הבלוג של אלונה זוהר

אוכל שבא מהלב

אמא לשלושה ילדים מקסימים- יונתן מיכל ויהל. מעצבת גרפית ביום, חולמת על מתכונים חדשים ואוכל בלילה, ומיישמת בכל רגע אפשרי... יש לי חלום אחד גדול הקשור לאוכל - אולי יום אחד עוד תהיו שותפים לו :) בינתיים, עקבו אחרי, מעניין וצבעוני... +עוד

אמא לשלושה ילדים מקסימים- יונתן מיכל ויהל. מעצבת גרפית ביום, חולמת על מתכונים חדשים ואוכל בלילה, ומיישמת בכל רגע אפשרי... יש לי חלום אחד גדול הקשור לאוכל - אולי יום אחד עוד תהיו שותפים לו :) בינתיים, עקבו אחרי, מעניין וצבעוני פה, תמיד....

עדכונים:

פוסטים: 751

החל מאוקטובר 2013

העונה בשיאה, התותים האדומים מתחננים להכנת ריבה.. והמחשבה על פסח מחייבת – אין כמו ריבת תות שדה על מצה…

08/03/2014

ריבת תות שדה:

למצרכים:

1 ק”ג תות שדה שטוף ללא העלים

800 גרם סוכר

גרידה מ-1 לימון

מיץ מ-1 לימון

להכנה:

1. בסיר (רצוי כבד) לשים את התותים. עליהם לשפוך את הסוכר, הלימון וגרידת הלימון. לערבב.

2. להניח את הסיר ללילה מכוסה במקרר ולערבב מידי פעם.

3. יום אחרי רואים שהסוכר נמס לגמרי ויש הרבה נוזלים.

4. להרתיח את הריבה ולהוציא את הקצף שיש בחלק העליון.

5. להנמיך את האש ולבשל על אש קטנה כשעה וחצי-שעתיים עד שרואים שהריבה הסמיכה.

6. חשוב מידי פעם לערבב, לשים לב שהריבה לא נשרפת ולהוריד קצף במידה ויש בחלק העליון.

7. והמבחן האם מוכן: בזהירות רבה (זה חם) לקחת מעט מנוזל הריבה בין 2 האצבעות ולמתוח אם נשאר חוט דק של ריבה בין 2 האצבעות – הריבה מוכנה, אם לא להמשיך לבשל על אש קטנה.

8. לשים בתוך צנצנות מעוקרות (עברו הרתחה במים רותחים מה ששומר על טיב הריבה לזמן ארוך), ממליצה לשמור במקרר למרות שאם שמים בצנצנות מעוקרות זו לא חובה.

אהבתם את המתכון? אם אתם רוצים להתעדכן בכל פעם שיתפרסם מתכון חדש, לחצו על כפתור ״עקבו אחרי״ בצד שמאל למעלה, הכניסו את כתובת המייל שלכם וקבלו הודעה למייל בכל פעם שיתפרסם מתכון חדש. בתאבון!

לב

 

 

עוד מהבלוג של אלונה זוהר

תצוגה מקדימה

עוגת שוקולד אלוהית

שמי אלונה ואני קונדיטורית (מודה באשמה). למדתי קונדיטוריה, עבדתי כקונדיטורית, פתחתי קונדיטוריה עבדתי בה וסגרתי אותה. עם סגירתה הפסקתי לאפות. לכל אחד חלום ילדות, שלי היה...

תגובות

פורסם לפני 6 years
תצוגה מקדימה

שניצל תירס אפוי

למצרכים: 4 תפוחי אדמה קטנים (שלוקים בקליפתם במים עד שיתרככו-לרסק אותם היטב שלא יהיו גושים) 5 כפות קמח תופח 3/4 כוס פירורי לחם 2 ביצים 1 קופסאת שימורים של תירס (אני...

תגובות

פורסם לפני 6 years
תצוגה מקדימה

קרם ריקוטה עם משמש ותות שדה

בימות הקיץ החמים, כשממש חם ואין חשק להדליק את התנור, אין חשק לעמוד במטבח ולהשקיע בעוגה עם 8 שלבים, יש לי פיתרון נפלא, זריז, קליל, טעים במיוחד – קינוחי כוסות. קינוחי כוסות יכולים להיות בכל הטעמים, בכל הצבעים, בכל הסגנונות הן...

תגובות

טופ 20 - בלוגים

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה