הבלוג של עלמה גל

almagal

אוהבת את החיים ומקווה שהם אוהבים אותי. אוכל טוב, ספרות משובחת, בגדים מגונדרים והמון פינוקים. כזאת אני. תמיד לפנק-לפנק-לפנק. יוצאת לריצה- בואו איתי.

עדכונים:

פוסטים: 27

החל ממאי 2015

נדמה ש”ג’פניקה” היתה שם תמיד בנוף המסעדות האסיאתיות. רשת של 30 סניפים פזורים בארץ. אם בא לך סושי, סיני או תאילנדי בלתי מחייב, אפשר תמיד היה לעשות “ווק-אין” מהיר ולצאת מרוצה.

אבל עכשיו, אחרי השקה של מליון וחצי שקלים כנעניים הדברים נראים לגמרי אחרת. בעיקר בזכות לאון. לאון הוא לאון לאוגנקי, הג’יימס בונד של “ג’פניקה” והשף החדש של הרשת. הוא עשה מסע עתיר שנים במזרח הרחוק, נכנס לפני שנים רבות לענף הקולינריה, (12 שנים מתוכן במטבח האסיאתי) ומאחוריו רזומה עשיר ומכובד במסעדות אסיאתיות מהשורה הראשונה לדוגמת הנוץ’ וסושי FU. לאון למד “ליידד” את האוכל האסיאתי עם הישראלים. בשביל כל זה, ומה שעתיד לבוא בשורות הבאות, שווה לשחרר שעתיים-שלוש באחד הערבים, להזמין בייביסיטר לדרדסים ולצאת לדייט רשמי בג’פניקה.

סנטה רול צילום רונן מלחם

סנטה רול צילום רונן מלחן

אנחנו בחרנו בסניף האוניברסיטה בתל-אביב, לא רחוק מהבית. מדובר בסניף צעיר, לא רק בתקופת קיומו אלא גם בשותפים שמילאו את החלל סמוך לשולחנות הסועדים. רובם היו סטודנטים (אם כי איתרנו כמה תושבי שכונת רמת אביב), ולכן האווירה היתה צעירה עם מוזיקה קצבית, עיצוב מודרני על בסיס עץ בצבעי אדום ושחור וחלל מזמין בהחלט בסגנון לאונג’ אסיאתי בקווים חדים.

התחלנו עם סלטים. בג’פניקה הותיקה נהגנו להזמין את סלט הווקאמה על טהרת המלפפון והאצות. השף החדש ריענן לא רק את התפריט אלא גם את הסלטים כך שאלה השולחן הגיעו סלט שורשים  עשוי חסה אייסברג, עגבניות שרי, קולורבי, גזר, צנונית, בצל סגול ובצל ירוק ברוטב ויניגרט אסייתי מתקתק שהזכיר את יפן, סלט נאם טוק ניאה תאילנדי עם פרוסות בקר מוקפצות נימוחות כל כך, שבבי אורז, עגבניות שרי, בצל סגול, בצל ירוק, כוסברה, עלי נענע וטבעות צ’ילי אדום ברוטב תמרינדי, ליים וסויה מתוקה, שהיה כוכב המנות הראשונות. טעמנו גם קריספי בטטה (טמפורה) מושלם, מתקתק בטיגון מדוייק בו הבטטה הרכה השתלבה נפלא עם הציפוי הפריך, וקרנצ’י צ’יקן מהצד הסיני של המשוואה, שהם כדורי עוף עטופים בצק פריך מעט מתקתק ורוטב חמוץ מתוק. המשכנו עם מרקים: מרק קוט יאו תאילנדי על ציר עוף ומרק טום יאם תאילנדי עם ציר עוף, חלב קוקוס, אטריות שעועית, ירקות וקישוט כוסברה שהזכיר לבוגר טיול אחרי צבא את הזכרונות המקוריים מתאילנד.

פאד קי מאו צילום שי בן אפרים

פאד קי מאו צילום שי בן אפרים

המוקפץ הראשי היה מקאו סלמון, שהן אטריות אודון מוקפצות בקארי ירוק וחלב קוקוס עם פיסות סלמון עם ברוקולי, פטריות שמפניון, בצל ירוק, בזיליקום וקישוט כוסברה ובוטנים קלויים. המנה היתה מעט חרפריפה אך טעימה ולמעשה אדירה בגודלה.

בג’פניקה יש סושי והרבה. הסשי פה כל כך מפנק, שכדאי להזמין את המקוריים במיוחד, לדוגמה את וול סטריט שהוא סלמון מעושן, סלמון, גבינת שמנת, מלפפון ואבוקדו בציפוי פנקו בזיליקום או את קוצ’י צ’יקן שכולל עוף בטמפורה, אבוקדו, אושינקו, קנפיו ומלפפון בציפוי שבבי טמפורה.

סאקה טריאקי2 קטן צילום רונן מלחם

סאקה טריאקי2 קטן צילום רונן מלחן

המחירים ידידותיים מאוד. תודה ששאלתם. ובסניף האוניברסיטה בימי שישי ולפעמים בראשון יש מסיבות סושי (100 ₪ לסועד כולל שתיה וסושי). סיונרה.

עוד מהבלוג של עלמה גל

תצוגה מקדימה

היווניה-את גדולה שמחה

אחת השיטות להתגבר על געגועים לנסיעות עקב תקציב קצר היא בחירת מסעדה שעונה על המפרט הגסטרונומי של היעד הנבחר. מסעדה צרפתית סנובית ועתירת טעמים שתחליף ערב בפריז, מסעדה איטלקית משובחת, על ניחוחותיה וגלגולי הלשון הסקסיים של...

תצוגה מקדימה

סופרפוד לסופרמן

הלחישות הללו שעוברות בין הספורטאים המתחילים והמתקדמים הגיעו גם אלינו. לאחרונה אני והסופרמן הפרטי שלי עשינו מהפך בחיינו. עברנו לתזונה בריאה יותר, השלנו כך וכך קילוגרמים (כל אחד) ושיפרנו את הכושר משמעותית כמו גם את תמונת...

תצוגה מקדימה

מכמנים לחג- מהר מהר לפני שיגמר

לפני חתונתה כלה צריכה "משהו ישן, משהו כחול, משהו מושאל ומשהו חדש" כדי שהכל יצליח. ומה צריכה גברת מרוטה כשחם, אביך ולוהט רגע לפני ראש השנה כשהיא מוצאת את עצמה בלי מתנות לקרוביה לחג? "רימון, משהו לבן, משהו מתוק ומשהו יפה עם...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה