הבלוג של אלונה זוהר

אוכל שבא מהלב

אמא לשלושה ילדים מקסימים- יונתן מיכל ויהל. מעצבת גרפית ביום, חולמת על מתכונים חדשים ואוכל בלילה, ומיישמת בכל רגע אפשרי... יש לי חלום אחד גדול הקשור לאוכל - אולי יום אחד עוד תהיו שותפים לו :) בינתיים, עקבו אחרי, מעניין וצבעוני... +עוד

אמא לשלושה ילדים מקסימים- יונתן מיכל ויהל. מעצבת גרפית ביום, חולמת על מתכונים חדשים ואוכל בלילה, ומיישמת בכל רגע אפשרי... יש לי חלום אחד גדול הקשור לאוכל - אולי יום אחד עוד תהיו שותפים לו :) בינתיים, עקבו אחרי, מעניין וצבעוני פה, תמיד....

עדכונים:

פוסטים: 732

עוקבים: 563

החל מאוקטובר 2013

לימונים כבושים נפלאים בפני עצמם ויכולים להשתדך לכל מאכל, מסלטים בשרים ועד דגים. טעמם הלימוני החמצמץ ייתן טוויסט מעניין לכל מנה.

30/03/2014

IMG_1769

המצרכים:

10 לימונים גדולים

1 ק”ג מלח גס פשוט (לא מלח ים)

שמן זית

1-2 לימונים (סחוטים למיץ – אם יש צורך)

להכנה:

1. לפרוס את הלימונים לפרוסות בעובי של כ- 3 ס”מ, להוציא את הגרעינים אם יש.

2. לקחת צנצנת גדולה ולשים שכבה של מלח גס, עליה שכבה של פרוסות לימונים עליה מלח וכן הלאה…. את החלק העליון (אם נשאר מקום – מרווח עד למכסה) למלא עם מיץ לימון. ונוסיף מעט שמן זית (מה שימנע את מגע הלימונים עם האוויר ואת ריקבונם כתוצאה מכך).

IMG_1608

3. להניח לשבועיים-שבועיים וחצי. מדי פעם לנער את הצנצנת. הצנצנת תתמלא במיץ לימון לאט לאט במשך השבועיים.

4. אחרי שבועיים להעביר את הלימונים לצנצנות קטנות ולשים במקרר. נשמר ל-3 חודשים. מושלם!!!!!!!

IMG_1770

אהבתם את המתכון? אם אתם רוצים להתעדכן בכל פעם שיתפרסם מתכון חדש, לחצו על כפתור ״עקבו אחרי״ בצד שמאל למעלה, הכניסו את כתובת המייל שלכם וקבלו הודעה למייל בכל פעם שיתפרסם מתכון חדש. בתאבון!

לב

 

 

עוד מהבלוג של אלונה זוהר

תצוגה מקדימה

עוגת שוקולד אלוהית

שמי אלונה ואני קונדיטורית (מודה באשמה). למדתי קונדיטוריה, עבדתי כקונדיטורית, פתחתי קונדיטוריה עבדתי בה וסגרתי אותה. עם סגירתה הפסקתי לאפות. לכל אחד חלום ילדות, שלי היה...

תגובות

פורסם לפני 5 years
תצוגה מקדימה

שניצל תירס אפוי

למצרכים: 4 תפוחי אדמה קטנים (שלוקים בקליפתם במים עד שיתרככו-לרסק אותם היטב שלא יהיו גושים) 5 כפות קמח תופח 3/4 כוס פירורי לחם 2 ביצים 1 קופסאת שימורים של תירס (אני...

תגובות

פורסם לפני 4 years
תצוגה מקדימה

קרם ריקוטה עם משמש ותות שדה

בימות הקיץ החמים, כשממש חם ואין חשק להדליק את התנור, אין חשק לעמוד במטבח ולהשקיע בעוגה עם 8 שלבים, יש לי פיתרון נפלא, זריז, קליל, טעים במיוחד – קינוחי כוסות. קינוחי כוסות יכולים להיות בכל הטעמים, בכל הצבעים, בכל הסגנונות הן...

תגובות

טופ 20 - בלוגים

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה