הבלוג של עלמה גל

almagal

אוהבת את החיים ומקווה שהם אוהבים אותי. אוכל טוב, ספרות משובחת, בגדים מגונדרים והמון פינוקים. כזאת אני. תמיד לפנק-לפנק-לפנק. יוצאת לריצה- בואו איתי.

עדכונים:

פוסטים: 27

החל ממאי 2015

כצרפתים עם תעודות אנחנו עושים את זה לפעמים. נסגרים בחדר האוכל עם פלטת גבינות ועושים “מסיבת לקטוז ואחוזי שומן”. הפלטות האלה מקבלות לעתים שדרוג כשאיזה דוד או דודה מגיעים מצרפת עם סירחון קבוע במזוודה.הסירחון הזה- גבינות עתירות עובש שמדירות שינה מעיני היושבים האחרים במטוס – מצטרף למגש העץ של הגבינות שלנו והפסטיבל ממשיך.

לכבוד השנה האזרחית החדשה, בה כמובן נקנח בפלטת גבינות שתסתום את הגולל על הארוחה, החלטנו לעשות חזרה גנרלית ולהזמין לארוחה גבינות… איטלקיות מישראל של מחלבת “גד”. אוקסימורון? בואו נראה.

נקדים ונציין שבטעימה הזאת השתתפו גם הילדים שהתלהבו מתפקידם וממעמדם החדש כמבקרי גסטרונומיה של הטפינים אותם מכינים הוריהם. מי רצה ביקורת ולא קיבל?

בחודשים האחרונים מנענו מהם מוצרי לקטוז מטעמי בריאות עד שרופא המשפחה פתעח עלינו עיניים גדולות כשהג’וניור סיפר לו שלא נותנים לו לשתות חלב בבית.

“חלב זה חשוב מאוד לבריאות ולגדילת הילדים” הרעים הדוקטור וכך זיכה עצמו הג’וניור בשתי כוסות חלב יומיות ועוד אחת לטבול בה עוגיות. וגם בהמון המון גבינות ערב אחד חורפי…

בואו נתחיל.

מסקרפונה (Mascarpone) 

מסקרפונה

מסקרפונה

מקורה בצפון איטליה והבסיס שלה הוא קרם פרש. היא מתוקה ולכן אהובה על ילדים, שמנמנה ונינוחה. זו אותה אנחנו אכלנו היתה טעימה ומעולה לקינוחים והנה מה שאנחנו הכנו ממנה.

טירמיסו ממסקרפונה

טירמיסו ממסקרפונה

מוצרלה מגורדת (Mozzarella)

מוצרלה מגורדת

מוצרלה מגורדת


המוצרלה, כמו קודמתה, אינה דלה באחוזי שומן אך גם לא לא דלה בעדינות ובניחוחות החלביים והפרחוניים שלה. זוהי גבינה בהירה שתהליך יצירתה כולל שכבות. היא לרוב מגיעה בצורת כדור אותו פורסים לסלט בצבעי הדגל האיטלקי ביחד עם פרוסות עגבניה ועלי בזיליקות. עם זו המגוררת שלנו חיזקנו פיצה אותה הזמנו הביתה, מה שיצר התללהבות יתרה בקרב הילדים.

 

פיצה

פיצה

קשקבל (Caciocavallo)

קשקבל

קשקבל

גבינה חצי קשה מחלב כבשים ובעיקר גבינה עם סיפור “רומנטי”. פירושה באיטלקית הוא “גבינה על סוס”, כנראה משום ששני חריצי הגבינה נקשרו בעבר יחדיו והונחו על מקל בדומה לאוכף על גב הסוס.

היא מלוחה בעדינות אך גם חריפה ועוקצנית. אותה אנחנו טעמנו והילדים ויתרו. אכלו אותה “נקיה” אה-לה-קראנסז אז אין תמונה של תבשיל.

פרמז’ן (Parmigiano)

פרמז'ן

פרמז’ן

לא ישראלי אלא חריץ שחברה הביאה היישר מאיטליה. הפרמז’ן היא גבינה קשה וגרגירית מהעיר פארמה באיטליה. אנחנו יכולים “לשתות” אותה כמו שהיא אבל נהוג לפזר אותה על מנות מוכנות כפיצה ופסטה. שתינו, ברור ששתינו.

ריקוטה פרסקה

ריקוטה פרסקה

ריקוטה פרסקה

כל כך עדינה וטרייה היא הריקוטה פרסקה (2 כפות שלה מספיקות כ-50% מצריכת הסידן היומית של מבוגר), עד שהזכירה לנו את אותן נשכחות כשאחת מאיתנו שינתה את אורח חייה, איבדה כמה וכמה קילוגרמים טובים ממשקלה ובתפריט כל ערב כיכבו להן שלוש כפות מהריקוטה פרסקה כנחמה. אז נכון ש”פוד” הוא לא “קומפורט” אבל הריקוטה הזאת כל כך נימוחה ומעודדת וגם לא עושה רגשות אשם, אז אותה אחת השתלטה עליה וניכסה אותה לעצמה.

זהו לא יום העצמאות האיטלקי (שיחול ב-2 ביוני) אבל זאת סוף השנה ובהחלט סיבה למסיבה אז למה לא בסטייל ועם גבינה?

שנה אזרחית 2016 טובה!

שנה טובה

שנה טובה

 

 

 

עוד מהבלוג של עלמה גל

תצוגה מקדימה

היווניה-את גדולה שמחה

אחת השיטות להתגבר על געגועים לנסיעות עקב תקציב קצר היא בחירת מסעדה שעונה על המפרט הגסטרונומי של היעד הנבחר. מסעדה צרפתית סנובית ועתירת טעמים שתחליף ערב בפריז, מסעדה איטלקית משובחת, על ניחוחותיה וגלגולי הלשון הסקסיים של...

תצוגה מקדימה

סופרפוד לסופרמן

הלחישות הללו שעוברות בין הספורטאים המתחילים והמתקדמים הגיעו גם אלינו. לאחרונה אני והסופרמן הפרטי שלי עשינו מהפך בחיינו. עברנו לתזונה בריאה יותר, השלנו כך וכך קילוגרמים (כל אחד) ושיפרנו את הכושר משמעותית כמו גם את תמונת...

תצוגה מקדימה

מכמנים לחג- מהר מהר לפני שיגמר

לפני חתונתה כלה צריכה "משהו ישן, משהו כחול, משהו מושאל ומשהו חדש" כדי שהכל יצליח. ומה צריכה גברת מרוטה כשחם, אביך ולוהט רגע לפני ראש השנה כשהיא מוצאת את עצמה בלי מתנות לקרוביה לחג? "רימון, משהו לבן, משהו מתוק ומשהו יפה עם...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה