הבלוג של אלמוג גולד-רוטנברג

הנטורופטית ששרפה את סיר הקינואה שלה

אם היו מספרים לי לפני עשור וקצת שאנחה קבוצות ואלווה משפחות ונשים להרגלי אכילה בריאה...הייתי מניחה לרגע את החטיף התורן ואת פחית הדיאט קולה שלי וכל המשקל העודף היה רועד מצחוק. היום אני בעלת תואר שני במדעי ההתנהגות ולימודי... +עוד

אם היו מספרים לי לפני עשור וקצת שאנחה קבוצות ואלווה משפחות ונשים להרגלי אכילה בריאה...הייתי מניחה לרגע את החטיף התורן ואת פחית הדיאט קולה שלי וכל המשקל העודף היה רועד מצחוק. היום אני בעלת תואר שני במדעי ההתנהגות ולימודי תזונה טבעית ונטורופתיה, אם לפעוטה ולמתבגר. עוסקת ביעוץ וליווי משפחתי ואישי והנחיית קבוצות להרגלי אכילה בריאים. מתמחה גם במה לאכול אבל גם באכילה רגשית ובהטמעת הרגלים-כי זה מה שעושה את ההבדל בין הרצון שלנו לחיים כאלה בפועל. את מוזמנת ללמוד ולחוות איך אפשר גם ליהנות עוסקת גם במה לאכול וגם באיך לחשוב ולהתנהג עם האוכל והגוף שלנו. והכי חשוב: באופן שפוי ונהנתני. מקווה שתהיני מהבלוג. מוזמנת לתת פידבקים.

עדכונים:

פוסטים: 6

החל מספטמבר 2014

באחד הפוסטים שלי בפייסבוק על הסדנה כתבה לי מישהי בתגובות משהו כמו “למה לא להיות שמנה וסקסית? תנו לאכול בשקט וליהנות”.

הבחורה לא הכירה אותי והתפלאה כשכתבתי לה בפרטי “תאכלי ותהני, אם את מרגישה טוב אז אני בעד”. היא מיהרה והשיבה “וואו, לא ציפיתי ממך לתגובה כזאת :)”.

Weight

הבחורה כנראה אוכלת ומרגישה טוב עם עצמה.

בהנחה שהסוכר והכולסטרול אצלה תקינים, לא נותר לי אלא לברך אותה על זה שהיא לא חווה רגשות אשם ותיעוב עצמי כמו לא מעט מהבנות שמגיעות אלי לתהליך אישי או קבוצתי.

אלא…שרובינו לא מרגישות טוב ולא באמת נהנות מלאכול הכל ובלי חשבון.

וגם אם התענגנו על איזו עוגת קרם חלומית, בורקס או סטייק אימתני, או אפילו על לחם טרי מידי ויותר מידי, נרגיש אחרי זה נפוחות, עם רגשות אשם או פשוט שיכולנו להסתפק בפחות מזה ולהרגיש הרבה יותר טוב.

מכירה את זה?

אני הכרתי את זה אישית בעבר, ודווקא היום כשאני אוכלת בריא, אני הרבה יותר נהנית מאוכל והארוחות הרבה יותר טעימות לי. כי אני באמת מסוגלת להיות שם ולא להתנתק, וכי זה עושה לי טוב לגזרה ולנפש.

כתבתי לאותה בחורה שאצלי בסדנאות לא סופרים קלוריות ונקודות. ואפילו לא צריך לספור כבשים בלילה כי תזונה טובה משרה שינה הרבה יותר נעימה וטובה.

בסדנאות שלי לומדים לבחור את האוכל הכי איכותי, ליהנות ממנו ולאהוב את עצמנו. כי זה מתחיל מכאן. אחת כזאת מתחילה ביום חמישי ה13/11 ומי שמתעניינת מוזמנת להציץ כאן.

“למה בכלל ענית לה” שאלה אותי חברה.

כי דווקא את אלו אני הכי אוהבת. המתנגדות, הבועטות, אלה שיש להן דעה משלהן. כשבנות כאלו  מגיעות אלי הן עושות את השינוי הכי משמעותי. הקליפות מתקלפות להן בהדרגה. והן מבינות מה זה באמת להנות מאוכל ולהרגיש נפלא.

הפוסט הזה מוקדש לך, המגיבה היפה והאמיצה שעוררה דיון אמיתי ולגיטימי.

וגם לך, שאוהבת לאכול אבל לא רוצה לסחוב צמיגים ולהרגיש לא משהו אחרי אכילה לא מסודרת ולא מבחירה.

עוד מהבלוג של אלמוג גולד-רוטנברג

תצוגה מקדימה

סוד הנשים הצרפתיות: הרגלי אכילה בריאה בגוף נפלא

לרגל חגיגות ה-40 שלי, טסנו בראש השנה לפאריז. אישי היקר חובב הסטייקים, הגבינות והיין, הפעוטה חובבת ארגז החול (ולא משנה אם הוא חול של ארץ הקודש או תוצרת פלאס דה ווז') ואנוכי, חובבת הכוסמת והלחם המלא. מסתדר נהדר עם פאריז....

תצוגה מקדימה

מתכון למרק פטריות וכרישה מחופשה חלומית בכליל

כל מי שמכיר אותי יודע שאני אוהבת את החיים הטובים. כנראה כדי לפצות על ילדותי כמושבניקית דתיה, ניתן למצוא אותי בקונסטלציה זאת או אחרת מתפנקת באחת ממסעדות ובתי הקפה שיש לעיר הגדולה להציע. למי שתוהה, לא, זה ממש לא סותר את אורח...

תצוגה מקדימה

בילוי בגינת מאכל משק הלברכט

כל אם אורבנית שכמותי זקוקה לחברה כמו שרית. בעיקר בשבתות וחגים. בעודי מעדיפה לבלות את בוקר השבתון השבועי בבית הקפה וגינת המשחקים השכונתית, לשרית ומשפחתה יש לו"ז צפוף ומגוון- כל שבת ופעילותה הייחודית, ורצוי כמה שיותר רחוק...

תגובות

פורסם לפני 4 years

תגובות

טופ 20 - בלוגים

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה