הבלוג של אלונה זוהר

אוכל שבא מהלב

אמא לשלושה ילדים מקסימים- יונתן מיכל ויהל. מעצבת גרפית ביום, חולמת על מתכונים חדשים ואוכל בלילה, ומיישמת בכל רגע אפשרי... יש לי חלום אחד גדול הקשור לאוכל - אולי יום אחד עוד תהיו שותפים לו :) בינתיים, עקבו אחרי, מעניין וצבעוני... +עוד

אמא לשלושה ילדים מקסימים- יונתן מיכל ויהל. מעצבת גרפית ביום, חולמת על מתכונים חדשים ואוכל בלילה, ומיישמת בכל רגע אפשרי... יש לי חלום אחד גדול הקשור לאוכל - אולי יום אחד עוד תהיו שותפים לו :) בינתיים, עקבו אחרי, מעניין וצבעוני פה, תמיד....

עדכונים:

פוסטים: 740

החל מאוקטובר 2013

עוגה רכה ונימוחה עם מרקם בראוניז, בציפוי גאנש וקצפת – חגיגי וטעים

01/04/2014

IMG_1798

למצרכים:

לעוגה:

200 גרם חמאה (או מחמאה לקבלת עוגה פרווה)

200 גרם שוקולד

200 גרם סוכר

200 גרם שקדים מולבנים טחונים

6 ביצים

2 כפות תמצית רום

לגאנש:

200 גרם שוקולד מריר

1 קופסה שמנת מתוקה (250 מ”ל) (או שמנת ריץ’ לקבלת מתכון פרווה)

לקצפת:

1 שמנת מתוקה (או שמנת ריץ’ לקבלת מתכון פרווה)

3 כפות סוכר

לעיטור:

קקאו

להכנה:

1. להמיס במיקרוגל חמאה יחד עם שוקולד. לערבב את שניהם עד שיתאחדו.

2. להקציף ביצים שלמות עם סוכר עד שהבלילה תתפח ותהיה בהירה.

3. להוסיף את השוקולד לבלילת הביצים ולערבב עוד 3-4 סיבובים עד איחוד.

4. להוסיף את הרום ואבקת השקדים ולקפל לשוקולד.

5. להעביר לתבנית משומנת ולאפות בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות למשך 20-25 דקות. לקרר היטב רצוי 3 שעות במקרר.

לגאנש:

להמיס במיקרוגל שמנת עם שוקולד ולערבב עד שיתאחדו. לקרר היטב עד שיהיה ניתן לזלף את הגאנש עם שק זילוף – רצוי לילה.

לקצפת:

להקציף את השמנת עם הסוכר עד שתתיצב.

*** לזלף את הגאנש והקצפת על העוגה, לעטר עם אבקת קקאו ו….. לשים במקרר לקירור וייצוב.

אהבתם את המתכון? אם אתם רוצים להתעדכן בכל פעם שיתפרסם מתכון חדש, לחצו על כפתור ״עקבו אחרי״ בצד שמאל למעלה, הכניסו את כתובת המייל שלכם וקבלו הודעה למייל בכל פעם שיתפרסם מתכון חדש. בתאבון!

לב

 

 

 

עוד מהבלוג של אלונה זוהר

תצוגה מקדימה

עוגת שוקולד אלוהית

שמי אלונה ואני קונדיטורית (מודה באשמה). למדתי קונדיטוריה, עבדתי כקונדיטורית, פתחתי קונדיטוריה עבדתי בה וסגרתי אותה. עם סגירתה הפסקתי לאפות. לכל אחד חלום ילדות, שלי היה...

תגובות

פורסם לפני 5 years
תצוגה מקדימה

שניצל תירס אפוי

למצרכים: 4 תפוחי אדמה קטנים (שלוקים בקליפתם במים עד שיתרככו-לרסק אותם היטב שלא יהיו גושים) 5 כפות קמח תופח 3/4 כוס פירורי לחם 2 ביצים 1 קופסאת שימורים של תירס (אני...

תגובות

פורסם לפני 5 years
תצוגה מקדימה

קרם ריקוטה עם משמש ותות שדה

בימות הקיץ החמים, כשממש חם ואין חשק להדליק את התנור, אין חשק לעמוד במטבח ולהשקיע בעוגה עם 8 שלבים, יש לי פיתרון נפלא, זריז, קליל, טעים במיוחד – קינוחי כוסות. קינוחי כוסות יכולים להיות בכל הטעמים, בכל הצבעים, בכל הסגנונות הן...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה