הבלוג של דנה בן דוד

על הא ודנה

דנה בן דוד

עדכונים:

פוסטים: 8

החל ממאי 2011

היה זה אחר צהריים חרפי בהיר, באופק הרחוק ארבו עננים כבדים, כשהזר המסתורי ואני נכנסנו לרכבו השחור בדרך העולה למטרופולין חיפה. ההזמנה המסקרנת שהגיעה במייל כשבוע קודם, גרמה לנו לעזוב את כור מחצבתנו התוססת (תל אביב, בואך רמת השרון), בשלהי אותו יום שישי, ולצאת למרחבים אלי מסעדת “וידה לוקה” המצויה במרכז הכרמל המנומנם. דמותי, מחויכת משהו נשקפה אלי ממשקפי השמש של הזר המסתורי, כשקולו הרהוט של קריין ה-waze הכריז בסמכותיות כי הגענו ליעד: רח’ חורב 10, חיפה. מהר מאוד ה”פילם נואר” ממנו יצאנו הפך ל”קומדיה דלה ארטה”, או מדויק יותר לפיאסטה בסייסטה, מפתיעה, צוהלת ושמחה.

ללא ספק הגענו לאי של שמחה ובלגן בלב הכרמל. שלט צבעוני עם לוגו בהשראת האמן הספרדי “מירו” קדם את פנינו, פסיפסים א-לה-גאודי, מוסיקה חיה של פרפורמרים מריאצ’י סטייל עם תלבושות ססגוניות, מטבח פתוח עם מיני מינים של חומרי גלם טריים וצבעוניים מהמטבח הספרדי, אבל יותר מהכל שבתה את לבנו ההמולה של אנשים ששקועים עמוק בהנאות החיים. כזו היא “וידה לוקה”, אקלקטית, צבעונית ותוססת.

ניתן היה להבחין כי לא מדובר בעוד מקום, בין אם יושבים על הבר המרכזי או על אחד השולחנות הצידיים, לא ניתן היה שלא להדבק באוירת השיתוף ובשמחה הגדולה. כשהגענו באיחור אופנתי, כבר הסבו לשולחן חבר מרעינו בלוגרי האוכל המנוסים, שהיו שקועים בכוס המשקה הראשונה או השלישית. ירון ייני, אחד הבעלים קידם את פנינו בחיוכו הרחב, בו בזמן המשיכה להמזג הקאוה לכוסות. חיש קל התחלפה הקאווה במוחיטו סיגליות, או סנגריה אגסים, לפני שהספקנו להגיד “סאלוד”, הוגשו לנו צ’ייסרים צבעוניים ומתקתקים.

למי שעדיין לא יודע, מסעדת הוידה לוקה היא מסעדת הטאפאס בר הראשונה מסוגה בחיפה, וממוקמת בלב לבו של אזור חיי הלילה. קונספט הטאפאס מתאפיין במנות מעט קטנות, כדי להעניק חווית גיוון וטעמים באוכל, כך שמתאימות מצד אחד לנשנוש קל, וטעימות, אבל יכולות להצטרף לארוחה גדולה. התפריט הורכב בקפידה על ידי השף גדי ברוך וכולל בתוכו מנות ים, יבשה ואף מנות צמחוניות, לצד תפריט משקאות מגוון, כולל יין מבעבע במחירים נמוכים. והכל באווירת “קאווה נגילה”! לצדו של גדי טבחים מקצועיים, שיחד עם צוות המקום הנעים והאדיב מהווים חוויה בפני עצמה וחלק בלתי נפרד מהפיאסטה הגדולה.

לשולחן הוגשו בזו אחר זו מנות הטאפאס, אסתטיות וצבעוניות תואמות את האוירה: מקרוסטיני של טונה אדומה על מצע פירה אפונה ונענע, קרוסטיני פילה סרדין על פלפל קלוי. סביצ’ה מוסר ים על מצע חציל קלוי ויוגורט, ולאחריו סביצ’ה בורי עם נענע, בצל ירוק, קונפי שרי ובלסמי. המנות היו מעניינות ומגוונות בטעמן, וניכר כי הותאמו לחיך הישראלי. לעתים השילובים היו מפתיעים וקולעים, לעתים פחות כדוגמת הצדפות הממולאות בקלמרי, שרימפס ויוגורט, ומצופות במעין טמפורה שהיו לטעמנו מנה פחות מוצלחת.

המנות המנצחות היו דווקא העיקריות: הזר המסתורי, שכבר אחרי הצ’ייסר הראשון החליף את ארשת פניו הרצינית בחיוך של “שגעון, קאמפארי”, התמוגג מקונפי צלעות אווז עם כוכב אניס וקינמון , מוגש על תבשיל בורגול ופירות יבשים. מנה מתקתקה ומצוינת שהפתעת כוכב האניס, בהחלט גרם לה לככב ברפרטואר. לי לא נותר אלא להוריד עוד צ’ייסר ולהסכים לדבריו. אני התענגתי על פילה הברמונדי שהוגש עם פירה מצוין ומפתיע מסלק וארטישוק ירושלמי ברוטב חמאה ומרווה. הזר, שנאסר עליו לאכול מאכלים אדומים, התבונן בי בקנאה. קבב בקר וכבש עם תבשיל גרגירי חומוס ,תרד וצ’מיצ’ורי נקטרינה היתה מנה קולעת שיש לציין.

כבד האווז שהוגש על מצע קדאיף ואננס זכה אמנם להרמת גבה מצדנו, אך טעמו המעניין נזקף לזכות השף כמנה לא רעה. הפאייה היתה חגיגה של אורז ספרדי אותנטי, שלל ירקות וחגיגה של שרימפס, מולים וקלמרי, קוקי סאן ז’אק בשום, פלפל ושמן זית.

מהמנות האחרונות עלי לציין לטובה את הקדאיף במסקרפונה ופירות יער, ומנת הספיישל דרמבואי, גלידת וניל עם סירופ שוקולד איכותי, כשלצדה כוס אספרסו, וכוס דרמבואי. שילוב הטעמים בפה עשה טעם של עוד. איך אמר המארח: “אפשר ביחד, אפשר לחוד”, ממש כמו הקונספט של המקום.

מדי ששי מתקיימת במקום מסיבת צהריים, כמו זו אשר לקחנו בה חלק, הכוללת נגני גיטרה וסקסופון, תפריט אוכל ומשקאות בהנחה והפתעות רבות. ללא ספק “פיאסטה בסיאסטה”. לינק להצטרפות לחגיגה ולדף הבית של המקום  https://www.facebook.com/Vida.Loca.tapas?sk=wall

את המקום עזבנו הזר ואני סמוך לשבע בערב בחזרה תל אביבה, מחויכים ומבושמים, אחרי כארבע שעות של חוויה רב חושית משכרת של צבע, טעם, ריח וצליל. לאחריה הרגשתי כמו שחקנית בסרט של אלמודבר, אולי דווקא של וודי אלן. כאן דנה, כריסטינה, ברצלונה, חיפה.

קרדיט צילומים: צילום משכר, והזר המיסתורי

עוד מהבלוג של דנה בן דוד

תצוגה מקדימה

זוג או פרט?

האם שאלתם את עצמכם פעם למה לחיות בזוגיות? פוליקר שר שחופשי זה לגמרי לבד, אני מניחה שזה משפט שעבר לכולכם בראש יותר מפעם אחת. הרי אנחנו חיים בעידן בו המימוש האישי, הקריירה, והכל כמעט סביב קדושת האינדיבידואל. תרבות השפע...

תצוגה מקדימה

Natural Sea Beauty. קרם לפנים

אני מודה שאני קצת בררנית בהעדפתי למוצרים שיגעו בעור הפנים שלי. אז נכון שהאל חנן אותי בגנים לא רעים, אבל מה לעשות כבר לא בת עשרים. השבוע הוזמנתי להשקה המחודשת של Natural Sea Beauty מותג טיפוח דרמו-קוסמטי לעור הפנים והגוף,...

תצוגה מקדימה

מעלילות דנה בננה בר המתחדשת

יום ראשון בערב, נווה צדק. ננה בר. לא רציתי להיות בשום מקום אחר. את המקום אני מכירה היטב ואוהבת, בר מסעדה מהיפים במחוזותינו. כבר כשאני נכנסת לפואיה עם כלי השחמט, הסוס על השולחן הקלאסי עם הספות המפנקות, המראה עם הפיתוחים על...

תגובות

פורסם לפני 8 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה