הבלוג של עלמה גל

almagal

אוהבת את החיים ומקווה שהם אוהבים אותי. אוכל טוב, ספרות משובחת, בגדים מגונדרים והמון פינוקים. כזאת אני. תמיד לפנק-לפנק-לפנק. יוצאת לריצה- בואו איתי.

עדכונים:

פוסטים: 27

החל ממאי 2015

06/05/2016

אחרי מהפך תזונתי (שכולל טונות של סופר פוד במטבח ומטבח על טהרת הטבעוני לרבע דקה), מיליון ת’אלפים שעורי פילאטיס מכשירים, ריצה (ואפילו מיני רבע מרתון קטנטן), ומינוס 8 קילו, הגיע הרגע הזה המזוקק והיחיד במינו שפשוט הייתי צריכה בשר.

זה בטח עניין של חוסר, של עונות שנה, יתר לחץ בעבודה או מליון סיבות אחרות, בכל מיקרה, בשר היה צריך להיות שם, ויפה שעה אחת קודם.

שרית היתה שותפתי לפשעים גסטרונומים. הסתובבנו ברחבי העולם בעקבות חטאים כאלה ואחרים- סטייק מושלם בפריז, המבורגר מדויק בניו-יורק. לכן, כשהיא שלחה לי לינק לכתבה על “גורדוס”, ידעתי שזה מגיע בדיוק בזמן הנכון.

“מסעדת המבורגרים מושחתת ובר קוקטיילים וקינוחים ענקיים” זעקה הכותרת שהובילה אותנו ערב יום חול אחד – שוב- לסיטי ללא הפסקה- חולון.

המתחם בו נמצאת “גורדוס” ב”לה פארק” היפהיפה בחולון, הואר באורות צבעוניים בחשכה, דבר שהעניק לבריכה התכלכלה מראה מעט צ’יזי, שהשתלב לא רע עם מה שקראנו על “גורדוס”. מחוץ למסעדה הופתענו לגלות רשימת המתנה, גדודים של אנשים שהצטופפו וחיכו לתורם. סמוך לבריכה עמדה טראק-בר שמגישה קוקטיילים (אפשר לשבת גם בחוץ וזה נראה לא פחות קסום).

נכנסנו לתוך מה שנדמה היה כמסעדה של נהגי משאיות. העיצוב מינימליסטי אך מרהיב וניכר שכל פרט מחושב כחלק מהחוויה. ציורי קיר צבעוניים אדירים, כיסאות פח צבעוניים לא פחות, דלתות הפרדה ענקיות מפח צבעוני, השרותים עשויים קירות פח אדום מושחת. חוויה.

המלצר שלנו, חברותי מאוד, הסביר לנו שהמנות ענקיות ושהוא יעודד אותנו לסיים אותן. “עדיף לבוא לפה עם שמלה” הוא הסביר “כדי שהכפתור של המכנסים לא יעצור אתכם באמצע הארוחה”.

התפריט עשיר ומעניין. לקחנו חצי קילו כנפי עוף ברוטב סודי. הן היו מושלמות ולא נפלו מכנפי העוף הקדושות של מסעדת “דיקסי” שהוכתרו ככנפי העוף הטעימות בעולם. היה גם נעים לגלות שהן זולות ב-20 ₪ מאלה של “דיקסי”. הזמנו שני קוקטלים- אניס שמוגש עם פלפל חריף וכוכבי אניס והאלווין שמוגש על פאמפקין מעושן.

גורדוס-HALOWEEN 3 .צילום ליאור גולסאד

שרית בחרה בהמבורגר אלאן דלון השרמנטי עם פטריות מוקפצות וחזה אווז, מיונז, חרדל גרגירים אייסברג, עגבנייה, ריבת בצל ורוטב רוקפור ואני במייק קרטר, עם רוטב רוקפור וטבעות בצל פריכות וטעימות. (מחיר ממוצע של ההמבורגרים עומד על 69 ₪ והם מוגשים עם צ’יפס בטטה ותפוחי אדמה וסלט קולסלו).

המבורגר מייק קרטר .צילום ליאור גולסאד

המלצר לא האמין אבל הזמנו קינוח. מסביב השולחנות היו מלאים בחבורות של בנות. ספרנו שבעה שולחנות כאלה. הן ישבו מסביב להררי ופלים נוטפים פירות, גלידות וקצפת וחלקו בכיף מנה אחת. אנחנו היינו רק שתיים אבל הזמנו הר פנקייק עם קרמל מלוח, בייגלה, חמאת בוטנים, חטיף סניקרס וגלידת קרם ברולה (ביקשנו שיוציאו את הקצפת מטעמי דיאטה). הבייגלה המלוח הוסיף לטעם ולטקסטורה של המנה, שאותה חיסלנו כמעט עד הסוף.

THE ATOMIUM צילום ליאור גולסאד

“לא רע” אמר המלצר שלנו מרוצה. “חשבתי שתיקחו שני ביסים וזהו”.

SHOKOABLAST צילום ליאור גולסאד

“גורדוס” היא מסעדה שעושה תחושה של UP, בעיקר אם אתם אחרי תקופה ארוכה של חיים בריאים. בריאים מידי. היא מעניקה תחושת התעלות משמחת עם אווירה מחשמלת. מומלצת ליציאה עם חברות, ליציאה זוגית ואפילו ילדים יתלהבו ממנה. עובדה, היא מלהיבה גם ילדים גדולים.

 כל הצילומים: ליאור גולסאד

גורדוס,  פארק פרס חולון, 03-7733366

שעות פתיחה: א’-ה’: 17:00-02:00

שישבת 12:00-02:00

עוד מהבלוג של עלמה גל

תצוגה מקדימה

היווניה-את גדולה שמחה

אחת השיטות להתגבר על געגועים לנסיעות עקב תקציב קצר היא בחירת מסעדה שעונה על המפרט הגסטרונומי של היעד הנבחר. מסעדה צרפתית סנובית ועתירת טעמים שתחליף ערב בפריז, מסעדה איטלקית משובחת, על ניחוחותיה וגלגולי הלשון הסקסיים של...

תצוגה מקדימה

סופרפוד לסופרמן

הלחישות הללו שעוברות בין הספורטאים המתחילים והמתקדמים הגיעו גם אלינו. לאחרונה אני והסופרמן הפרטי שלי עשינו מהפך בחיינו. עברנו לתזונה בריאה יותר, השלנו כך וכך קילוגרמים (כל אחד) ושיפרנו את הכושר משמעותית כמו גם את תמונת...

תצוגה מקדימה

מכמנים לחג- מהר מהר לפני שיגמר

לפני חתונתה כלה צריכה "משהו ישן, משהו כחול, משהו מושאל ומשהו חדש" כדי שהכל יצליח. ומה צריכה גברת מרוטה כשחם, אביך ולוהט רגע לפני ראש השנה כשהיא מוצאת את עצמה בלי מתנות לקרוביה לחג? "רימון, משהו לבן, משהו מתוק ומשהו יפה עם...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה