הבלוג של אלמוג גולד-רוטנברג

הנטורופטית ששרפה את סיר הקינואה שלה

אם היו מספרים לי לפני עשור וקצת שאנחה קבוצות ואלווה משפחות ונשים להרגלי אכילה בריאה...הייתי מניחה לרגע את החטיף התורן ואת פחית הדיאט קולה שלי וכל המשקל העודף היה רועד מצחוק. היום אני בעלת תואר שני במדעי ההתנהגות ולימודי... +עוד

אם היו מספרים לי לפני עשור וקצת שאנחה קבוצות ואלווה משפחות ונשים להרגלי אכילה בריאה...הייתי מניחה לרגע את החטיף התורן ואת פחית הדיאט קולה שלי וכל המשקל העודף היה רועד מצחוק. היום אני בעלת תואר שני במדעי ההתנהגות ולימודי תזונה טבעית ונטורופתיה, אם לפעוטה ולמתבגר. עוסקת ביעוץ וליווי משפחתי ואישי והנחיית קבוצות להרגלי אכילה בריאים. מתמחה גם במה לאכול אבל גם באכילה רגשית ובהטמעת הרגלים-כי זה מה שעושה את ההבדל בין הרצון שלנו לחיים כאלה בפועל. את מוזמנת ללמוד ולחוות איך אפשר גם ליהנות עוסקת גם במה לאכול וגם באיך לחשוב ולהתנהג עם האוכל והגוף שלנו. והכי חשוב: באופן שפוי ונהנתני. מקווה שתהיני מהבלוג. מוזמנת לתת פידבקים.

עדכונים:

פוסטים: 6

החל מספטמבר 2014

כל מי שמכיר אותי יודע שאני אוהבת את החיים הטובים. כנראה כדי לפצות על ילדותי כמושבניקית דתיה, ניתן למצוא אותי בקונסטלציה זאת או אחרת מתפנקת באחת ממסעדות ובתי הקפה שיש לעיר הגדולה להציע.

למי שתוהה, לא, זה ממש לא סותר את אורח החיים הבריא שלי, נהפוכו.

אני כל הזמן חופרת בסדנאות וללקוחות הפרטיים שלי שכדי לחיות בריא חייבים ליהנות. הכל עניין של איזון.

וכחלק מהאיזון, לקחנו את עצמנו בשמחת תורה לכליל, לסיום עונת החגים והקרנבלים.

כליל הוא ישוב אקולוגי בגליל. לא רחוק מנהריה, פרוסים להם כמה בתים מרוחקים זה מזה.

הנוף עוצר נשימה ומהערסל של הצימר יכולנו לראות את השמש שוקעת בין אורות מפרץ חיפה.

נוף בכליל 2

אויר הרים צלול ושמיים ללא בנינים.

בכליל חיים מחשמל סולארי, ממחזרים את מי הרחצה לחקלאות, מפיקים את הקרמים והסבונים והגבינות בתעשיה בייתית וטבעית, מגדלים את הירקות שלהם בגינות אורגניות ואופים את הלחם שלהם השכם בבוקר. גן עדן.

אל חשש, אנחנו לא חבצנו, קטפנו וכבשנו.

הגענו לשם כדי לאכול, לנוח, לבהות בנוף, לנשנש שוב משהו, ללגום יין של היקב המקומי, לישון, לשחק אונו. ושוב לנוח.

הערסל בצימר

קצה הערסל שלי חובק עץ תאנה.

אז מה אכלנו ואיפה?

גולת הכותרת היא המסעדה של סמדר. נקראת פשוט “סמדר בכליל”. גם מסעדה וגם שלושה צימרים מבודדים כולל יללות תנים בלילה.

לראשונה הגעתי לכליל לבד עם ספר הישר לאחד הצימרים של סמדר.

חברה תל אביבית שעברה עם כל המשפחה לשם סיפרה לי לא מעט על המקום ואמרה לי שזה בדיוק הלוקיישן לנקות את הראש אחרי כל בחינות האנטומיה פיזיולוגיה שלי.

זה היה בחופשת סמסטר של שנה ב ללימודי התזונה הטבעית והנטורופתיה. סמדר פינקה אותי ב”שיקויים” שלה (שייקים מעולים מפירות וירקות), בסלטים הטריים האורגנים שלה שנטבלו בסומסום וגרעינים פריכים.

המרקים המעולים שלה היו מגיעים אלי לחדר לקראת ערב עת הלב שלי התכווץ מגעגועים לחיי המשפחה הבורגניים הנחמדים שלי בעיר.

מאז שבנו כמה פעמים, ועוד נשוב. אלא שבפעם האחרונה ששהינו שם כבר התחלנו לפגוש לא מעט מאנשי השכונה התל אביבית שלנו בכליל. אהממ.

הפעם דווקא שרצנו רוב הזמן בזולה של תמי המכונה “קפה כליל”.

אוהל כליל מטבח

דאל ומרקים צמחוניים בקפה כליל

לא יצא לי להיות בהודו, אבל יכולתי לחוש את הטעמים והריחות בצורת הלייט שלה מהשריצה על הכריות ומתבשילי הדאל והכופתאות ההודיות שהוגשו לנו בצלחות מתכת מחולקות.

תמי, בעלת המקום נידבה לי גם את המתכון למרק הפטריות והכרישה המנצח שהיא מגישה במקום. וככה זה הולך:

בסיר בינוני עד גדול מאדים על שמן זית קוביות מכמה גבעולי כרישה (היא לא נתנה כמויות אבל 3-4 גבעולים, רק החלק הבהיר, בהחלט יעשו את העבודה).

לתוך הסיר מוזגים חצי כוס יין לבן חצי יבש (שלומי הבעל של תמי המליץ על שרדונה)

מוסיפים פטריות חתוכות לחלקים גדולים (2-3 סלסלות שמפיניון או כל סוג פטריה אטרקטיבית אחרת)

ומוסיפים מים למילוי הסיר.

מרתיחים ומנמיכים את האש. מתבלים במלח, פלפל ועשבי תבלין כמו מיורן, אורגנו וחבריהם. וזהו!

עם החזרה לשגרה, אני ממליצה להכניס דרך קבע גם נוכחות של מרק למקרר. מבטיחה עוד מתכוני מרקים מתובלים בתובנות פילוסופיות בגרוש בקרוב.

אם את אוהבת לאכול ותזונה בריאה היא משהו שאת רוצה להכניס לחייך אני מניחה שזה יעניין אותך:

http://afunavegezzer.ravpage.co.il/6sodot

שתהיה לנו חזרה נעימה וטעימה לשגרה.

עוד מהבלוג של אלמוג גולד-רוטנברג

תצוגה מקדימה

סוד הנשים הצרפתיות: הרגלי אכילה בריאה בגוף נפלא

לרגל חגיגות ה-40 שלי, טסנו בראש השנה לפאריז. אישי היקר חובב הסטייקים, הגבינות והיין, הפעוטה חובבת ארגז החול (ולא משנה אם הוא חול של ארץ הקודש או תוצרת פלאס דה ווז') ואנוכי, חובבת הכוסמת והלחם המלא. מסתדר נהדר עם פאריז....

תצוגה מקדימה

מה, כולן צריכות להיות רזות?

באחד הפוסטים שלי בפייסבוק על הסדנה כתבה לי מישהי בתגובות משהו כמו "למה לא להיות שמנה וסקסית? תנו לאכול בשקט וליהנות". הבחורה לא הכירה אותי והתפלאה כשכתבתי לה בפרטי "תאכלי ותהני, אם...

תגובות

פורסם לפני 4 years
תצוגה מקדימה

בילוי בגינת מאכל משק הלברכט

כל אם אורבנית שכמותי זקוקה לחברה כמו שרית. בעיקר בשבתות וחגים. בעודי מעדיפה לבלות את בוקר השבתון השבועי בבית הקפה וגינת המשחקים השכונתית, לשרית ומשפחתה יש לו"ז צפוף ומגוון- כל שבת ופעילותה הייחודית, ורצוי כמה שיותר רחוק...

תגובות

פורסם לפני 4 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה