הבלוג של אלונה זוהר

אוכל שבא מהלב

אמא לשלושה ילדים מקסימים- יונתן מיכל ויהל. מעצבת גרפית ביום, חולמת על מתכונים חדשים ואוכל בלילה, ומיישמת בכל רגע אפשרי... יש לי חלום אחד גדול הקשור לאוכל - אולי יום אחד עוד תהיו שותפים לו :) בינתיים, עקבו אחרי, מעניין וצבעוני... +עוד

אמא לשלושה ילדים מקסימים- יונתן מיכל ויהל. מעצבת גרפית ביום, חולמת על מתכונים חדשים ואוכל בלילה, ומיישמת בכל רגע אפשרי... יש לי חלום אחד גדול הקשור לאוכל - אולי יום אחד עוד תהיו שותפים לו :) בינתיים, עקבו אחרי, מעניין וצבעוני פה, תמיד....

עדכונים:

פוסטים: 740

החל מאוקטובר 2013

עוגת שמרים עשירה שכל אחד בוצע לו את החתיכה הנבחרת במילוי שוקולדי בריח קינמון. אין עוגה יותר מנחמת מחתיכת עוגת שמרים שזה עתה יצאה מהתנור

20/01/2014

שושני שוקולד בניחוח קינמון

מצרכים לבצק:

1 ק”ג קמח שמרים (או 1 ק”ג קמח + 50 גרם שמרים לחים)

200 גרם סוכר (1 כוס)

15 גרם מלח (3 כפיות)

200 גרם חמאה

4 ביצים

250 סמ”ק מים

למילוי:

ממרח שוקולד פרה (הכי מתאים כי יש לו טעם נטו של שוקולד)

קינמון

למריחה מעל:

ביצה

להכנה:

1. לשים את כל חומרי הבצק בקערת המיקסר עם וו לישה ולעבד כ- 8 דקות. להניח את הבצק במקרר ללילה (מומלץ).

2. לפתוח את הבצק על משטח עבודה מקומח לצורת מלבן, למרוח בנדיבות שוקולד למריחה, לפזר קינמון מעל (בערך 2 כפיות תלוי בגודל הבצק).

3. לגלגל את הבצק לגלילה ארוכה ושמנמנה, לחתוך פרוסות בעובי כ- 10 ס”מ ולשים במרווחים בין אחד לשני בתבנית אפייה מלבנית 30-20.

4. למרוח בביצה טרופה ולשים לתפיחה במקום חמים. אני אוהבת לחמם את תנור האפייה ל-50 מעלות ולכבות אותו. אחרי 5 דקות להכניס את התבנית לתנור (כשהוא כבוי כמבן) והעוגה תופחת בתנור החמים. העוגה תפוחה כאשר השושנים מתקרבים אחד לשני והכפילו את נפחם. באפיה הם נדבקים אחד לשני מה שנותן להם מראה של עוגה.

5. לאפות את השושנים בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות כעשרים דקות.

6. אחרי שיצאו מהתנור בעודם חמים, ניתן לחמם במיקרו ריבת מישמש להמסה, ולמרוח עליהם בעזרת מברשת מה שנותן להם הברקה ותוספת טעם מדהים.

7. כשהם יוצאים מהתנור מקבלים חוויה חושית, הריח…., הטעם….. והמראה פשוט מלבבים את הנפש….

אהבתם את המתכון? אם אתם רוצים להתעדכן בכל פעם שיתפרסם מתכון חדש, לחצו על כפתור ״עקבו אחרי״ בצד שמאל למעלה, הכניסו את כתובת המייל שלכם וקבלו הודעה למייל בכל פעם שיתפרסם מתכון חדש. בתאבון!


עוד מהבלוג של אלונה זוהר

תצוגה מקדימה

עוגת שוקולד אלוהית

שמי אלונה ואני קונדיטורית (מודה באשמה). למדתי קונדיטוריה, עבדתי כקונדיטורית, פתחתי קונדיטוריה עבדתי בה וסגרתי אותה. עם סגירתה הפסקתי לאפות. לכל אחד חלום ילדות, שלי היה...

תגובות

פורסם לפני 6 years
תצוגה מקדימה

שניצל תירס אפוי

למצרכים: 4 תפוחי אדמה קטנים (שלוקים בקליפתם במים עד שיתרככו-לרסק אותם היטב שלא יהיו גושים) 5 כפות קמח תופח 3/4 כוס פירורי לחם 2 ביצים 1 קופסאת שימורים של תירס (אני...

תגובות

פורסם לפני 5 years
תצוגה מקדימה

קרם ריקוטה עם משמש ותות שדה

בימות הקיץ החמים, כשממש חם ואין חשק להדליק את התנור, אין חשק לעמוד במטבח ולהשקיע בעוגה עם 8 שלבים, יש לי פיתרון נפלא, זריז, קליל, טעים במיוחד – קינוחי כוסות. קינוחי כוסות יכולים להיות בכל הטעמים, בכל הצבעים, בכל הסגנונות הן...

תגובות

טופ 20 - בלוגים

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה