הבלוג של אלונה זוהר

אוכל שבא מהלב

אמא לשלושה ילדים מקסימים- יונתן מיכל ויהל. מעצבת גרפית ביום, חולמת על מתכונים חדשים ואוכל בלילה, ומיישמת בכל רגע אפשרי... יש לי חלום אחד גדול הקשור לאוכל - אולי יום אחד עוד תהיו שותפים לו :) בינתיים, עקבו אחרי, מעניין וצבעוני... +עוד

אמא לשלושה ילדים מקסימים- יונתן מיכל ויהל. מעצבת גרפית ביום, חולמת על מתכונים חדשים ואוכל בלילה, ומיישמת בכל רגע אפשרי... יש לי חלום אחד גדול הקשור לאוכל - אולי יום אחד עוד תהיו שותפים לו :) בינתיים, עקבו אחרי, מעניין וצבעוני פה, תמיד....

עדכונים:

פוסטים: 741

החל מאוקטובר 2013

הייתי צריכה להתאשפז. מייד חשבתי מה אכין לילדים. לא אוכל להשאיר אותם בלי אוכל שהם אוהבים. ידעתי שזה ייקח מספר ימים והילדים לא אוכלים כל יום אותו הדבר, לכן החלטתי להכין קציצות. קציצות מלאות אהבה וטעמים, קציצות שעושים לאנשים אהובים. כשחזרתי מבית החולים, בלילה הראשון כל הלילה נדדה שנתי. כל הלילה חלמתי על הפוסט של הקציצות. תמונות כבר יש, מתכונים כבר הכנתי, אך לא העליתי אותם על הכתב חלמתי שהורדתי שורה, הוספתי שורה, הוספתי תמונה כתבתי מחקתי וכן הלאה……. כל הלילה חלמתי שאני כותבת את הפוסט. וכך הגיע הבוקר ומיד התיישבתי לכתוב את המתכונים הנפלאים שהכנתי לילדיי ערב אישפוזי בבית החולים.

לקציצות:

1.200 בשר בקר טחון

2 בצלים גדולים

צרור גדול ויפה של כוסברה (למי שלא אוהב פטרוזיליה)

2 ביצים

3/4 כוס פירורי לחם

1 כף פפריקה מתוקה

1 כף שטוחה מלח

1 כפית פלפל שחור

שמן לטיגון.

לקצוץ את הבצל, השום והכוסברה במג’ימיקס. לערבב עם שאר החומרים וללוש היטב כ- 2 דקות. ליצור קציצות (לפי הגודל שאתם אוהבים) ולטגן אותם בשמן רותח. כשהן מוכנות וזהובות משני הצדדים, להוציא לצלחת עם נייר סופג. לסיים כך את כל הקציצות – יוצאות כ- 25-30 קציצות.

סיר ראשון – קציצות עם כרובית

בסיר גדול שטוח לשים

שמן כ- 4 כפות (קנולה)

להוסיף 1 בצל קצוץ עד שיבריק.

להוסיף 6 שיני שום פרוסות ולטגן יחד.

להוסיף 2 כפות פפריקה מתוקה,

1 כפית כורכום

6 עגבניות מקולפות קצוצות לקוביות קטנות.

מערבבים ומבשלים כ- 3 דקות. מוסיפים 1 כף מלח, כף אבקת מרק עוף (לא חובה אני אוהבת)  ו-4 פלפלים אדומים מיובשים.

להוסיף 3 כוסות מים. לבשל עד רתיחה.

לשטוף כרובית גדולה ויפה ולפרק אותה לפרחים. לשים בתוך הסיר ברוטב, כך שכל הכרובית תצופה ברוטב. לבשל 10 דקות ולהוסיף פנימה קציצות מטוגנות (כ- 15).

לבשל יחד עוד שלושת רבעי השעה תוך כדי ניעור מדי פעם של הסיר (להשתדל לא לערבב כדי לא לפרק את הכרוביות והקציצות).

סיר שני – קציצות עם אפונה וסלרי

בסיר גדול ושטוח לשים

4 כפות שמן קנולה לחמם

להוסיף 4 שיני שום פרוסות

ו -3 גבעולים של סלרי כולל העלים פרוסים. לטגן יחד תוך כדי ערבוב.

להוסיף 1 כפית כורכום

ועוד 1 כפית פפריקה מתוקה לערבב הכל.

להוסיף 3 כוסות מים ולבשל עד רתיחה. להוסיף כף מלח וכף אבקת מרק עוף (לא חובה אני אוהבת)

להוסיף את הקציצות המטוגנות שנותרו ולבשל יחד כרבע שעה.

להוסיף 1 חב’ אפונת גינה עדינה של סנפרוסט ולנער את הסיר.

להשתדל לא לערבב אלא רק לנער את הסיר לערבוב.

לבשל עוד 40 דקות ויש סיר מנחם ומפנק.

כך קיבלתי שני סירים עם קציצות בשני טעמים ותוספות שונים. יחד עם הקציצות השארתי סיר גדול של אורז והיה להם כיף (כשחזרתי כלום לא נשאר..)

אהבתם את המתכון? אם אתם רוצים להתעדכן בכל פעם שיתפרסם מתכון חדש, לחצו על כפתור ״עקבו אחרי״ בצד שמאל למעלה, הכניסו את כתובת המייל שלכם וקבלו הודעה למייל בכל פעם שיתפרסם מתכון חדש. בתאבון!


עוד מהבלוג של אלונה זוהר

תצוגה מקדימה

עוגת שוקולד אלוהית

שמי אלונה ואני קונדיטורית (מודה באשמה). למדתי קונדיטוריה, עבדתי כקונדיטורית, פתחתי קונדיטוריה עבדתי בה וסגרתי אותה. עם סגירתה הפסקתי לאפות. לכל אחד חלום ילדות, שלי היה...

תגובות

פורסם לפני 6 years
תצוגה מקדימה

שניצל תירס אפוי

למצרכים: 4 תפוחי אדמה קטנים (שלוקים בקליפתם במים עד שיתרככו-לרסק אותם היטב שלא יהיו גושים) 5 כפות קמח תופח 3/4 כוס פירורי לחם 2 ביצים 1 קופסאת שימורים של תירס (אני...

תגובות

פורסם לפני 5 years
תצוגה מקדימה

קרם ריקוטה עם משמש ותות שדה

בימות הקיץ החמים, כשממש חם ואין חשק להדליק את התנור, אין חשק לעמוד במטבח ולהשקיע בעוגה עם 8 שלבים, יש לי פיתרון נפלא, זריז, קליל, טעים במיוחד – קינוחי כוסות. קינוחי כוסות יכולים להיות בכל הטעמים, בכל הצבעים, בכל הסגנונות הן...

תגובות

טופ 20 - בלוגים

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה