הבלוג של אלמוג גולד-רוטנברג

הנטורופטית ששרפה את סיר הקינואה שלה

אם היו מספרים לי לפני עשור וקצת שאנחה קבוצות ואלווה משפחות ונשים להרגלי אכילה בריאה...הייתי מניחה לרגע את החטיף התורן ואת פחית הדיאט קולה שלי וכל המשקל העודף היה רועד מצחוק. היום אני בעלת תואר שני במדעי ההתנהגות ולימודי... +עוד

אם היו מספרים לי לפני עשור וקצת שאנחה קבוצות ואלווה משפחות ונשים להרגלי אכילה בריאה...הייתי מניחה לרגע את החטיף התורן ואת פחית הדיאט קולה שלי וכל המשקל העודף היה רועד מצחוק. היום אני בעלת תואר שני במדעי ההתנהגות ולימודי תזונה טבעית ונטורופתיה, אם לפעוטה ולמתבגר. עוסקת ביעוץ וליווי משפחתי ואישי והנחיית קבוצות להרגלי אכילה בריאים. מתמחה גם במה לאכול אבל גם באכילה רגשית ובהטמעת הרגלים-כי זה מה שעושה את ההבדל בין הרצון שלנו לחיים כאלה בפועל. את מוזמנת ללמוד ולחוות איך אפשר גם ליהנות עוסקת גם במה לאכול וגם באיך לחשוב ולהתנהג עם האוכל והגוף שלנו. והכי חשוב: באופן שפוי ונהנתני. מקווה שתהיני מהבלוג. מוזמנת לתת פידבקים.

עדכונים:

פוסטים: 6

החל מספטמבר 2014

לרגל חגיגות ה-40 שלי, טסנו בראש השנה לפאריז. אישי היקר חובב הסטייקים, הגבינות והיין,

הפעוטה חובבת ארגז החול (ולא משנה אם הוא חול של ארץ הקודש או תוצרת פלאס דה ווז’)

ואנוכי, חובבת הכוסמת והלחם המלא. מסתדר נהדר עם פאריז. לא?

ובכן, השבוע שלנו בפאריז הפך אצלי למסע חקר בלתי אמצעי להבנת סוד התופעה הזאת שקוראים לה האישה הצרפתיה:

מצד אחד חטובה (ברוב המקרים) ומלאת שיק ומצד שני אוכלת בחן גבינות שמנות, באגטים מקמח לבן, ודוגמת באצבעות מתוקתקות מניקורשוקולד ויין משובחים.

אז איך זה מסתדר?

תפסתי כמה אמהות פאריזאיות מתוקתקות בגינה לשיחה צפופה בנושא, שוטטתי בין חנויות הבולאנז’רי, פאטיסרי ובין הירקניות והשווקים הנהדרים לא פחות.

אבל מי שסיכמה את הכל במשפט קצר וקולע היתה דווקא הבייביסיטר הישראלית לשעבר שלנו שהיגרה לפאריז עקב אירוסיה לצרפתי: “הצרפתיות אוכלות מהכל אבל אוכלות מאוזן”. היא פסקה. והוסיפה שאין אצלן רגשות אשמה שקשורים לאוכל.

התחקיר המעמיק שלי שלווה כמובן בטעימות ודגימות, צילומי פפאראצ’י של צרפתיות ובילוש אחר הרגלי האכילה שלהן העלה את גם הדברים הבאים:

1. הצרפתיות בעד להנות מהחיים. אבל הן הבינו שאם אוכלים את ההנאות הללו במידה, אז המתוק הפך ליותר מתוק והפחמימה תהיה יותר טעימה. גם יפות וגם חכמות הנשים האלו (אן שאולי בגלל שהן חכמות הן יפות?)

2. האוכל והכנתו הוא טקס מתמשך. הכלים והמפה מהודרים, הקניות בשוק של המצרכים הכי טריים ואיכותיים. וכמובן זמן האיכות עם האוכל עצמו. ללא מסכים מסביב ולא תוך כדי עוד עניינים. הנה כמה תצלומי פפראצ’י של צרפתיות מתענגות על האוכל.

צרפתיות אוכלות בלוקסנבורג 1

את הללו מצאתי ביום חול בגני לוקסמבורג. הגיעו עם קערות סלט ותבשיל מהבית ואכלו בחברותא ובנחותא.

ואת הגברת הזאת מצאתי בסופ”ש מתענגת בביסים איטיים ובמבט מזוגג על ספסל בפלאס דה ווז’

אישה אוכלת גלידה

ובאותו מקום, בספסל ליד חנתה פריזאית חשופת גב עם הבאגט שלה לסעודת צהריים

חשופת גב אוכלת

והנה אם פעלתנית שניצלה את הסופ”ש בגינת המשחקים עם הילדים לכמה כפיפות ומתיחות

אם מתעמלת בגינה

ובכלל, התרשמתי שהאימהות הפריזאיות הרבה יותר מתוקתקות ומטופחות מהבחורות המתבגרות ומרווקות העיר. וגם הילדים שלהם קפצו לארגזי החול ולמגלצ’ות במיטב המחלצות. כמעט ולא מצאנו ילדים ואימהות עם עודף משקל! מה שמחזיר אותי לעקרונות האכילה הצרפתיים:

3. הצרפתיות לא מנשנשות! הן פשוט מתיישבות ואוכלות.

4. בניגוד למיתוס של צרפת=רק גבינות שמנות ומאפים, סצינת הירקות הפתיעה אותי ויזואלית. השפע והטריות של הפירות והירקות גרמו לי לדלג על כמה מסעדות ולהכין פה ושם בכוחות עצמי סלט משובח שלווה בגבינת עיזים ויין בדירה הפריזאית שלנו.

ואם כבר בירקות עסקינן. חייבת לשתף אתכן במנה הסודית שאינה כתובה בתפריט מסעדת Chez Janou שאכלתי בערב ראש השנה.

אני ומנה טבעונית בראש השנה

מדובר במנה טבעונית המבוססת על ירקות ושמן זית. אני אמנם לא טבעונית אבל כדי לאזן את ענין הגבינות והדגים דאגתי לאכול פעם ביום מנה המבוססת על ירקות חיים או מבושלים. להפתעתי ברוב המסעדות זרמו איתי. השפים שמחו לשנות מנות קיימות ואפילו לאלתר על פי בקשתי.

ולבסוף, למרות המסע הפריזאי המרתק בין השווקים לגינות, בין מוזיאונים ובתי אופנה שמחתי לשוב  הביתה. לבולנז’רי שלי (שיש בו לחם שיפון וכוסמין שבפאריז כמעט בלתי אפשרי למצוא), ולבית הקפה השכונתי (שיש בו חלב סויה, ששם ממש אין בבתי הקפה) ולהכנות לסדנה שלי “ששת הסודות לאכילה בריאה ומהנה“ שתפתח אחרי החגים . דווקא בזה יש הרבה במשותף עם הפאריזאיות- הרעיון של ליהינות מאוכל ולשמור על הגזרה. לא רק אצל הצרפתיות זה יכול לעבוד. גם פה בארץ הקודש.

 

עוד מהבלוג של אלמוג גולד-רוטנברג

תצוגה מקדימה

מתכון למרק פטריות וכרישה מחופשה חלומית בכליל

כל מי שמכיר אותי יודע שאני אוהבת את החיים הטובים. כנראה כדי לפצות על ילדותי כמושבניקית דתיה, ניתן למצוא אותי בקונסטלציה זאת או אחרת מתפנקת באחת ממסעדות ובתי הקפה שיש לעיר הגדולה להציע. למי שתוהה, לא, זה ממש לא סותר את אורח...

תצוגה מקדימה

מה, כולן צריכות להיות רזות?

באחד הפוסטים שלי בפייסבוק על הסדנה כתבה לי מישהי בתגובות משהו כמו "למה לא להיות שמנה וסקסית? תנו לאכול בשקט וליהנות". הבחורה לא הכירה אותי והתפלאה כשכתבתי לה בפרטי "תאכלי ותהני, אם...

תגובות

פורסם לפני 5 years
תצוגה מקדימה

בילוי בגינת מאכל משק הלברכט

כל אם אורבנית שכמותי זקוקה לחברה כמו שרית. בעיקר בשבתות וחגים. בעודי מעדיפה לבלות את בוקר השבתון השבועי בבית הקפה וגינת המשחקים השכונתית, לשרית ומשפחתה יש לו"ז צפוף ומגוון- כל שבת ופעילותה הייחודית, ורצוי כמה שיותר רחוק...

תגובות

פורסם לפני 4 years

תגובות

טופ 20 - בלוגים

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה