הבלוג של אלונה זוהר

אוכל שבא מהלב

אמא לשלושה ילדים מקסימים- יונתן מיכל ויהל. מעצבת גרפית ביום, חולמת על מתכונים חדשים ואוכל בלילה, ומיישמת בכל רגע אפשרי... יש לי חלום אחד גדול הקשור לאוכל - אולי יום אחד עוד תהיו שותפים לו :) בינתיים, עקבו אחרי, מעניין וצבעוני... +עוד

אמא לשלושה ילדים מקסימים- יונתן מיכל ויהל. מעצבת גרפית ביום, חולמת על מתכונים חדשים ואוכל בלילה, ומיישמת בכל רגע אפשרי... יש לי חלום אחד גדול הקשור לאוכל - אולי יום אחד עוד תהיו שותפים לו :) בינתיים, עקבו אחרי, מעניין וצבעוני פה, תמיד....

עדכונים:

פוסטים: 751

החל מאוקטובר 2013

לאוהבים עלי גפן ואין להם חשק/זמן להשקיע בגלגול, פטנט גאוני מושלם!!!

21/02/2014

IMG_1303

אורז עלי גפן – פטנט מושלם!

למצרכים:
20 עלי גפן חלוטים 10 דקות במים (כשאין עלי גפן בשוק ניתן להשתמש בעלי גפן מוחמצים מהסופר ולהרתיח אותם פעמיים ואז לוותר על החליטה)
3 עגבניות בינוניות
1 בצל
צרור כוסברה גדול
צרור נענע גדול
6 שיני שום
כף גדושה סחוג ירוק
חצי כוס שמן זית
2 כפות אבקת מרק
1 כף פפריקה אדומה
1/4 כפית מלח לימון
2 כוסות אורז שטוף ומסונן
1 כף רסק עגבניות
מעט מלח
להכנה:
1. במעבד מזון לשים את עלי הגפן החלוטים, כוסברה, נענע, שום, עגבניות ובצל ולהפעיל על פולסים קצרים – שהכול יהיה קצוץ קטן ולא יותר מכך.
2. להעביר לקערה גדולה ולהוסיף את שאר המצרכים למעט האורז (ריח משגעעעע).
IMG_1296
3. לחמם בסיר גדול שטוח 3 כפות שמן. להוסיף את האורז ולטגן תוך כדי ערבוב 5 דקות.
4. להוסיף את תכולת הקערה לסיר האורז ולערבב.
IMG_1299
5. להוסיף 4.5-5 כוסות מים רותחים ולבשל על אש קטנה עם סיר מכוסה עד שלא יהיו מים בסיר.
6. כשנגמרו המים בסיר לבדוק שהאורז רך דיו, אם צריך להוסיף עוד חצי כוס מים ולהמשיך לבשל.
7. להשאיר את הסיר מכוסה לעוד חצי שעה ואז…. לאכול!
IMG_1304
8. טעים, מפתיע, גאוני! אחרי שטעמנו הודעתי לחמותי, אסתר שמהיום היא לא צריכה לעבוד קשה!
אהבתם את המתכון? אם אתם רוצים להתעדכן בכל פעם שיתפרסם מתכון חדש, לחצו על כפתור ״עקבו אחרי״ בצד שמאל למעלה, הכניסו את כתובת המייל שלכם וקבלו הודעה למייל בכל פעם שיתפרסם מתכון חדש. בתאבון!
לב

עוד מהבלוג של אלונה זוהר

תצוגה מקדימה

עוגת שוקולד אלוהית

שמי אלונה ואני קונדיטורית (מודה באשמה). למדתי קונדיטוריה, עבדתי כקונדיטורית, פתחתי קונדיטוריה עבדתי בה וסגרתי אותה. עם סגירתה הפסקתי לאפות. לכל אחד חלום ילדות, שלי היה...

תגובות

פורסם לפני 7 years
תצוגה מקדימה

שניצל תירס אפוי

למצרכים: 4 תפוחי אדמה קטנים (שלוקים בקליפתם במים עד שיתרככו-לרסק אותם היטב שלא יהיו גושים) 5 כפות קמח תופח 3/4 כוס פירורי לחם 2 ביצים 1 קופסאת שימורים של תירס (אני...

תגובות

פורסם לפני 6 years
תצוגה מקדימה

קרם ריקוטה עם משמש ותות שדה

בימות הקיץ החמים, כשממש חם ואין חשק להדליק את התנור, אין חשק לעמוד במטבח ולהשקיע בעוגה עם 8 שלבים, יש לי פיתרון נפלא, זריז, קליל, טעים במיוחד – קינוחי כוסות. קינוחי כוסות יכולים להיות בכל הטעמים, בכל הצבעים, בכל הסגנונות הן...

תגובות

טופ 20 - בלוגים

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה