הבלוג של אלונה זוהר

אוכל שבא מהלב

אמא לשלושה ילדים מקסימים- יונתן מיכל ויהל. מעצבת גרפית ביום, חולמת על מתכונים חדשים ואוכל בלילה, ומיישמת בכל רגע אפשרי... יש לי חלום אחד גדול הקשור לאוכל - אולי יום אחד עוד תהיו שותפים לו :) בינתיים, עקבו אחרי, מעניין וצבעוני... +עוד

אמא לשלושה ילדים מקסימים- יונתן מיכל ויהל. מעצבת גרפית ביום, חולמת על מתכונים חדשים ואוכל בלילה, ומיישמת בכל רגע אפשרי... יש לי חלום אחד גדול הקשור לאוכל - אולי יום אחד עוד תהיו שותפים לו :) בינתיים, עקבו אחרי, מעניין וצבעוני פה, תמיד....

עדכונים:

פוסטים: 751

החל מאוקטובר 2013

IMG_1725

קציצות עם ירקות ברוטב עגבניות

למצרכים:

לקציצות:

500 גרם בשר בקר טחון

1 גזר מגורד

1 תפוח אדמה מגורד

2 כפות שמן זית

1 ביצה

3 כפות פירורי לחם

1 כפית בהרט

1 כפית פלפל שחור

1 כפית מלח

שמן לטיגון הקציצות (אפשר גם לאפות בתנור עד הזהבה)

לרוטב:

10 עגבניות מגורדות

רבע כרובית מפורקת לפרחים קטנים

2 קישואים קטנים (לא מקולפים – כדי שישמרו על צורתם) חתוכים לקוביות

1 תפוח אדמה חתוך לקוביות

1 גזר פרוס לעיגולים

1 פלפל אדום חתוך לקוביות

1 בצל חתוך לקוביות

8 שיני שום שלמות (אני השתמשתי בשום ירוק טרי)

1 קופסא קטנה של רסק עגבניות

4 כפות שמן זית

1 ספל מים רותחים

2 כפיות מלח

1 כפית פלפל

להכנה:

1. להכין את החומרים לעיסת הקציצות ללוש היטב ולתת לנוח חצי שעה. אחרי חצי שעה ליצור קציצות שטוחות ולטגן בשמן עד הזהבה. לשים על נייר סופג.

2. בסיר שטוח גדול לטגן את הבצל עד שיזהיב. להוסיף את השום ולטגן עוד 2-3 דקות. להוסיף את הפלפל ולהמשיך לטגן תוך כדי ערבוב עוד דקה-שתיים. להוסיף את שאר הירקות ולערבב. לטגן עוד 2-3 דקות. להוסיף את העגבניות המגורדות, לערבב להוסיף את הרסק עגבניות, המים, המלח והפלפל. לערבב הכל יחד ולבשל רבע שעה. אחרי רבע שעה להוסיף את הקציצות. לנער את הסיר – בשלב זה לא לערבב רק לנער את הסיר כדי לא לפרק את הקציצות.

3. לבשל עם סיר חצי מכוסה עוד 45 דקות.

4. מנה טעימה הולכת נפלא עם אורז לבן/קוסקוס/פתיתים או כל דבר אחר שעולה בדעתכם.

IMG_1727

אהבתם את המתכון? אם אתם רוצים להתעדכן בכל פעם שיתפרסם מתכון חדש, לחצו על כפתור ״עקבו אחרי״ בצד שמאל למעלה, הכניסו את כתובת המייל שלכם וקבלו הודעה למייל בכל פעם שיתפרסם מתכון חדש. בתאבון!

לב

 

 

 

 

 

 

 

 

עוד מהבלוג של אלונה זוהר

תצוגה מקדימה

עוגת שוקולד אלוהית

שמי אלונה ואני קונדיטורית (מודה באשמה). למדתי קונדיטוריה, עבדתי כקונדיטורית, פתחתי קונדיטוריה עבדתי בה וסגרתי אותה. עם סגירתה הפסקתי לאפות. לכל אחד חלום ילדות, שלי היה...

תגובות

פורסם לפני 6 years
תצוגה מקדימה

שניצל תירס אפוי

למצרכים: 4 תפוחי אדמה קטנים (שלוקים בקליפתם במים עד שיתרככו-לרסק אותם היטב שלא יהיו גושים) 5 כפות קמח תופח 3/4 כוס פירורי לחם 2 ביצים 1 קופסאת שימורים של תירס (אני...

תגובות

פורסם לפני 6 years
תצוגה מקדימה

קרם ריקוטה עם משמש ותות שדה

בימות הקיץ החמים, כשממש חם ואין חשק להדליק את התנור, אין חשק לעמוד במטבח ולהשקיע בעוגה עם 8 שלבים, יש לי פיתרון נפלא, זריז, קליל, טעים במיוחד – קינוחי כוסות. קינוחי כוסות יכולים להיות בכל הטעמים, בכל הצבעים, בכל הסגנונות הן...

תגובות

טופ 20 - בלוגים

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה