הבלוג של אלונה זוהר

אוכל שבא מהלב

אמא לשלושה ילדים מקסימים- יונתן מיכל ויהל. מעצבת גרפית ביום, חולמת על מתכונים חדשים ואוכל בלילה, ומיישמת בכל רגע אפשרי... יש לי חלום אחד גדול הקשור לאוכל - אולי יום אחד עוד תהיו שותפים לו :) בינתיים, עקבו אחרי, מעניין וצבעוני... +עוד

אמא לשלושה ילדים מקסימים- יונתן מיכל ויהל. מעצבת גרפית ביום, חולמת על מתכונים חדשים ואוכל בלילה, ומיישמת בכל רגע אפשרי... יש לי חלום אחד גדול הקשור לאוכל - אולי יום אחד עוד תהיו שותפים לו :) בינתיים, עקבו אחרי, מעניין וצבעוני פה, תמיד....

עדכונים:

פוסטים: 732

עוקבים: 564

החל מאוקטובר 2013

בהמשך לפוסט הקודם בו סיפרתי על מקצוע נוסף שאינני מציינת בקורות החיים שלי,

החלטתי להביא את המתכון המשובח הבא. כל זמן הכנתו חשבתי והרהרתי ביני לביני, איך אגרום לאנשים לנסות ולהכין את המתכון. איך אגרום להם להבין שחייבים לנסות אפילו באופן חד פעמי את יצירת המופת הזאת גם אם כמויות החמאה בו כל כך גדולות. אני בטוחה שיש מי שיקרא את המתכון ויעביר הלאה – מי שיעשה כן – הפסיד בגדול!

בורקיטס קונדיטוריה (“אלונה המתוקה”) משובח – פריך

מתקבלת כמות גדולה מאוד של בוריקיטס, ניתן להכין חצי מהכמות המצויינת במתכון.

לבצק:

1 ק”ג קמח

800 גרם חמאה (לא להיבהל :) )

2 קופסאות גבינה לבנה + 3 כפות (למי ששוקל על משקל דיגיטלי – 530 גרם)

2 כפיות מלח

100 סמ”ק מים

5 חלמונים

2 שקיות אבקת אפיה (של 10 גרם כל אחת)

למלית:

400 גרם גבינה

1.5 כוסות גבינה צהובה מגורדת (לא חייבים)

6 כפות גדושות קורנפלור

2 ביצים

40 גרם חמאה מומסת

2 כפיות מלח

להכנה:

לערבב את כל חומרי הבצק (אני אוהבת לרכך את החמאה במיקסר וו גיטרה לפני הכנסת שאר החומרים כך יותר קל לאחד את הבצק ולשמור על הומוגניות). לשים במקרר לשעתיים.

בינתיים:

את כל חומרי המלית לשים במיקסר לערבב היטב ולאחד.

לקמח משטח עבודה, לרדד את הבצק לעובי של כ 4-3 מ”מ. לקרוץ עיגולים למלא ולסגור היטב. אין מה לדאוג, גם אם נפתח באפיה, המילוי לא “בורח”. למרוח ביצה, לפזר שומשום.

לאפות בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות לכחצי שעה או עד שיזהיבו.

עוד מהבלוג של אלונה זוהר

תצוגה מקדימה

עוגת שוקולד אלוהית

שמי אלונה ואני קונדיטורית (מודה באשמה). למדתי קונדיטוריה, עבדתי כקונדיטורית, פתחתי קונדיטוריה עבדתי בה וסגרתי אותה. עם סגירתה הפסקתי לאפות. לכל אחד חלום ילדות, שלי היה...

תגובות

פורסם לפני 5 years
תצוגה מקדימה

שניצל תירס אפוי

למצרכים: 4 תפוחי אדמה קטנים (שלוקים בקליפתם במים עד שיתרככו-לרסק אותם היטב שלא יהיו גושים) 5 כפות קמח תופח 3/4 כוס פירורי לחם 2 ביצים 1 קופסאת שימורים של תירס (אני...

תגובות

פורסם לפני 4 years
תצוגה מקדימה

קרם ריקוטה עם משמש ותות שדה

בימות הקיץ החמים, כשממש חם ואין חשק להדליק את התנור, אין חשק לעמוד במטבח ולהשקיע בעוגה עם 8 שלבים, יש לי פיתרון נפלא, זריז, קליל, טעים במיוחד – קינוחי כוסות. קינוחי כוסות יכולים להיות בכל הטעמים, בכל הצבעים, בכל הסגנונות הן...

תגובות

טופ 20 - בלוגים

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה