הבלוג של עלמה גל

almagal

אוהבת את החיים ומקווה שהם אוהבים אותי. אוכל טוב, ספרות משובחת, בגדים מגונדרים והמון פינוקים. כזאת אני. תמיד לפנק-לפנק-לפנק. יוצאת לריצה- בואו איתי.

עדכונים:

פוסטים: 27

החל ממאי 2015

שלוש יצאנו לביג סיטי חולון. עיר של ילדים ומעכשיו גם עיר של מסיבות. מסיבות של שלוש שיוצאות, שוב, לחגוג את היותן. שתיים עם יומולדת ואחת מוסדניקית/שב”כניקית שלא מצטלמת.

הגענו למסעדת סילו החדשה. האמת? התפאורה-אמריקה. על נחל מלאכותי, ספונה המסעדה המעוצבת עד הפרטים הקטנים בעציצים שהיו נאים בעינינו, באווירה שהיתה נאה לא פחות ובשולחן קרוב לקצה, שמשקיף על הנחל התכלכל שבשעת הלילה הואר באור נגוהות. הרגשנו על סיפונה של אניית ענק רק בלי התנודות המעיקות.

      מסעדת סילו

למנה ראשונה הוגשה פוקצ’ת סילו לצד קרם חצילים וטחינה מטבוחה וגבינה אפויה (24) מנה מקורית ששוברת מעט את הלחם/פוקצ’ה המסורתיים בעזרת מטבלים בלתי מסורתיים בעליל.

מיד אחריה הגיעו סלט כוסמין על טחינת דלעת עם תערובת מלפפונים, עגבניות חלוטות, ארטישוק ופטריות (39). לטעמי המנה המנצחת על השולחן באותו הערב. אחות אחת חשבה שניצחה דווקא מנת האספרגוס בגריל על פולנטה (שאהובה על שלושתנו במיוחד) ברוטב ארבע גבינות, עלה בריק ממולא בגבינת מוצרלה ופסטו (45). מנה שמעוררת זכרונות מאירופה. מנה נהדרת עם כוס יין לבן לחגוג את הסתיו.

אספרגוס בגריל

עוד הברקה היתה קובניית הדג. מדובר בדג בס נא עם בורגול, בצל, צ’ילי גרוס על סלסלת מנגו ופניני בלסמי (42). מנה שנשאבת במהירות ובקלות מהצלחת. הסטתם את המבט? והופ היא נעלמה.

קובניה

שלושתנו הסכמנו בכובד ראש ולאחר דיונים קצרים שהארנצ’ינו, הלוא היא עוגת הריזוטו, לא היתה מוצלחת. אלו הן שתי עוגות ריזוטו פיטריות אפויות עם גבינה ופסטו. אחרי שאופים אותן מטגנים אותן בציפוי פריך. הן מוגשות לצד חמאת עגבניות, סלט ירוק עם כרוביות וספירלת יוגורט בסגנון הבישול המולקולרי הפרטני והמדוקדק. (42) סורי, אבל עלינו זה לא עבד. המון מאמץ על תוצאה לא איי-איי-איי.

ארנציני

את המצב הצילה המנה העיקרית שלנו- פיצת בצל וטימין מושקעת במיוחד (55). הבצל מקורמל ומונח על קרם גבינות, בטטה, קישוא וטבעות גבינת סנט מור הצרפתית והאהובה.

למנת הבשר כבר לא היה לנו כוח. התמלאנו מלהכיל. לשולחן סר מיד שף רובי פורטנוי שתהה על פשר עצירת שטף המנות אל השולחן. הסברנו לו שאנחנו מפנות את קיבת הקינוחים. וטוב שעשינו. כי הם מעולים.

על הקינוחים במסעדה אחראית שף קונדיטורית נפרדת שהוציאה בין ידיה את היער הורוד הלוא הוא טוויל שקדים-בוטנים מונח על קרם מלבי, פירות יער וכדור גלידה פיסטוק. וגם צ’יזקייק אמריקאי וטוויל שקדים עם נקטרינות והל.

קנולי מלבי

וגם… עוד הרבה. אבל זהו. לא יכולות לאכול יותר.

לאלו שמתמלאים מהר, לסילו יש גם מעדנייה בתוך המסעדה עם המון גודיז ששווה לקחת הביתה.

זיתים מבוקעים צילום לינה מיארה וערן שמר צלמים

סילו בפארק פרס 03-573-3315

כל הצילומים הם של לינה מיארה וערן שמר צלמים

עוד מהבלוג של עלמה גל

תצוגה מקדימה

היווניה-את גדולה שמחה

אחת השיטות להתגבר על געגועים לנסיעות עקב תקציב קצר היא בחירת מסעדה שעונה על המפרט הגסטרונומי של היעד הנבחר. מסעדה צרפתית סנובית ועתירת טעמים שתחליף ערב בפריז, מסעדה איטלקית משובחת, על ניחוחותיה וגלגולי הלשון הסקסיים של...

תצוגה מקדימה

סופרפוד לסופרמן

הלחישות הללו שעוברות בין הספורטאים המתחילים והמתקדמים הגיעו גם אלינו. לאחרונה אני והסופרמן הפרטי שלי עשינו מהפך בחיינו. עברנו לתזונה בריאה יותר, השלנו כך וכך קילוגרמים (כל אחד) ושיפרנו את הכושר משמעותית כמו גם את תמונת...

תצוגה מקדימה

מכמנים לחג- מהר מהר לפני שיגמר

לפני חתונתה כלה צריכה "משהו ישן, משהו כחול, משהו מושאל ומשהו חדש" כדי שהכל יצליח. ומה צריכה גברת מרוטה כשחם, אביך ולוהט רגע לפני ראש השנה כשהיא מוצאת את עצמה בלי מתנות לקרוביה לחג? "רימון, משהו לבן, משהו מתוק ומשהו יפה עם...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה