הבלוג של עלמה גל

almagal

אוהבת את החיים ומקווה שהם אוהבים אותי. אוכל טוב, ספרות משובחת, בגדים מגונדרים והמון פינוקים. כזאת אני. תמיד לפנק-לפנק-לפנק. יוצאת לריצה- בואו איתי.

עדכונים:

פוסטים: 27

עוקבים: 8

החל ממאי 2015

אחת השיטות להתגבר על געגועים לנסיעות עקב תקציב קצר היא בחירת מסעדה שעונה על המפרט הגסטרונומי של היעד הנבחר. מסעדה צרפתית סנובית ועתירת טעמים שתחליף ערב בפריז, מסעדה איטלקית משובחת, על ניחוחותיה וגלגולי הלשון הסקסיים של המלצר במקום ערב בטורינו, ומסעדה יוונית על צלילי קרקוש הכלים המיימי, הניחוחות הים תיכוניים וקסם התיבול במקום ‘הכל כלול’ בכרתים.

כך מצאנו את עצמנו בראשון לציון. ראשון לציון? כן. בדיוק שם. פוקדים את “היווניה”, המסעדה היוונית החדשה שנפתחה ברוטשילד 67 (המסעדה פתוחה כל יום מ-12 בצהרים).
היא קטנטנה ולפי החוקים הבלתי כתובים של המסעדות היווניות מעוצבת בנגיעה של כחול- הצבע ההוא, השבלוני, שמתכתב עם זה של הים של יוון. אבל הקירקוש הצלול והמיימי של הכלים היה שם, וזה כבר היה סימן טוב להתחיל איתו את הארוחה.
התחלנו גם עם “גיב מי אה ברייק”, יען בלעז “עזבו אותי באמא’שלכם” שהוא קוקטייל בזיליקום, אשכולית אדומה גרוסה עם אוזו ולקישוט שתי תאנים. קוקטייל פתיחה נינוח שמבטיח גדולות ונצורות.
למנה ראשונה בחרנו גלילות זוקיני במילוי בורגול ועשבי תיבול (28 ש”ח- כל המספרים בסוגריים מסמלים את מחיר המנות). הגלילות עדינות ומה שמייחד אותן הוא מגוון הטקסטורות שמתגלגלות על הלשון, בין הירק האפוי בטאבון האבן – שמככב במסעדה ורוב המנות עוברות בו בשלב כזה או אחר בהכנתן – הבורגול הקשה יותר ועשבי התיבול שמעניקים ארומה למנה. 
גלילות קישואים וסלט תפוחי אדמה משקיפים מאחור על בורקס וסלקים על לבנה. "היווניה"

גלילות קישואים וסלט תפוחי אדמה משקיפים מאחור על בורקס וסלקים על לבנה. “היווניה”

אכלנו גם דגי רשת מטוגנים (48). מנה פשוט מצויינת. אם בא לכם נשנוש בחרו אותה וכוס בירה צוננת וסגרתם את הפינה הזאת. אכלנו גם עלי גפן ממולאים באורז וגרידת עגבניות (32)- מנה שלעניות דעתנו אפשר בהחלט לוותר עליה בעיקר כשהולכים למקום שמציע מנות ייחודיות הרבה יותר מעלי גפן.
לשולחן הגיעו עוד שתי מנות ראשונות לטעימה- בורקס במילוי פולנטה וגבינת פטה עם ביצה עלומה (32) וסלק אפוי בטאבון האבן על לבנה (26). מזל שהגיעו. שתי המנות היו מצויינות. מצויינות? אדירות. איזו שטות שלא הזמנו אותן כמנות ראשונות במקור. הבורקס מציע חווית אכילה מופלאה. בחיתוך שלו הביצה העלומה מתיזה לכל עבר. גם הבורקס, כמו שלל המנות עבר בטאבון, מה שמוסיף לטעמו את החריכות המופלאה הזאת. 
מי אמר בורקס ממולא פולטנה גבינת פטה וביצה עלומה ולא קיבל? "היווניה"

מי אמר בורקס ממולא פולטנה גבינת פטה וביצה עלומה ולא קיבל? “היווניה”

הסלקים לא מדשדשים מאחור. הם מבלים בטאבון שהולך ומתקרר לאיטו את כל הלילה, ועוברים כך תהליך חימום איטי ויסודי. מתיקותם המקורית בולטת בעיקר על רקע גבינת הלבנה החמצמצה. 
 

סלק אפוי בטאבון האבן על לבנה היווניה

סלק אפוי בטאבון האבן על לבנה היווניה

המנות העיקריות היו סנייה קלמארי עם ירקות צלויים בטאבון והרבה יוגורט (48). כל הסיפור הזה של הטאבון במקום מוכיח את עצמו והשף מרבה להשתמש במה שיש לו. זאת היתה המנה הטובה ביותר שהוגשה לנו והמסקה ההולכת ונטמעת היתה שככל שהאוכל מבלה יותר זמן בטאבון של המסעדה- כך הוא הופך לאנין יותר.
לראייה, מיקס פירות ים ברוטב ליים, אוזו ועשבי תיבול שבחרנו (64) דשדש מאחורי סניית הקלאמרי. המיקס קיבל זמן קצר ומוקצב בטאבון. גם סופלאקי הפרגית המשיך את ההידרדרות במדרון (אם כי ירקות השורש שלו היו מעולים- טוב, הם בילו זמן רב בטאבון), עד שהגענו לגירוס- נתחי עגל וכבש על שיפוד שווארמה על פיתה יוונית שטוחה, בצל סגול פרוס דק, עשבי תיבול, יוגורט, טחינה וירקות צלויים בטבון (48). נגמר לכם האוויר? גם לנו. 
שני הקינוחים הרימו בחזרה את הרמה למרומים. אלו הם קרם המסקרפונה עם פירות טריים הכוללים מנגו, תאנים, בננה וסילאן (36)- קינוח שמתקינים אותו עבור כל סועד טרי במקום. הוא לא עבר בטבון אך היה מרענן ומצויין. גם מלבי אבטיח (36) לא עבר בטאבון אבל בהחלט עבר את מבחן הטעימה בייחודו ובמקוריותו.
אין ספק שלשף של היווניה יש יד רגישה ומצויינת, טאבון משובח לא פחות, והמון רצון טוב.
ראוי לציון גם את השירות במקום. קשה לי להאמין שמדובר במלצרית שאינה חלק משדרת הבעלים של “היווניה”. התשוקה בה היא הציגה את האוכל -כמעט הרימה הפקה שלמה לפני שהסבירה על כל מנה – גרמה לנו לצפות בכליון עיניים שתחזור ותדבר איתנו שוב.
“היווניה” היא בפירוש מקום לפקוד אותו כדי להנות ולו לערב אחד מארומה יוונית מבלי לעלות על מטוס.
התחלה מבטיחה. "היווניה"

התחלה מבטיחה. “היווניה”

עוד מהבלוג של עלמה גל

תצוגה מקדימה

סופרפוד לסופרמן

הלחישות הללו שעוברות בין הספורטאים המתחילים והמתקדמים הגיעו גם אלינו. לאחרונה אני והסופרמן הפרטי שלי עשינו מהפך בחיינו. עברנו לתזונה בריאה יותר, השלנו כך וכך קילוגרמים (כל אחד) ושיפרנו את הכושר משמעותית כמו גם את תמונת...

תצוגה מקדימה

מכמנים לחג- מהר מהר לפני שיגמר

לפני חתונתה כלה צריכה "משהו ישן, משהו כחול, משהו מושאל ומשהו חדש" כדי שהכל יצליח. ומה צריכה גברת מרוטה כשחם, אביך ולוהט רגע לפני ראש השנה כשהיא מוצאת את עצמה בלי מתנות לקרוביה לחג? "רימון, משהו לבן, משהו מתוק ומשהו יפה עם...

הוא רץ בשדות 2- כך הפכתי למדביקת טייפינג

מאז שנפגשנו, לפני שש שנים, הגבר שלי (עוד לפני שהיה שלי) סובל מכאבי גב. זה הופיע יום אחד והתגבר- והתגבר-והתגבר. את הדייט השני שלנו בבית קפה הוא סיים אחרי חצי שעה בטענה שכואב...

תגובות

פורסם לפני 3 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה