הבלוג של אלונה זוהר

אוכל שבא מהלב

אמא לשלושה ילדים מקסימים- יונתן מיכל ויהל. מעצבת גרפית ביום, חולמת על מתכונים חדשים ואוכל בלילה, ומיישמת בכל רגע אפשרי... יש לי חלום אחד גדול הקשור לאוכל - אולי יום אחד עוד תהיו שותפים לו :) בינתיים, עקבו אחרי, מעניין וצבעוני... +עוד

אמא לשלושה ילדים מקסימים- יונתן מיכל ויהל. מעצבת גרפית ביום, חולמת על מתכונים חדשים ואוכל בלילה, ומיישמת בכל רגע אפשרי... יש לי חלום אחד גדול הקשור לאוכל - אולי יום אחד עוד תהיו שותפים לו :) בינתיים, עקבו אחרי, מעניין וצבעוני פה, תמיד....

עדכונים:

פוסטים: 751

החל מאוקטובר 2013

לא יאמינו לכם שאתם הכנתם…. אוזני המן עשירים בטעם, רכים במיוחד ופריכים בצורה נדירה

27/02/2014

DSC_0314

אוזני המן

מתכון של אוזני המן שהייתי מכינה אצלי בקונדיטוריה, עשירים בטעם, רכים במיוחד ופריכים בצורה נדירה. ניתן למלא במגוון גדול של מילויים כיד הדמיון הטובה עליכם.

המצרכים לבצק:

100 גרם סוכר – חצי כוס

100 גרם אבקת סוכר - 1 כוס פחות כף

200 גרם חמאה – חבילה גדולה

200 גרם מחמאה – חבילה

65 מ”ל שמנת מתוקה – רבע כוס

2 חלמונים

2 גרם אבקת אפיה – 1/2 כפית

וניל

600 גרם קמח – 4 כוסות ושליש (אני משתמשת וממליצה על “קמח אוסם” – אז לוותר על אבקת האפייה)

אופן הכנה:

1. לערבב את כל החומרים במיקסר עם וו גיטרה פרט לקמח.

2. להוסיף את הקמח וללוש הכל יחד עד שהחומרים מתאחדים לבצק אחיד בלבד.

3. לקרר את הבצק במקרר לפני תחילת העבודה – לשעתיים לפחות.

4. לחלק את הבצק לשניים, לרדד בעזרת מערוך ולקרוץ עיגולים. למלא כל עיגול במרכזו עם מלית ולסגור לצורת אוזן המן.

5. לסדר בתבנית בצורה מרווחת.

6. לאפות בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות כ-20 דקות.

7. לקרר היטב ולפזר מעל בעזרת מסננת אבקת סוכר.

מילוי פרג

150 סמ”ק חלב – 3/4 כוס

100 גרם סוכר – חצי כוס

50 גרם דבש – 2.5 כפות

250 גרם פרג טחון טרי (שיטחנו לכם במקום) – 3.5 כוסות

50 גרם חמאה

גרירת לימון

- ניתן להוסיף 100 גרם צימוקים

אופן הכנת המילוי

להרתיח בסיר חלב, סוכר ודבש. כשהכול רתח להוסיף את הפרג ולבשל עוד 2 דקות.

להוריד מן האש ולהוסיף גרירת לימון וחמאה. לבוש עד שהחמאה נמסה.

לקרר היטב לפני מילוי האוזני המן.

מילוי אגוזים

150 סמ”ק חלב – 3/4 כוס

100 גרם סוכר – חצי כוס

50 גרם דבש – 2.5 כפות

250 גרם אגוזי מלך גרוסים – 2.5 כוסות

150 גרם פירורי עוגה/ביסקוויט – 1.5 כוסות

אופן ההכנה זהה למילוי הפרג.

עוד רעיונות למילוי:

ריבת פובידל (שזיפים), ממרח חלבה, ממרח שוקולד, ריבת חלב, רחת לוקום, ריבה עם אגוזים וקוקוס, ממרח תמרים, נוטלה ועוד…

לטבלת המרת מידות ומשקלות

אהבתם את המתכון? אם אתם רוצים להתעדכן בכל פעם שיתפרסם מתכון חדש, לחצו על כפתור ״עקבו אחרי״ בצד שמאל למעלה, הכניסו את כתובת המייל שלכם וקבלו הודעה למייל בכל פעם שיתפרסם מתכון חדש. בתאבון!

לב

עוד מהבלוג של אלונה זוהר

תצוגה מקדימה

עוגת שוקולד אלוהית

שמי אלונה ואני קונדיטורית (מודה באשמה). למדתי קונדיטוריה, עבדתי כקונדיטורית, פתחתי קונדיטוריה עבדתי בה וסגרתי אותה. עם סגירתה הפסקתי לאפות. לכל אחד חלום ילדות, שלי היה...

תגובות

פורסם לפני 6 years
תצוגה מקדימה

שניצל תירס אפוי

למצרכים: 4 תפוחי אדמה קטנים (שלוקים בקליפתם במים עד שיתרככו-לרסק אותם היטב שלא יהיו גושים) 5 כפות קמח תופח 3/4 כוס פירורי לחם 2 ביצים 1 קופסאת שימורים של תירס (אני...

תגובות

פורסם לפני 6 years
תצוגה מקדימה

קרם ריקוטה עם משמש ותות שדה

בימות הקיץ החמים, כשממש חם ואין חשק להדליק את התנור, אין חשק לעמוד במטבח ולהשקיע בעוגה עם 8 שלבים, יש לי פיתרון נפלא, זריז, קליל, טעים במיוחד – קינוחי כוסות. קינוחי כוסות יכולים להיות בכל הטעמים, בכל הצבעים, בכל הסגנונות הן...

תגובות

טופ 20 - בלוגים

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה