הבלוג של אלונה זוהר

אוכל שבא מהלב

אמא לשלושה ילדים מקסימים- יונתן מיכל ויהל. מעצבת גרפית ביום, חולמת על מתכונים חדשים ואוכל בלילה, ומיישמת בכל רגע אפשרי... יש לי חלום אחד גדול הקשור לאוכל - אולי יום אחד עוד תהיו שותפים לו :) בינתיים, עקבו אחרי, מעניין וצבעוני... +עוד

אמא לשלושה ילדים מקסימים- יונתן מיכל ויהל. מעצבת גרפית ביום, חולמת על מתכונים חדשים ואוכל בלילה, ומיישמת בכל רגע אפשרי... יש לי חלום אחד גדול הקשור לאוכל - אולי יום אחד עוד תהיו שותפים לו :) בינתיים, עקבו אחרי, מעניין וצבעוני פה, תמיד....

עדכונים:

פוסטים: 732

עוקבים: 562

החל מאוקטובר 2013

עוגה בטעם לימוני מטריף עם קרם מסקרפונה שתעשה לכם את החג. וכן… יש בה גם מרכיב סודי ומפתיע!

31/03/2014

IMG_1791

למצרכים:

200 גרם חמאה

200 גרם סוכר

4 ביצים

175 גרם שקדים מולבנים טחונים

250 גרם פירה קר (לבשל תפוחי אדמה במים ולסנן)

1 שקית אבקת אפיה

זסט (גרידה) מ-3 לימונים

לרוטב:

1 לימון

4 כפיות אבקת סוכר

לקרם המסקרפונה:

1 חב’ מסקרפונה (השתמשתי בשל גד)

4 כפות סוכר

1 שמנת מתוקה (250 מ”ל)

להכנה:

1. במיקסר עם וו גיטרה לערבל חמאה וסוכר עד שמקבלים קרם בהיר. מוסיפים את הביצים אחת אחת עם מרווחים של 2 דקות בין הוספה להוספה.

2. להוסיף לקערת המיקסר את השקדים, הפירה, אבקת אפיה והזסט של הלימונים. לערבל יחד עוד 2-3 סיבובים עד שהכל יתאחד.

3. להעביר לתבנית אפיה משומנת.

4. לאפות בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות לכ- 40 דקות.

5. לסחוט 1 לימון ולהוסיף 4 כפיות אבקת סוכר. אחרי שהעוגה יצאה מהתנור להמתין 10 דקות לשפוך עליה את הרוטב בעדינות בעזרת כפית. לקרר את העוגה היטב.

6. במיקסר להקציף את כל חומרי הקרם עד שיתקשה.

7. בעזרת שק זילוף לזלף על העוגה את הקרם, לעטר עם תותים טריים יש לכם את העוגה הכי טעימה והכי מושלמת לחג. חג שמח!!!

IMG_1796

 

אהבתם את המתכון? אם אתם רוצים להתעדכן בכל פעם שיתפרסם מתכון חדש, לחצו על כפתור ״עקבו אחרי״ בצד שמאל למעלה, הכניסו את כתובת המייל שלכם וקבלו הודעה למייל בכל פעם שיתפרסם מתכון חדש. בתאבון!

לב

עוד מהבלוג של אלונה זוהר

תצוגה מקדימה

עוגת שוקולד אלוהית

שמי אלונה ואני קונדיטורית (מודה באשמה). למדתי קונדיטוריה, עבדתי כקונדיטורית, פתחתי קונדיטוריה עבדתי בה וסגרתי אותה. עם סגירתה הפסקתי לאפות. לכל אחד חלום ילדות, שלי היה...

תגובות

פורסם לפני 5 years
תצוגה מקדימה

שניצל תירס אפוי

למצרכים: 4 תפוחי אדמה קטנים (שלוקים בקליפתם במים עד שיתרככו-לרסק אותם היטב שלא יהיו גושים) 5 כפות קמח תופח 3/4 כוס פירורי לחם 2 ביצים 1 קופסאת שימורים של תירס (אני...

תגובות

פורסם לפני 4 years
תצוגה מקדימה

קרם ריקוטה עם משמש ותות שדה

בימות הקיץ החמים, כשממש חם ואין חשק להדליק את התנור, אין חשק לעמוד במטבח ולהשקיע בעוגה עם 8 שלבים, יש לי פיתרון נפלא, זריז, קליל, טעים במיוחד – קינוחי כוסות. קינוחי כוסות יכולים להיות בכל הטעמים, בכל הצבעים, בכל הסגנונות הן...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה