הבלוג של עלמה גל

almagal

אוהבת את החיים ומקווה שהם אוהבים אותי. אוכל טוב, ספרות משובחת, בגדים מגונדרים והמון פינוקים. כזאת אני. תמיד לפנק-לפנק-לפנק. יוצאת לריצה- בואו איתי.

עדכונים:

פוסטים: 27

החל ממאי 2015

לכבוד החנוכה התכנסנו כאן שלושה- סופגניה, סורבה חורף והפתעה מתוקה (ולא משמינה!)

הראשונה לנר ראשון- סופגניה.

הסופגיניות של “מתוקה” קונדיטוריית הבוטיק המתוקה שיצאה השנה עם ליין סופגניות מקוריות משגע (שמתחרז עם ההפתעה המתוקה שבסוף) וגם עם ליין סופגניות “הכי ריבה” ואפילו עוגת סופגנייה. זהו רעיון מקורי במיוחד במסגרתו מדליקים את הנרות על חנוכיה שעשויה מעוגת סופגניות ולאחר הברכות כל אחד בוצע לו את זו האהובה עליו במיוחד (לבחירה של ארבעה טעמים מתוך החמישה: קונפיטורת תות, קרם ריבת חלב, גנאש שוקולד ואייריש קרים וקרם חלבה) המחיר- 59 ש”ח.

עוגת-סופגניה- צילום בני גמזו לטובה

עוגת-סופגניה- צילום בני גמזו לטובה

ולמרות הרעיון המקורי לא ניתן להתעלם מליין הסופגניות “הביס המשולם” של מתוקה שיוצאת השנה בטעמים מקוריים (8.5 ש”ח לסופגניה). שני הפייבוריט שלנו שעמדו בטופ הרשימה הם טעמי הטירמיסו - סופגנייה חתוכה במילוי בישקוטי טבול בליקר קפה עם קרם מסקרפונה, בקישוט מקרון -ושוקולד לבן ונוגט - ממולאת גנאש נוגט, בציפוי שוקולד לבן ומעוטרת במקרון לוז. שחיתות, שחיתות אבל שווה כל ביס. לכל אלה שנשבעים שבחנוכה הזה יאכלו רק סופגנייה אחת- פשוט בחרו לעצמכם את אחת מאלה. הן מתוחכמות, חצופות ופשוט טעימות. הילדים נהו כעדר אחר סופגניית תות סברינה - סופגנייה חתוכה במילוי ריבת תות וקרם וניל- קצפת בתוספת תותים טריים – וסופגניית שוקולד לילדים- ממולאת וטבולה בשוקולד “השחר” עם סוכריות צבעוניות.  הסופגניות טריות, עסיסיות ונימוחות עם כמות קרם מושלמת. גם חווית הקנייה נעימה והזכירה לנו את אירופה בחג המולד. הכי פריז שיש. 

ליין הביס המושלם- צילום בני גמזו לטובה

ליין הביס המושלם- צילום בני גמזו לטובה

 השניה לנר שני- גלידה.

מפתיע, אה? ובכל זאת אנחנו מכורים לגלידות ולסורבטים של לג’נדה ועל זו לא הצלחנו להתגבר. במותג הגלידה שממציא את עצמו מחדש, לכבוד החורף, הוציאו את גלידת “הפרדס” שמבוססת על פירות הדר, בעיקר תפוזים ומנדרינות. כדי להעצים את החוויה החורפית של הילדות הם מגשים את הגלידה בתוך חצי תפוז או אשכולית. כמו שנאמר- גלידה עם ויטמין סי משום שהיא מיוצרת על בסיס יומי בגלידריות של לג’נדה מפירות הדר טריים ומובחרים. וזה גם הטעם שלה, מרענן ועקצני ומחזיר אותנו בניחוחות ובטעמים שלו לילדות שלנו, כשהלכנו לאיבוד בתוך פרדס. שווה כל לק.

הפרדס לגנדה צילום דן לב

הפרדס לגנדה צילום דן לב

השלישית לכל הנרות- מעשיה לנר ראשון

 הספר הילדים המתוק הזה של עדי זליכוב רלוי, שיצא עכשיו בהוצאת עם עובד לכבוד החנוכה זרק אותנו לאירופה עם האיורים המרהיבים של אביאל בסיל, עם הכפפות והכובעים החורפיים והצבעוניים ועם המתיקות הסופגנית של הריבות והילדים. 

מעשיה לנר ראשון

מעשיה לנר ראשון

חג חנוכה שמח!

עוד מהבלוג של עלמה גל

תצוגה מקדימה

היווניה-את גדולה שמחה

אחת השיטות להתגבר על געגועים לנסיעות עקב תקציב קצר היא בחירת מסעדה שעונה על המפרט הגסטרונומי של היעד הנבחר. מסעדה צרפתית סנובית ועתירת טעמים שתחליף ערב בפריז, מסעדה איטלקית משובחת, על ניחוחותיה וגלגולי הלשון הסקסיים של...

תצוגה מקדימה

סופרפוד לסופרמן

הלחישות הללו שעוברות בין הספורטאים המתחילים והמתקדמים הגיעו גם אלינו. לאחרונה אני והסופרמן הפרטי שלי עשינו מהפך בחיינו. עברנו לתזונה בריאה יותר, השלנו כך וכך קילוגרמים (כל אחד) ושיפרנו את הכושר משמעותית כמו גם את תמונת...

תצוגה מקדימה

מכמנים לחג- מהר מהר לפני שיגמר

לפני חתונתה כלה צריכה "משהו ישן, משהו כחול, משהו מושאל ומשהו חדש" כדי שהכל יצליח. ומה צריכה גברת מרוטה כשחם, אביך ולוהט רגע לפני ראש השנה כשהיא מוצאת את עצמה בלי מתנות לקרוביה לחג? "רימון, משהו לבן, משהו מתוק ומשהו יפה עם...

תגובות

טופ 20 - בלוגים

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה