הבלוג של עלמה גל

almagal

אוהבת את החיים ומקווה שהם אוהבים אותי. אוכל טוב, ספרות משובחת, בגדים מגונדרים והמון פינוקים. כזאת אני. תמיד לפנק-לפנק-לפנק. יוצאת לריצה- בואו איתי.

עדכונים:

פוסטים: 27

החל ממאי 2015

במסגרת הכרזתנו על “מיטלס מאנדיי” כל יום, (ולא רק ביום שני), התכנסנו בבר הדגים פישופ (Fish&Seafood FISHOP by Ziko) בשוק שרונה בתל-אביב. השוק הזה, יוקרתי, נוצץ ובעיקר הומה, ידוע ם בשכר הדירה הגבוה במיוחד שלו (ולכן במחירים היקרים שמושתים על הצרכן), דבר שלא מונע ממישהו להגיע לשם ולחגוג. כבר יצא לנו לפקוד מספר פעמים את הדוכן ההודי של יונתן רושפלד, שמזכיר את ניחוחות הודו האותנטיים והנה, חזרנו לפה כדי לנסות ולאכול את דבר שהאנחנו הכי אוהבים-דגים.

האמת היא שיצא לנו כבר לאכול את הדגים של פישופ מדוכן המכירה של הדגים הטריים, שהם איכותיים, אין ספק, אם כי יקרים במיוחד. הפעם, ניסינו את “המסעדה” שהיא למעשה בר מלבני שמסביבו יושבים הסועדים. למרות שישבנו בטבורו של שוק אוכל הומה אדם התחושה היתה שאנחנו יושבים על ספינת דייגים בלב ים. הדוכן מקושט בחבלי ספנות וסלסלות נלאות אוייסטרים . מיקרוקוסמוס של ים על היבשה.

fishop 6צילום בן יוסטר - Copy

המחירים פה הוגנים למדי, ולא יותר יקרים מכל מסעדת דגים טובה אחרת. רק מהמנות הראשונות אפשר להרכיב ארוחה קטנה (מחירי המנות הראשונות נעות בין 30-49 ש”ח). פתחנו בסלט ראשי קלמרי  שהגיע מלווה בנענע, פטרוזיליה, יוגורט, צנוברים, שעועית חלוטה קלות ופלפלים אדומים קלויים (48 שח) שהיה מרענן כפתיחה ומיד אחריו סביצ’ה פרידה ביוגורט ועגבניות שרי (45) וקרפצ’יו דג אינטיאס עם לובייה קצוצה, טבעות מזעריות של בצלצלים סגולים וארטישוק (49). הקרפצ’יו היה המנה המנצחת פה אם כי כל המנות שטעמנו היוו הבטחה לבאות. אם רוצים להרכיב ארוחה מרעננת רק מראשונות אפשר גם לבחור סשימי דג טונה או סלמון 50 גר (30), טרטר טונה עם צלפים וברוסקטות (49) או ברוסקטה טונה צרובה עם סלט עגבניות מיובשות (49).

fishop 5צילום בן יוסטר - Copy

המשכנו למנות העיקריות, אותן ליווינו בכוס יין לבן (49) וכוס יין אדום (43). הוא בחר בחוכמה בפילה פלאמידה על ראגו שני סוגי פטריות (84). גבירותי ורבותי, אין מה לומר אבל מדובר במנה המושלמת. הוא לא אוהב פטריות אבל פשוט “שתה את המנה” שעשויה מחומרי גלם מרהיבים עם תיבול מושלם. נאמר לנו שזו מנת חור שהצליחה כל כך עד שהמשיכה את דרכה גם אל הקיץ ואכן, מדובר כאן באמת בכלים שלובים “שעובדים” ביחד. מרוב התלהבות שלנו, הזוג שישב לידנו הזמין גם הוא את אותו הדבר. אני הזמנתי דג פארידה (35 ש”ח ל-100 גרם) שהגיע עם ירקות ירוקים קצוצים, שום ודובדבני עגבניות מעליו ובליווי ירקות מבושלים. מנה פחות מומלצת. הדג היה קטן (כ-200 גר), הבשר של חלקו היה קשה ללעיסה והירקות היו מתובלים מידי.

fishop 4צילום בן יוסטר - Copy

לקינוח הזמינו אותנו לקינוח משתנה שיהיה הפעם אננס על הגריל עם קרמל מלוח בליווי פרורי קראמבל וקצפת. מנה מושלמת לסיים ארוחה קסומה, שהשאירה לנו טעם של עוד.

שורה תחתונה: המלצרים והטבחים שמוציאים את המנות ישירות על הדלפק מול הסועד נראים כמו ספנים שמוציאים מהספינה מנות ים; הארוחה הזכירה לנו ארוחה אחרת, שאכלנו לפני כמה שנים בשוק בברצלונה; בפירוש נחזור לכאן.

כל הצילומים: בן יוסטר

 

עוד מהבלוג של עלמה גל

Thumbnail

היווניה-את גדולה שמחה

אחת השיטות להתגבר על געגועים לנסיעות עקב תקציב קצר היא בחירת מסעדה שעונה על המפרט הגסטרונומי של היעד הנבחר. מסעדה צרפתית סנובית ועתירת טעמים שתחליף ערב בפריז, מסעדה איטלקית משובחת, על ניחוחותיה וגלגולי הלשון הסקסיים של...

Thumbnail

סופרפוד לסופרמן

הלחישות הללו שעוברות בין הספורטאים המתחילים והמתקדמים הגיעו גם אלינו. לאחרונה אני והסופרמן הפרטי שלי עשינו מהפך בחיינו. עברנו לתזונה בריאה יותר, השלנו כך וכך קילוגרמים (כל אחד) ושיפרנו את הכושר משמעותית כמו גם את תמונת...

Thumbnail

מכמנים לחג- מהר מהר לפני שיגמר

לפני חתונתה כלה צריכה "משהו ישן, משהו כחול, משהו מושאל ומשהו חדש" כדי שהכל יצליח. ומה צריכה גברת מרוטה כשחם, אביך ולוהט רגע לפני ראש השנה כשהיא מוצאת את עצמה בלי מתנות לקרוביה לחג? "רימון, משהו לבן, משהו מתוק ומשהו יפה עם...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה