הבלוג של עלמה גל

almagal

אוהבת את החיים ומקווה שהם אוהבים אותי. אוכל טוב, ספרות משובחת, בגדים מגונדרים והמון פינוקים. כזאת אני. תמיד לפנק-לפנק-לפנק. יוצאת לריצה- בואו איתי.

עדכונים:

פוסטים: 27

החל ממאי 2015

בצרפת נוהגים לאכול דגים ביום שישי. תנועת “Meatless Monday” נמנעת מבשר ביום שני. ואנחנו מצאנו את עצמנו פוקדות את “פיש מארקט (By Meatos)” ביום שלישי. והנה ספויילר: נשמח לבוא לכאן כל יום בשבוע, בכל יום, ללא קשר למנהג כזה או אחר, דתי או פולקלורי, כי “פיש מארקט”, ידידי, הוא המרענן הרשמי של הקיץ.

מסעדת הדגים הכשרה הזאת היא בסגנון יווני ואת זה מבינים כשנכנסים אליה ומתרשמים מהעיצוב הנקי והלבן על גווני הכחול שבו. לאורך הקיר תצוגת ארגזי שוק של ירקות ופירות חיים והמטבח פתוח. שמח פה ולא רק באווירה.

פיש מרקט צילום אבנר צרפתי

התיישבנו, שתי צרפתיות, וכמסורת אחינו הפטריוטים פתחנו באפריטיף. הקוקטיילים על בסיס אוזו (יוון או לא?) שהפרו במעט את הלחות התל-אביבית שחיכתה לנו בחוץ. לא כדאי לוותר על ה- mediterranean mojito מתקתק ועוקצני.

האוכל פה פשוט טעים. כמובן שהיו מנות “יותר” ומנות “פחות”, אבל את אלה ש”יותר” לא הצלחנו להפסיק לאכול. הנה זה בא:

מנת הסלט שלנו היתה סלט עשבים פיצוחים וחמוציות, מיץ לימון ושמן כתית (42 שח). המרקמים השונים של מרכיבי הסלט והעשבים המרעננים שלו הפכו אותו מעניין במיוחד. בהחלט מנה שלא כדאי לוותר עליה.

מנת הקרפצ’יו דג שהזמנו היתה של לוקוס, זית טאסוס, לבנה, שרי מנומר, שמן כתית וליים (59 שח). המנה נראתה כמו ציור ונכנסת לקטגוריית “המנות הממכרות”.

מנה ראשונה נוספת היא רביולי סלק וגבינת עיזים, רוטב שמנת וגבינה כחולה (42 שח) שהיתה טובה למפתיע. המנה ששגורה כמעט בכל המסעדות התל אביביות כרגע קיבלה טוויסט מעניין (וצרפתי) בעזרת הגבינה הכחולה שהעניקה לה חריפות מסויימת ואיזנה את מתקתקותו של הסלק.

פלטת מאזטים צילום אבנר צרפתי

העיקריות שלנו היו פילה דניס בחמאת תימין על פירה פטריות כמהין- פטריות שהזכירו לנו את הבית (109 שח). מנה עיקרית נוספת היתה פילה לוקוס לבן, מטוגן בקראסט תבלינים על סלט עגבניות (159 שח). המנה הוגשה בסגנון יווני- מקומי, על מגש קטן עם נייר עיתון “בכאילו”, דבר שהעניק לה נופך מקסים. אבל היא היתה האכזבה הקטנה של הערב. לוקוס, מלך מלכי הדגים, לא כיכב פה וטעמו נפל מידידו, הדניס הצנוע, שהצליח להתפאר במרקמו הנימוח ולהתעלות על אדונו.

שף קובי עבד לפיש מרקט  צילום אבנר צרפתי

אבל כל זה לא עצר אותנו מלפקוד את תפריט המנות האחרונות. רק טעימה של מתוק, חשבנו, ולכן חלקנו בקרמבל תפוחים, צרפתי למהדרין. הקרמבל היא עוגה שמצפון הקלוריות חי איתה בשקט יחסי. היא עשויה מפירות טריים (תפוחים במיקרה זה) שמעליהם מפוררים בצק פשוט שנאפה מעל הפירות. מעין עוגה הפוכה ומפוררת, רכה, נימוחה וטעימה. את התפוחים ב”פיש מארקט” בישלו לפני האפיה ביין אדום וקינמון, מה שהוסיף להם ארומה משכרת.

יש פה גם פסטות ופיצות, פלטת מאזטים ואפילו עסקית צהרים. אחר כך חשבנו, אם שתי צרפתיות פיינשמייקריות כמותנו, שאכלו יחד בכל העולם כמעט, נכנסו רעבות כמו זאבות ויצאו ככה מרוצות, כנראה זו מסעדה לא רעה בכלל.

ניוקי ערמונים צילום אבנר צרפתי

שדרות שאול המלך 33, תל-אביב.

http://www.fishmarket-tlv.co.il/

 *** צילומים: אבנר צרפתי ומירי משה***

עוד מהבלוג של עלמה גל

תצוגה מקדימה

היווניה-את גדולה שמחה

אחת השיטות להתגבר על געגועים לנסיעות עקב תקציב קצר היא בחירת מסעדה שעונה על המפרט הגסטרונומי של היעד הנבחר. מסעדה צרפתית סנובית ועתירת טעמים שתחליף ערב בפריז, מסעדה איטלקית משובחת, על ניחוחותיה וגלגולי הלשון הסקסיים של...

תצוגה מקדימה

סופרפוד לסופרמן

הלחישות הללו שעוברות בין הספורטאים המתחילים והמתקדמים הגיעו גם אלינו. לאחרונה אני והסופרמן הפרטי שלי עשינו מהפך בחיינו. עברנו לתזונה בריאה יותר, השלנו כך וכך קילוגרמים (כל אחד) ושיפרנו את הכושר משמעותית כמו גם את תמונת...

תצוגה מקדימה

מכמנים לחג- מהר מהר לפני שיגמר

לפני חתונתה כלה צריכה "משהו ישן, משהו כחול, משהו מושאל ומשהו חדש" כדי שהכל יצליח. ומה צריכה גברת מרוטה כשחם, אביך ולוהט רגע לפני ראש השנה כשהיא מוצאת את עצמה בלי מתנות לקרוביה לחג? "רימון, משהו לבן, משהו מתוק ומשהו יפה עם...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה