחד גדול הקשור לאוכל - אולי יום אחד עוד תהיו שותפים לו :) בינתיים, עקבו אחרי, מעניין וצבעוני... +עוד

אמא לשלושה ילדים מקסימים- יונתן מיכל ויהל. מעצבת גרפית ביום, חולמת על מתכונים חדשים ואוכל בלילה, ומיישמת בכל רגע אפשרי... יש לי חלום אחד גדול הקשור לאוכל - אולי יום אחד עוד תהיו שותפים לו :) בינתיים, עקבו אחרי, מעניין וצבעוני פה, תמיד....

עדכונים:

פוסטים: 740

החל מאוקטובר 2013

עוף ממולא באורז עם הפתעות שזוף וטעים במיוחד הטובל במגוון ירקות שורש מתקתקים, צעד אחר צעד

15/04/2014

IMG_1944

 

מנה יפה וריחנית במיוחד, טעימה מאוד. מתאימה לכל אירוע, אירוח ופינוק למשפחה

למצרכים:

עוף שלם ללא עצמות (לבקש מהקצב להוציא את העצמות מהעוף)

מלח

פלפל שחור גרוס

חוט לקשירת העוף

4 כפות שמן זית

למילוי:

3/4 כוס אורז חצי מבושל (לבשל אורז עם הרבה מים ולסנן)

4 כפות שמן זית

3 כפות צנוברים קלויים (לקלות על מחבת יבשה עד שישחימו – ללא שמן)

2 כפות חמוציות

1 כפית בהרט

מלח – לפי הטעם

פלפל שחור גרוס – לפי הטעם

לירקות שורש:

3 גזרים

1 קולורבי

2 שומר

1 בצל גדול

2 פלפלים צבעוניים (או פלפלים ננסיים 6 יח’)

1 בטטה גדולה

6 שיני שום (רצוי שום ירוק טרי) לא מקולפות

2 ענפי טרגון שלמים

לרוטב:

1/2 כוס סילאן

3 כפות רוטב סויה

2 כוסות יין תירוש

להכנה:

1. לערבב את כל חומרי המילוי.

IMG_1932

2. למלא את העוף ולקשור אותו שהמילוי לא יוכל לצאת מהעוף.

3. בסיר גדול שמתאים לתנור, לשים 4 כפות שמן זית, להכניס פנימה את העוף ולטגן אותו עד הזהבה. לתבל במלח ופלפל. להפוך את העוף לצידו השני ולטגן שוב עד הזהבה. לפזר מסביב לעוף את מגוון הירקות (למעט הטרגון)  ולהמשיך לטגן הכל יחד עוד 10 דקות תוך כדי ניעור הסיר מדי פעם.

IMG_1934

4. בקערה קטנה לערבב את חומרי הרוטב ולשפוך על העוף והירקות. לבשל יחד עוד 5 דקות תוך כדי ניעור הסיר, להוסיף מעל את ענפי הטרגון.

IMG_1938

5. לחמם תנור ל- 180 מעלות ולאפות את העוף שעה (לא מכוסה).

IMG_1943

6. אחרי שעה להוציא את העוף מהתנור, להרטיב אותו טוב טוב עם המיצים, לכסות אותו בנייר כסף היטב ולהכניס חזרה לתנור עם חום של 100 מעלות ל-3 שעות.

העוף מבושל, ריחני, ממש מתפורר מהעצמות. אני אהבתי, בטוחה שגם אתם תאהבו.

אהבתם את המתכון? אם אתם רוצים להתעדכן בכל פעם שיתפרסם מתכון חדש, לחצו על כפתור ״עקבו אחרי״ בצד שמאל למעלה, הכניסו את כתובת המייל שלכם וקבלו הודעה למייל בכל פעם שיתפרסם מתכון חדש. בתאבון!

 

לב

 

 

 

 

עוד מהבלוג של אלונה זוהר

תצוגה מקדימה

עוגת שוקולד אלוהית

שמי אלונה ואני קונדיטורית (מודה באשמה). למדתי קונדיטוריה, עבדתי כקונדיטורית, פתחתי קונדיטוריה עבדתי בה וסגרתי אותה. עם סגירתה הפסקתי לאפות. לכל אחד חלום ילדות, שלי היה...

תגובות

פורסם לפני 5 years
תצוגה מקדימה

שניצל תירס אפוי

למצרכים: 4 תפוחי אדמה קטנים (שלוקים בקליפתם במים עד שיתרככו-לרסק אותם היטב שלא יהיו גושים) 5 כפות קמח תופח 3/4 כוס פירורי לחם 2 ביצים 1 קופסאת שימורים של תירס (אני...

תגובות

פורסם לפני 5 years
תצוגה מקדימה

קרם ריקוטה עם משמש ותות שדה

בימות הקיץ החמים, כשממש חם ואין חשק להדליק את התנור, אין חשק לעמוד במטבח ולהשקיע בעוגה עם 8 שלבים, יש לי פיתרון נפלא, זריז, קליל, טעים במיוחד – קינוחי כוסות. קינוחי כוסות יכולים להיות בכל הטעמים, בכל הצבעים, בכל הסגנונות הן...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה