הבלוג של עלמה גל

almagal

אוהבת את החיים ומקווה שהם אוהבים אותי. אוכל טוב, ספרות משובחת, בגדים מגונדרים והמון פינוקים. כזאת אני. תמיד לפנק-לפנק-לפנק. יוצאת לריצה- בואו איתי.

עדכונים:

פוסטים: 27

החל ממאי 2015

איפה אפשר להשיג אוייסטרים?” שאל הגבר. 
“מה לך ולאוייסטרים?” פערתי עליו.
“יש בזה תועלות בריאותיות מטורפות” אמר בדרכו המלומדת.
מאז שהתחיל לרוץ הוא יושב עם חברו הטוב גוגל ומחפש דברים שיגרמו לו לזוז מהר יותר, לקפוץ גבוה יותר ולהיות רזה יותר . עוד בסוף הוא יהיה עוד יותר חתיך ממה שהוא עכשיו.
 

טס אויסטרים

טס אויסטרים

אויסטרים הם אחד מהמאכלים האפרודיזים (מעוררים חשק מיני) ועשירים בברזל, אבץ ויוד שקיימים. “אתה לא צריך אויסטרים” בחנתי אותו מלמטה עד למעלה ופסקתי, מתבוננת בכל שריר ושריר. “חוץ מזה, לא אוכלים אוייסטרים בקיץ. זו התקופה שמאפשרים להם להתרבות. מה גם שהים חם ומזג האוויר חם אז השינוע שלהם הופך לבעייתי כי אויסטרים אוכלים חיים. הם מתים בחום ואז הם הופכים לרעילים”.
“רוצה דגים” אמר הגבר בדרכו הקדמונית.
“רוצה דגים? בוא לים”.
צילום: אנטולי מיכאלו

צילום: אנטולי מיכאלו

הלכנו לים. ל”יוליה”. חשבתי שזו מסעדה-בית קפה טרנדי שכל ההוז והשמוז יושבים בו בנמל תל-אביב, נהנים לצפות בגלים מתנפצים על דק העץ. אבל עכשיו כשקיץ וחם כל כך, המזגן הזה של הטבע מצנן את אלה שיושבים ונהנים מהתפריט החדש שעמוס בדגים ופירות ים.
 

צילום: אנטולי מיכאלו

צילום: אנטולי מיכאלו

הארוחה שלנו התקיימה על טהרת הים. מנה ראשונה טונה צרובה עם סומסום שקשה לפספס איתה וקציצות דגים מעניינות ופיקנטיות שאי אפשר למצוא בכל מקום.
למנה עיקרית לקחנו שנינו דגים וביחד עם הניחוח של הים וכוסות היין (“ביין אדום יש לא מעט ברזל” תרץ הגבר את הכוס השנייה) הרגשנו לרגע שאנחנו מיטלטלים על סיפונה של ספינה בלב ים. על הקינוח ויתרנו כי רצינו להמשיך את ההרגשה הקלילה הזאת כל הלילה.
תפריט הקיץ המיוחד של יוליה כולל גם סביצ’ה דג ים עם כוסברה, אבוקדו, בצל סגול וצ’ילי לצד ברוסטקה; אלה- פלנצ’ה- (200 גרם) שרימפס לנגוסטין וקלמרי סגול צרובים בפלנצ’ה עם סלט עגבניות כוסברה פיקנטי ויוגורט צאן; כאוס פירות ים (750 גרם)- מולים, סרטנים כחולים, שרימפס וקלמרי ברוטב רוזה צ’יפוטלה; פילה דג ים (לפי הדגה) על הגריל עם ניוקי, פירות ים , ארטישוק ותרד טורקי בשמן זית; ראש לוקוס (לפי משקל) קריספי.
 

צילום: אנטולי מיכאלו

צילום: אנטולי מיכאלו

דבר הגבר: “לפעמים לא צריך אויסטרים כדי לרוץ מהר יותר.”
 
והנה פרגון ללילות הקיץ החמים ולאלה שלא יכולים להגיע ל”יוליה” אבל רוצים להרגיש ים: מתכון לדג סלמון של רומן דימנט – השף של “יוליה”.
 

רכיבים: (למנה אחת)

פילה סלמון טרי ללא עור

100 גרם כרוב לבן חתוך לרצועות דקות

חצי צרור פטרוזיליה (להפריד את העלים ללא גבעולים)

5 יח’ צלפים

כף גדושה של יוגורט צאן

חצאי עגבניות שרי צבעוניים (3 יח’מכל צבע)

שמן זית, מיץ לימון, מלח, פלפל (לתיבול לפי הטעם)

מעט צ’ילי גרוס

 אופן הכנה:

אופים את הסלמון בתנור בחום של 220 מעלות כ- 15 דקות, עם שמן זית, מלח ופלפל.

מערבים בקערה כרוב לבן, פטרוזיליה, צלפים, עגבניות שרי ומתבלים לפי הטעם עם שמן זית, מלח, פלפל וצ’ילי גרוס. שופכים על תחתית הצלחת את היוגורט מעל מניחים את סלט הכרוב ומעליו את הסלמון.

 בון אפטיט!

עוד מהבלוג של עלמה גל

Thumbnail

היווניה-את גדולה שמחה

אחת השיטות להתגבר על געגועים לנסיעות עקב תקציב קצר היא בחירת מסעדה שעונה על המפרט הגסטרונומי של היעד הנבחר. מסעדה צרפתית סנובית ועתירת טעמים שתחליף ערב בפריז, מסעדה איטלקית משובחת, על ניחוחותיה וגלגולי הלשון הסקסיים של...

Thumbnail

סופרפוד לסופרמן

הלחישות הללו שעוברות בין הספורטאים המתחילים והמתקדמים הגיעו גם אלינו. לאחרונה אני והסופרמן הפרטי שלי עשינו מהפך בחיינו. עברנו לתזונה בריאה יותר, השלנו כך וכך קילוגרמים (כל אחד) ושיפרנו את הכושר משמעותית כמו גם את תמונת...

Thumbnail

מכמנים לחג- מהר מהר לפני שיגמר

לפני חתונתה כלה צריכה "משהו ישן, משהו כחול, משהו מושאל ומשהו חדש" כדי שהכל יצליח. ומה צריכה גברת מרוטה כשחם, אביך ולוהט רגע לפני ראש השנה כשהיא מוצאת את עצמה בלי מתנות לקרוביה לחג? "רימון, משהו לבן, משהו מתוק ומשהו יפה עם...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה