הבלוג של עלמה גל

almagal

אוהבת את החיים ומקווה שהם אוהבים אותי. אוכל טוב, ספרות משובחת, בגדים מגונדרים והמון פינוקים. כזאת אני. תמיד לפנק-לפנק-לפנק. יוצאת לריצה- בואו איתי.

עדכונים:

פוסטים: 27

החל ממאי 2015

ענת ואני חברות הכי טובות מגיל 12. ענת לימדה אותי את כל הדברים הכי חשובים בחיים: איך להתפלח מהשיעור ועדיין להשאר חביבת המורה, איך להתחבא מאחורי השיחים ולהסתכל על הבחור הכי חתיך שתי שכבות מעלינו בלי שהוא יראה אותך, ואיך להפוך את החיים שלי לבריאים יותר.

האחרון אגב היה לפני ארבעה חודשים כשנסענו יחד ל”גירלז ריטריט” בים המלח. ענת סיפרה לי שהיא הפסיקה לאכול בשר אדום כי זה נדבק לדפנות הקיבה ונשאר שם חודשים, הפסיקה לצרוך גלוטן כי זה סתם מנפח, חתכה באכזריות סוכר מהתפריט כי זה הכי דיאטטי, ונמנעת ממוצרי חלב בגלל הלקטוז והלחות. אני בתגובה גמרתי גם עם קופאין ורזיתי 7 קילו.

כשחזרנו למדינת תל-אביב ענת לקחה אותי לקפה לואיז- קפה בריאות עם מנות צמחוניות וטבעוניות ותפריט שמשלב סופרפוד. ענת סיפרה שכאן, בדיוק כאן, היא מתחילה את בוקר יום שבת שלה עם שייק אחרי הליכת הבוקר בפארק. כמיטב המסורת, מה שענת אומרת-אני עושה, אז הפכתי את “לואיז” לקפה הבית שלנו.

כשענת חגגה יומולדת ממש לא מזמן, ידעתי לאן אקח אותה. לכן כש”לואיז” קראו לי “בואי-בואי” לטעום את התפריט החדש, הזמנתי את ענת ל”חגיגת היותנו” כפי שהיא מגדירה זאת בעצמה. ו”היותנו” הפכה להיות הרבה יותר בריאה בתקופה האחרונה.

לפני שנתחיל בארוחה יש לציין ש”לואיז” היא רשת. כך שאתם לא צריכים לשנע את עצמכם לסניף רמת החייל הקסום, ולהתיישב מתחת לעץ היפהיפה שמשמש כדקורציה טבעית, בתוך מה שנראה כמו בוסתן באמצע תל-אביב. יש לרשת 11 סניפים ברחבי הארץ והיא צפויה לפתוח עוד ארבעה.

בואו נתחיל: לשולחן הוזרמו חצאי כוסות עם השייקים המפורסמים של לואיז שמחוזקים בסופרפוד כגון: ספירולינה, מאקה, קקאו נא טבעי, קייל ועוד כל טוב הבריאות הזה (המחירים במספרים בסוגריים למנות בגודל מלא).

כל זה שלנו צילום: ענת

כל זה שלנו צילום: ענת

על השולחן הונחו המון שייקים אבל אנחנו בחרנו לצרוך לקירבנו את משקה “החיזוקית” המופלאה (18) שמרכבת מג’ינג’ר, לימון טחון ותפוח. כדאי להתחיל איתה כדי שהויטמינים הטובים יספגו בגוף. המלצרית שלנו מספרת שבאים בבוקר אלה עם כאב גרון ומבקשים את החיזוקית כדי להתחיל את היום חלק יותר.

מיד אחריו צועד שייק קייל (29) הלוא הוא פצצת האנרגיה של הטבע. יש בו נענע, מלון, תפוח, סלרי, קייל, אגבה שהוא ממתיק טבעי ולימון.

זה לא מפסיק... צילום: ענת החוגגת

זה לא מפסיק… צילום: ענת החוגגת

סמודי קשיו מנטה (29) עשוי קשיו, קוקוס, מלפפון בייבי, תרד, נענע ואגבה הוא משהו אחר שעוד לא שתינו. קרוב לוודאי שיהיו אלה שיעופו עליו או אלה שיעדיפו להמנע. בשולחן שלנו ישבה אחת כזאת ואחת אחרת.

שייק קוקוס-שוקו (29) עשוי מאבקת קקאו 100%, חלב קוקוס, בננה ואגבה. כל כך מתוק וטעים ששמרנו לקינוח כשידענו שכבר לא יהיה לנו מקום.

שייק היער השחור (29) שזורק אותך למקום אחר, קפוא ביותר בגבול גרמניה-צרפת, על בסיס יוגורט, תמר, בננה, פירות יער וממותק עם אגבה. גם הוא נשמר אחר כבוד לקינוח.

שייק אצה להאצה (29) –מלפפון, אגס, תמר, נענע, לימון וספירולינה, שהצבע הירוק הזוהר שלה מופלא ולמרות ריחה החזק והמודגש היא שולבה עם תמרים, שהמתיקו אותה והפכו את השייק למוצלח במיוחד. זה השייק החביב עלינו ביותר, גם בזכות הארומה הבריאותית וגם בזכות הטעם הבאמת נפלא.

 (שימו לב, יש לכם פחות או יותר את המתכון המלא לכל השייקים שהוגשו)

סופרפוד על סופרפוד צילום: ענת בחגיגות היותנו

סופרפוד על סופרפוד צילום: ענת בחגיגות היותנו

בשלב הזה יכולנו להסתובב עם בטן מנופחת וללכת הביתה אבל הארוחה רק התחילה. למנות ראשונות הוגשו לשולחן סביצ’ה סלמון (42) עשוי קוביות סלמון, חצאי ענבים, בצל ירוק וסגול, צנונית, שברי גרסיני וזילוף מנגו. מנה גאונית. היא קייצית ומיוחדת והשילוב בין הענבים והסלמון הוא מקורי. הם חיים זה לצד זה באהבה ובשלום. מנה-מנה, כמו שנאמר.

סביצ'ה סלמון. מנה-מנה

סביצ’ה סלמון. מנה-מנה

לצדה הונח פלאפל טריו עדשים (35), כלומר פלאפל מעדשים מונבטות ועשבי תיבול, חומוס עדשים וסלסלת עגבניות. האמת? פחות אהבנו. שמן הזית הפך את המנה למרה מעט.

טריו פלאפל

טריו פלאפל

המנות העיקריות היו סלט שורשים, זרעים ודגנים (57) עשוי קינואה לבנה ושחורה, שיבולת שועל, עדשים שחורות, סלק, גזר, שרי, בצל, פטרוזיליה, זרעי צ’יה, חומוס עדשים חם וטחינה. ענת אמרה שהסלט נהדר. “אני אוהבת את העובדה שהוא קליל ולא כבד אך יחד עם זאת משביע. יש את הפתעת חומוס העדשים הנסתרת ומתגלה תוך כדי אכילה. היוגורט מוסיף ארומה קייצית”- ציטוט של גיבורת חגיגת “היותנו”.

סלט נוסף נקרא אימא אדמה (57) והוא עשוי עדשים שחורות, גבינת עיזים, סלק, גזר, שרי, עלי בייבי, נבטי חמניה ונענע. יש בו שמן זית, שמן קנולה, שום, מלח פלפל וזעתר. זה הדובדבן שבקצפת מבחינה בריאותית וחגיגה לעיניים מבחינה צבעונית. הטעם מפתיע, השילוב בין גבינת העיזים לעדשים. כי כשאין מה לעשות, זה תמיד נחמד לצבוע את הגבינה בצבע האדמדם של הסלק. הסלטים מגיעים על לחם שיאור עם ממרח שום על בסיס שמן זית ללא חמאה.

סלט עדשים שחורות, סלק, גבינת עיזים וכל טוב הארץ

סלט עדשים שחורות, סלק, גבינת עיזים וכל טוב הארץ

למנה עיקרית חמה הזמנו פילה סלמון ברוטב עשבים (99) עם תוספת ירקות בתנור. (410 קלוריות למנה). היה מעט עצוב כי הדג היה יבש. הסלמון הוא דג נהדר ולפי המחיר מדובר באחת ממנות הדגל. אני אוהבת אותו עם “לב חי” אבל במקרה דנן הוא הגיע מיובש קימעה. הצילו אותו הירקות האפויים בקליפתם. טעמם האגוזי העשיר היישר מתוך הגריל היה חלומי.

סלמון ושורשיו

סלמון ושורשיו

ולסיום סיומת חיסלנו את שאריות השייקים ואף מנת טפיוקה בחלב קוקוס עם פירות טריים (10 לשוט קטן או 35 למנה אחרונה מלאה). עם טפיוקה (פניני עמילן שמקורן בדרום-מזרח אסיה) קשה לפספס. המנה הזאת היא כמו דיז’סטיף אחרי ארוחה דשנה. מרעננת ממש. אכלנו אותה בתאווה. רק היה חסר שנתחיל למרוח אותה על הפנים.

שוט טפיוקה בלואיז צילום שרית גופן

שוט טפיוקה בלואיז -צילום: שרית גופן

קבלו שני מתכונים היישר מ”לואיז”:

חיזוקית- למסחט מיצים קשים הכניסו חופן שורש ג’ינג’ר מקולף, לימון אחד על קליפתו, 2 תפוחים ירוקים. הפעילו המסחטה.

שייק אצה להאצה- לבלנדר הכניסו ספירולינה טריה (מחית או אבקה- 2 גרם/חצי כפית), מלפפון אחד, אגס אחד, 2 תמרים מגולענים, כמה עלי נענע, חצי לימון סחוט, כמה קרחונים. נסו ותהנו

עוד מהבלוג של עלמה גל

תצוגה מקדימה

היווניה-את גדולה שמחה

אחת השיטות להתגבר על געגועים לנסיעות עקב תקציב קצר היא בחירת מסעדה שעונה על המפרט הגסטרונומי של היעד הנבחר. מסעדה צרפתית סנובית ועתירת טעמים שתחליף ערב בפריז, מסעדה איטלקית משובחת, על ניחוחותיה וגלגולי הלשון הסקסיים של...

תצוגה מקדימה

סופרפוד לסופרמן

הלחישות הללו שעוברות בין הספורטאים המתחילים והמתקדמים הגיעו גם אלינו. לאחרונה אני והסופרמן הפרטי שלי עשינו מהפך בחיינו. עברנו לתזונה בריאה יותר, השלנו כך וכך קילוגרמים (כל אחד) ושיפרנו את הכושר משמעותית כמו גם את תמונת...

תצוגה מקדימה

מכמנים לחג- מהר מהר לפני שיגמר

לפני חתונתה כלה צריכה "משהו ישן, משהו כחול, משהו מושאל ומשהו חדש" כדי שהכל יצליח. ומה צריכה גברת מרוטה כשחם, אביך ולוהט רגע לפני ראש השנה כשהיא מוצאת את עצמה בלי מתנות לקרוביה לחג? "רימון, משהו לבן, משהו מתוק ומשהו יפה עם...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה