הבלוג של אלונה זוהר

אוכל שבא מהלב

אמא לשלושה ילדים מקסימים- יונתן מיכל ויהל. מעצבת גרפית ביום, חולמת על מתכונים חדשים ואוכל בלילה, ומיישמת בכל רגע אפשרי... יש לי חלום אחד גדול הקשור לאוכל - אולי יום אחד עוד תהיו שותפים לו :) בינתיים, עקבו אחרי, מעניין וצבעוני... +עוד

אמא לשלושה ילדים מקסימים- יונתן מיכל ויהל. מעצבת גרפית ביום, חולמת על מתכונים חדשים ואוכל בלילה, ומיישמת בכל רגע אפשרי... יש לי חלום אחד גדול הקשור לאוכל - אולי יום אחד עוד תהיו שותפים לו :) בינתיים, עקבו אחרי, מעניין וצבעוני פה, תמיד....

עדכונים:

פוסטים: 741

החל מאוקטובר 2013

תבשיל קדירה מהמטבח המרוקאי, עשיר בטעמים ניחוחות וצבעים מרהיבים

18/01/2014

למצרכים:

500 גרם בשר בקר חתוך לקוביות (לבקש מהקצב בשר לצלי)

400 גרם גידים (מהמקפיא בסופרים)

3 כוסות גרגירי חומוס סנפרוסט (חוסך את כל זמן ההשריה והבישול הראשוני)

9 שיני שום טריות קצוצות גס

3 פלפלי צ’ילי יבשים

8 פלפלים מתוקים יבשים

3 כפות פפריקה מתוקה

1 כפית כורכום

1 כפית כמון

מלח

פלפל שחור

1/2 כוס שמן

להכנה:

1. מבשלים את הגידים שעה וחצי בסיר לחץ עם מים בלבד. אחרי הבישול חותכים לקוביות.

2. מחממים שמן בסיר רחב מטגנים את קוביות הבשר, עד שמזהיבות. מוסיפים את השום, הפלפלים החריפים, המתוקים והתבלינים. מוסיפים 4 כוסות מים ומבשלים. אחרי הרתיחה, מוסיפים את הגידים והחומוס, 2 כפיות מלח, כפית פלפל שחור ומערבבים הכל. מבשלים שעתיים על אש קטנה (או עד שהגידים התרככו). במהלך הבישול מידי פעם מנערים את הסיר ומערבבים בעדינות.

3. במהלך הבישול לשים לב שלא חסר נוזלים. אם חסרים נוזלים להוסיף עוד 1-1.5 כוסות מים רותחים. חשוב שהקדירה לא תהיה מוצפת בנוזלים.

4. טעים מאוד עם אורז לבן, קוסקוס או עם חלה.

אהבתם את המתכון? אם אתם רוצים להתעדכן בכל פעם שיתפרסם מתכון חדש, לחצו על כפתור ״עקבו אחרי״ בצד שמאל למעלה, הכניסו את כתובת המייל שלכם וקבלו הודעה למייל בכל פעם שיתפרסם מתכון חדש. בתאבון!


עוד מהבלוג של אלונה זוהר

תצוגה מקדימה

עוגת שוקולד אלוהית

שמי אלונה ואני קונדיטורית (מודה באשמה). למדתי קונדיטוריה, עבדתי כקונדיטורית, פתחתי קונדיטוריה עבדתי בה וסגרתי אותה. עם סגירתה הפסקתי לאפות. לכל אחד חלום ילדות, שלי היה...

תגובות

פורסם לפני 6 years
תצוגה מקדימה

שניצל תירס אפוי

למצרכים: 4 תפוחי אדמה קטנים (שלוקים בקליפתם במים עד שיתרככו-לרסק אותם היטב שלא יהיו גושים) 5 כפות קמח תופח 3/4 כוס פירורי לחם 2 ביצים 1 קופסאת שימורים של תירס (אני...

תגובות

פורסם לפני 5 years
תצוגה מקדימה

קרם ריקוטה עם משמש ותות שדה

בימות הקיץ החמים, כשממש חם ואין חשק להדליק את התנור, אין חשק לעמוד במטבח ולהשקיע בעוגה עם 8 שלבים, יש לי פיתרון נפלא, זריז, קליל, טעים במיוחד – קינוחי כוסות. קינוחי כוסות יכולים להיות בכל הטעמים, בכל הצבעים, בכל הסגנונות הן...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה