הבלוג של עלמה גל

almagal

אוהבת את החיים ומקווה שהם אוהבים אותי. אוכל טוב, ספרות משובחת, בגדים מגונדרים והמון פינוקים. כזאת אני. תמיד לפנק-לפנק-לפנק. יוצאת לריצה- בואו איתי.

עדכונים:

פוסטים: 27

עוקבים: 8

החל ממאי 2015

הלחישות הללו שעוברות בין הספורטאים המתחילים והמתקדמים הגיעו גם אלינו. לאחרונה אני והסופרמן הפרטי שלי עשינו מהפך בחיינו. עברנו לתזונה בריאה יותר, השלנו כך וכך קילוגרמים (כל אחד) ושיפרנו את הכושר משמעותית כמו גם את תמונת הדם שלנו.

מהו הסוד? התזונה שלנו מבוססת בעיקר על סופרפוד. סופרמן הפך לאצן של פלא וכל יום חוזר עם שם חדש של סופרפוד וחושב שאני לא מכירה.

“תפתח את הארון העליון משמאל במטבח” אני אומרת לו לאט, ושם הוא מגלה את הסופרפוד בעל השם האקזוטי החדש שהביא הביתה.

רגע, אבל מה זה סופרפוד? 

שעור פרטי מאורן זוהר, הכוהן הגדול של “מזונות העל” (סופרפוד) עשה סדר בעניינים, וכה אמר זוהר: ”סופרפוד הוא מזון המכיל ריכוזים גבוהים של ויטמינים, מינרלים ואנטי-אוקסידנטים (נוגדי חימצון) המסייעים לאיזון וחיזוק הגוף, כחלק מתזונה נכונה ואורח חיים בריא”.

כמה סופרפוד לצרוך כל יום? האם יש דבר כזה שימוש יתר?

“הצריכה המומלצת שלהם לטעמי צריכה להיות בהתאם להקשבה לגוף ולתגובות שלו, למה שאנחנו אוכלים” אומר אורן. “מומלץ להתחיל מכמות קטנה ולהגדיל אותה בהדרגה”.

אורן, הבעלים והמנכ”ל של “קקאו טבעי“, מייבא לישראל את מזונות-העל הללו מפינות שונות בעולם. הוא מגיע בעצמו לבית הלקוחות ומסביר על סוגי הסופרפוד ודרך השימוש בהם.

גוג'י ברי

גוג’י ברי

*גוג’י ברי הוא קרוב לוודאי הסופרפוד שאתם מכירים הכי טוב. הוא אדום,מתוק ואהוב.  זהו פרי שנראה כמו גרגר אדמדם ומוארך. מקורו בסין אך אורן מספר שיש כאלה שמגדלים אותו בגינה הפרטית ליד הבית גם בישראל. טעמו נע בין מתוק ומלוח ויש לוודא שהוא לא נשטף בסוכר (צבע אדום בוהק מידי עשוי לסמל זאת).

למה זה טוב לנו?

אורן: “הוא מזין ביותר ומכיל 19 חומצות אמינו שונות, ביניהן כל 8 חומצות האמינו החיוניות, מגוון מינרלים ויסודות שונים”.

 

ספירולינה

ספירולינה

 

*ספירולינה, בעלת השם הסקסי, כמעט אירוטי, מתגלה כלא פחות מ… אוכל לדגים. אחרי שהרחתי ספירולינה בפעם הראשונה נזרקתי בחזרה לגיל חמש ולאקווריום הדגים שלי שהכיל תמיד דג זהב אחד רעב, משום ששכחתי להאכיל אותו בספירולינה. מדובר באצה כחולה-ירוקה, שהופכת כל שייק בריאות לצבע ירוק זוהר (שימו לב למתכון המצורף כאן למטה), עשירה בחלבון, מכילה 18 חומצות אמינות ויטמין . B6 ריחה וטעמה חזק ומומלץ להשתמש בה במידה קמצנית- עד 2 גרם או חצי כפית ליום.

למה זה טוב לנו?

מקורות יודעי דבר טוענים ששימוש שוטף מסייע לחיזוק המערכת החיסונית מאחר שהיא מכילה חומרים אנטי-דלקתיים.

 

צ'יה

צ’יה

*זרעי צ’יה, הם אותם גרגרים שדומים במראם לפרג. אפשר להכין משקה-ג’ל אנרגיה טבעי בעזרת זרעי צ’יה. מומלץ לצרוך אותם אחרי שמשרים אותם בין 20 דקות לשעה בכוס מים שמכסה אותם היטב. הם סופגים את המים והופכים לג’ל. אפשר להוסיף להם לימון ועוד מים ולצאת איתם לריצה ארוכה. הם מעניקים אנרגיה זמינה וטובה.

למה זה טוב לנו?

מפוצצים באומגה 3, ויטמינים ומינרלים שחיוניים לגוף.

 

קקאו נא

קקאו נא

*קקאו– ראיתי בתכנית טלויזיה מומחה אמריקאי לסופרפוד שאמר שאם צריך לבחור מאכל אחד שכדאי לאכול אותו כל יום, זה יהיה קקאו. כי מסתבר שקקאו הוא מזון על שמכיל ברזל ומסייע לתפקוד המוח. כדאי לשלב אותו כאבקה בשייקים. אני מכניסה שבבי קקאו לגרנולה. מדובר כמובן בקקאו אורגני בלתי קלוי, שלא איבד את כל הגודיז שלו. אורן הביא לי לטעום ארבעה פולי קקאו שלמים, מקולפים. החלק החיצוני חמוץ והחלק הפנימי חזק, אגוזי ומתוק. טעם של מקום אחר.

למה זה טוב לנו?

אורן אומר: “קקאו נא הם פולים שלמים או גרוסים, אבקה, חמאה ועיסת קקאו שלא עברו קלייה ולא חוממו מעל 42 מעלות. קקאו מכיל את ריכוז נוגדי החמצון הגבוה ביותר בטבע”. 

 

קוקוס

קוקוס

*שמן קוקוס- לא חשבתי להשתמש בשמן קוקוס עד שהשניצל שאימא שלי טיגנה קיבל טעם אגוזי ועשיר. “מה?” שאלתי אותה. “שמן קוקוס” היא ענתה. “אני מטגנת בזה גם חביתות”. מסתבר ששמן קוקוס מגיע בצנצנת ונראה כמו שעווה לבנה כששמים אותו במקרר. הוא מופק מאגוזי קוקוס אורגניים ואפשר להשתמש במחצית מהכמות שלו בכל פעם כשרוצים לטגן או לאפות משהו, במקום חמאה או מרגרינה.

למה זה טוב לנו?

אורן:”שמן קוקוס מגיע לפירוק רק ב-300 מעלות ושמן רגיל ב-200 מעלות כך שכל החומרים הטובים נשמרים בו גם בחימום. הוא בריא יותר גם משום שצריך להשתמש רק במחצית מהכמות. הוא גם לא רע כמסכת שיער. שימי מעט שמן קוקוס על השיער (בעיקר בקצוות) ולפי לישון עם מגבת על הכרית. קומי בבוקר ותראי איזה קסם”.

 

שלושה מתכונים שהם פצצות ויטמינים ומינרלים שמסייעים לעירנות, לחיוניות ולריכוז

 

שייק בריאות

שייק בריאות

שייק בריאות

להכניס לבלנדר כוס מים קרים, (אפשר גם כוס מיץ תפוחים אורגני- אני משתמשת ב”קשת” למרות שהוא יקר, הוא מאוד טעים) מלפפון חתוך, חופן עלי תרד טריים, חופן עלי חסה, כמה עלי פטרוזיליה, עלה קייל ארוך, 2 כפות זרעי צ’יה (צריכה מומלצת) מושרים במים קרים כשעה, חצי כפית ספירולינה, חופן גוג’י ברי מושרה במים קרים כשעה, כף אבקת קקאו נא, תפוח עץ, 4 תמרים ללא חרצנים. להפעיל את הבלנדר ולהינות מכל הטוב הזה. יעיל כתחליף לקפה של הבוקר.

 

קערת גרנולה בריאות

קערת גרנולה בריאות

קערת גרנולת בריאות

4 כפות גרנולה אורגנית ללא סוכר, חופן גוג’י ברי, חצי כפית ספירולינה, חופן שבבי קקאו נא, יוגורט עיזים. לערבב וליהנות מהעוצמה והבריאות.

 

צ'יה-קרם קוקוס-ענבים

צ’יה-קרם קוקוס-ענבים

קינוח צ’יה-קרם קוקוס-ענבים

השרו 2 כפות זרעי צ’יה במים קרים לשעה עד שיהפכו לג’ל. בינתיים חממו חלב/קרם קוקוס עד הרתחה ואז קררו אותו. ערבבו את זרעי הצ’יה עם חלב הקוקוס המורתח, הניחו ענבים חתוכים (או כל פרי קיץ אחר), הזליפו מעט דבש והניחו במקרר לשעה. הרי לכם קינוח קיץ מרענן ואנרגטי.  

 דבר הגבר: “סופרפוד לסופרמן”

 

 

עוד מהבלוג של עלמה גל

תצוגה מקדימה

היווניה-את גדולה שמחה

אחת השיטות להתגבר על געגועים לנסיעות עקב תקציב קצר היא בחירת מסעדה שעונה על המפרט הגסטרונומי של היעד הנבחר. מסעדה צרפתית סנובית ועתירת טעמים שתחליף ערב בפריז, מסעדה איטלקית משובחת, על ניחוחותיה וגלגולי הלשון הסקסיים של...

תצוגה מקדימה

מכמנים לחג- מהר מהר לפני שיגמר

לפני חתונתה כלה צריכה "משהו ישן, משהו כחול, משהו מושאל ומשהו חדש" כדי שהכל יצליח. ומה צריכה גברת מרוטה כשחם, אביך ולוהט רגע לפני ראש השנה כשהיא מוצאת את עצמה בלי מתנות לקרוביה לחג? "רימון, משהו לבן, משהו מתוק ומשהו יפה עם...

הוא רץ בשדות 2- כך הפכתי למדביקת טייפינג

מאז שנפגשנו, לפני שש שנים, הגבר שלי (עוד לפני שהיה שלי) סובל מכאבי גב. זה הופיע יום אחד והתגבר- והתגבר-והתגבר. את הדייט השני שלנו בבית קפה הוא סיים אחרי חצי שעה בטענה שכואב...

תגובות

פורסם לפני 3 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה