הבלוג של אלונה זוהר

אוכל שבא מהלב

אמא לשלושה ילדים מקסימים- יונתן מיכל ויהל. מעצבת גרפית ביום, חולמת על מתכונים חדשים ואוכל בלילה, ומיישמת בכל רגע אפשרי... יש לי חלום אחד גדול הקשור לאוכל - אולי יום אחד עוד תהיו שותפים לו :) בינתיים, עקבו אחרי, מעניין וצבעוני... +עוד

אמא לשלושה ילדים מקסימים- יונתן מיכל ויהל. מעצבת גרפית ביום, חולמת על מתכונים חדשים ואוכל בלילה, ומיישמת בכל רגע אפשרי... יש לי חלום אחד גדול הקשור לאוכל - אולי יום אחד עוד תהיו שותפים לו :) בינתיים, עקבו אחרי, מעניין וצבעוני פה, תמיד....

עדכונים:

פוסטים: 751

החל מאוקטובר 2013

עוגת גבינה אוורירית, רכה עם טעם של עוד…

15/02/2014

עוגת גבינה אפויה

מצרכים לבסיס:

100 גרם סוכר

200 גרם חמאה

300 גרם קמח

1 ביצה

מצרכים למלית הגבינה:

800 גרם גבינה 5%

40 גרם קמח

40 גרם קורנפלור

200 גרם סוכר

6 ביצים

גרידה מ-1 לימון

וניל

200 סמ”ק חלב

להכנה:

1. במיקסר עם וו גיטרה לשים את הסוכר הביצה והחמאה. לעבד לתערובת אחידה ללא גושי חמאה. להוסיף את הקמח ל- 2-3 בחישות (עד שמתקבל גוש בצק).

2. לרדד את הבצק ולקרוץ עיגול בגודל התבנית. לאפות בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות ל- 20-25 דקות או עד שהבסיס מזהיב.

3. לערבב לעיסה חלקה: גבינה, קמח, קורנפלור, 40 גרם סוכר, 6 חלמונים, חלב, גרידת לימון, ווניל.

4. להקציף 6 חלבונים עם 160גרם סוכר לקצף יציב אך לא קשה מידי.

5. להוסיף את הגבינה לחלבון בפעמיים ולערבב בתנועת קיפול.

6. לשפוך על התחתית.

7. לאפות בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות כארבעים דקות.

8. לטובת מי שאין בידו משקל: טבלת מידות ומשקלות

אהבתם את המתכון? אם אתם רוצים להתעדכן בכל פעם שיתפרסם מתכון חדש, לחצו על כפתור ״עקבו אחרי״ בצד שמאל למעלה, הכניסו את כתובת המייל שלכם וקבלו הודעה למייל בכל פעם שיתפרסם מתכון חדש. בתאבון!


עוד מהבלוג של אלונה זוהר

תצוגה מקדימה

עוגת שוקולד אלוהית

שמי אלונה ואני קונדיטורית (מודה באשמה). למדתי קונדיטוריה, עבדתי כקונדיטורית, פתחתי קונדיטוריה עבדתי בה וסגרתי אותה. עם סגירתה הפסקתי לאפות. לכל אחד חלום ילדות, שלי היה...

תגובות

פורסם לפני 6 years
תצוגה מקדימה

שניצל תירס אפוי

למצרכים: 4 תפוחי אדמה קטנים (שלוקים בקליפתם במים עד שיתרככו-לרסק אותם היטב שלא יהיו גושים) 5 כפות קמח תופח 3/4 כוס פירורי לחם 2 ביצים 1 קופסאת שימורים של תירס (אני...

תגובות

פורסם לפני 5 years
תצוגה מקדימה

קרם ריקוטה עם משמש ותות שדה

בימות הקיץ החמים, כשממש חם ואין חשק להדליק את התנור, אין חשק לעמוד במטבח ולהשקיע בעוגה עם 8 שלבים, יש לי פיתרון נפלא, זריז, קליל, טעים במיוחד – קינוחי כוסות. קינוחי כוסות יכולים להיות בכל הטעמים, בכל הצבעים, בכל הסגנונות הן...

תגובות

טופ 20 - בלוגים

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה