הבלוג של אלונה זוהר

אוכל שבא מהלב

אמא לשלושה ילדים מקסימים- יונתן מיכל ויהל. מעצבת גרפית ביום, חולמת על מתכונים חדשים ואוכל בלילה, ומיישמת בכל רגע אפשרי... יש לי חלום אחד גדול הקשור לאוכל - אולי יום אחד עוד תהיו שותפים לו :) בינתיים, עקבו אחרי, מעניין וצבעוני... +עוד

אמא לשלושה ילדים מקסימים- יונתן מיכל ויהל. מעצבת גרפית ביום, חולמת על מתכונים חדשים ואוכל בלילה, ומיישמת בכל רגע אפשרי... יש לי חלום אחד גדול הקשור לאוכל - אולי יום אחד עוד תהיו שותפים לו :) בינתיים, עקבו אחרי, מעניין וצבעוני פה, תמיד....

עדכונים:

פוסטים: 751

החל מאוקטובר 2013

IMG_1363

 

סנייה צמחונית

למצרכים:

2 חצילים פרוסים

5 תפוחי אדמה שלמים (לא מקולפים) מבושלים עד ריכוך

3 עגבניות פרוסות/כ-20 עגבניות שרי חצויות

טחינה גולמית (ממליצה על טחינה משומשום מלא של אל ארז – הכי בריאה ואיכותית)

שמן זית

לימון

מים

צנוברים לפיזור מעל

מלח

פלפל שחור

להכנה:

1. לשים את החצילים בתבנית עם נייר אפיה ולבזוק מעל שמן זית. לאפות בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות עד שיזהיבו.

2. לפרוס את תפוחי האדמה לפרוסות שמנמנות להמליח ולפלפל.

IMG_1354

3. לשמן עם מעט שמן זית תבנית פיירקס (המתאימה לתנור).

4. לפזר שכבה של פרוסות תפוחי אדמה בצפיפות. מעל לשים פרוסות חצילים. מעל לפזר את העגבניות. לבזוק מעט שמן זית ולאפות בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות 15 דקות.

IMG_1357

5. בינתיים להכין טחינה דלילה יחסית (טחינה, מים, לימון, מלח) כל אחד לפי טעמו.

IMG_1358

6. להוציא את התבנית מהתנור, לשפוך את הטחינה מעל ולפזר צנוברים.

IMG_1360

IMG_1361

7. להמשיך לאפות עוד כ- 10 דקות או עד שרואים שהטחינה הזהיבה בשולי התבנית.

 

אהבתם את המתכון? אם אתם רוצים להתעדכן בכל פעם שיתפרסם מתכון חדש, לחצו על כפתור ״עקבו אחרי״ בצד שמאל למעלה, הכניסו את כתובת המייל שלכם וקבלו הודעה למייל בכל פעם שיתפרסם מתכון חדש. בתאבון!

לב

עוד מהבלוג של אלונה זוהר

תצוגה מקדימה

עוגת שוקולד אלוהית

שמי אלונה ואני קונדיטורית (מודה באשמה). למדתי קונדיטוריה, עבדתי כקונדיטורית, פתחתי קונדיטוריה עבדתי בה וסגרתי אותה. עם סגירתה הפסקתי לאפות. לכל אחד חלום ילדות, שלי היה...

תגובות

פורסם לפני 7 years
תצוגה מקדימה

שניצל תירס אפוי

למצרכים: 4 תפוחי אדמה קטנים (שלוקים בקליפתם במים עד שיתרככו-לרסק אותם היטב שלא יהיו גושים) 5 כפות קמח תופח 3/4 כוס פירורי לחם 2 ביצים 1 קופסאת שימורים של תירס (אני...

תגובות

פורסם לפני 6 years
תצוגה מקדימה

קרם ריקוטה עם משמש ותות שדה

בימות הקיץ החמים, כשממש חם ואין חשק להדליק את התנור, אין חשק לעמוד במטבח ולהשקיע בעוגה עם 8 שלבים, יש לי פיתרון נפלא, זריז, קליל, טעים במיוחד – קינוחי כוסות. קינוחי כוסות יכולים להיות בכל הטעמים, בכל הצבעים, בכל הסגנונות הן...

תגובות

טופ 20 - בלוגים

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה