הבלוג של דנה בן דוד

על הא ודנה

דנה בן דוד

עדכונים:

פוסטים: 8

החל ממאי 2011

יום ראשון שגעון, הגשם ירד בשיא העצמה, והדרך צפונה נראתה כמו טוסקאנה. השיר “easy like Sunday morning” לא הפסיק להתנגן לי בראש. חמושה בבגדים חמים, באחי ובעוד שלוש בלוגריות נועזות, יצאנו למסע דילוגים סגרירי באיזור העמקים, לקראת פסטיבל הקולינריה “טעמים בעמקים”. זו השנה השמינית בה מתקיים הפסטיבל,בין התאריכים 13/01/2012-15/02/2012. שיאו של הפסטיבל יתרחש בין התאריכים 5.2-15.2.12, אז יוצעו במגוון מסעדות באזור העמקים תפריטי ארוחות גורמה בטווח מחירים של 79 – 119 שקלים, או ארוחות בוקר ובראנץ’ בטווח מחירים של 39 – 49 שקלים. בסופי השבוע התפריטים מוצעים בתוספת 10 שקלים. הפסטיבל שנערך בעמק יפה בין פרחים ושדות (עמק יזרעאל ואיזור יוקנעם, רמות מנשה והגלבוע), מומלץ בחום, ובעיקר בקור ובמזג האויר האופיני והמיוחד לזמן זה של השנה. את היום התחלנו בארוחת בוקר מפנקת ועשירה ב“זוהר בדשא”, בקיבוץ דליה. ארוחת הבוקר כללה גבינות, סלטים מיוחדים מלאי כל טוב, לחמים, אומלטים מסוגים שונים, כל עשב תיבול, כל גבינה, כל פטריה מתוצרת בית. המקום מציע גם צימרים מסוגים שונים במחירים אטרקטיביים, מאכלס כנסים, ומארגן פעילויות למשפחות וקבוצות באיזור.

משם רובי שי, (“הי הג’יפ, הי הג’יפ”), מחברת “נצא לשדה”, לקח אותנו בג’יפו למסע קסום בין פינות חמד נסתרות, גבעות של רקפות, מרחבים ירוקים, מטעים חקלאיים, שבילי אופניים, וגם נחל. קבלנו הסברים מרתקים על הישובים באיזור, על חומה ומגדל, על הצמחיה, אפילו את “הבית של עמי ותמי” ראינו (אל תגלו, נאסר עלינו לספר על כך). רובי מורה דרך ותיק, ואדם מרתק, שמכיר כל רגב ונקיק. הנאה מרובה להפליג איתו בדרכים, בסיפורים ובהיסטוריה. והגשם הוסיף מעטה מיסתורין וקסם לטיול המרתק.

התחנה האחרונה עם רובי היתה ביקנעם המושבה, שמדי שנה בזמן הפסטיבל פותחת את בתיה, ודייריה מציעים אמנות ופרטי עיצוב וקונדיטוריה לקהל המבקרים. כל בית במושבה, שכיית חמדה בפני עצמו, טובלת בירוק ובעושר פנימי. בבית של יהודית נמכרים תיקי עור מרהיבים של בתה, ממותג KEKE. ואני שתיקים הם פריטי מחמד אהובים עלי במיוחד, מיהרתי לדגמן את מיטב הקולקציה.

משם במעבר קצר לבית היפה של איריס בר. שם נחשפנו לקולקצית תכשיטים מאבני חן לא מלוטשות. אהבתה הגדולה של איריס לאבנים ולעיצוב ניכרת בכל פינה בבית. בנוסף לכך רותקתי לאוסף החפצים המעניין, ולפירזול המיוחד, ששיווה למקום אוירה מיוחדת, סוס עץ בחצר וסט תופים יפיפה, חתול קרמי דלתות עץ מרשימות, ברז עתיק משוק הפשפשים. כעבור כמחצית השעה המשכנו למרכז המושבה לביקור במאפיה החדשה של נועה אשר אופה עוגות ועוגיות טעימות מאוד.

מקום נוסף שמומלץ לביקור עם ילדים, ילדים בנשמה כמונו, ואנשי פח, הוא מוזיאון הטרקטורים של דוד פיין. בתוך האנגר וחצר ענקית שוכנים להם טרקטורים עתיקים משנות ה-30 וה-40, משאיות צבעוניות, המון הגאים וגלגלים, גן עדן של גרוטאות יפיפיות, שדרך אגב, כולן מתוחזקות היטב משופצות ונוסעות. חלק מהטרקטורים לקחו חלק בסרטים וסדרות, שצולמו כדי להעביר את רוח התקופה. מתעלמת מהמבול, חולת הגה שכמוני, חיש זינקתי על אחד, מתבוננת על הרכבים המרשימים מגבוה. מממ… מה שעלה לי בראש הוא הפרק על הטרקטורים והקטפולטות מסדרת הילדות המצוירת ברבאבא, שדומה שקרמו עור וגלגלים.

משם לחוות התבלינים הקסומה בבית לחם הגלילית. בחווה חקלאית בלב המושבה, מגדלת ומייצרת משפחת צ’יטשפילר צמחי מרפא ותבלינים איכותיים. סוד קסמם של התבלינים, טמון בשיטות הגידול המסורתיות, העוברות במשפחה מזה 50 שנה ובדרך העיבוד המקורית, השומרת על טריותם ואיכותם. במסגרת הפסטיבל נערכים במקום אירועי אוכל רבים, בינהם הגמר הגדול של תחרות להכתרת השף של אזור העמקים שנערך לפני יומיים. בין השופטים היו שאול בן אדרת (קימלקימל בגלבועהתרנגול הכחול); הקונדיטור והשוקולטייר מישי באלוג; רביב שוורץ ומשתתפי התכנית מאסטר שףאבי לוי ומוסא אבו סריס. בנוסף נערכות במקום הרצאות פתוחות, סדנאות לילדים, סיורים בשדות התבלינים, סדנאות שף מיוחדות. קשה שלא להתהפנט מהטורים הארוכים ארוכים של צבעים, טעמים וריחות משכרים. שפע של הרי תבלינים, תערובות בישול, חליטות תה ופירות יבשים מיוחדים, כלי בישול בהנחה מיוחדת, שולחן ארוך של טעימות, ועוד ועוד.

מסע הדילוגים המשיך ברמת ישי, במסעדת “פרנג’ליקו” היפה, כשעל הבר הגדול, המתינו לנו מגשי סושי יפיפיים, מתאבנים לסדנת הסושי. שיסינו במהירות את הסושי, שלא נודע כי בא אל קירבנו, מתענגים על טעמו המדויק והמיוחד. ומיד לאחר מכן, איזה כיף, סדנת סושי. איתי הסושי שף, למרות גילו הצעיר, הרשים אותנו בהסבריו הקולחים, ובמיומנותו וכמובן בזריזות ההכנה. קיבלנו הסברים על טיב האצות, על בחירת הדגים, על מידת העשיה של האורז, תיבלונו והסוד של הגילגול. לאחר מכן, נקראתי לדגל, או נכון יותר לחרב, לחתוך את הגלילים העמוסים בכל טוב.

מסעדה נוספת שמשתתפת בפסטיבל, הינה “ללה”, בתחנת הדלק בקיבוץ שריד. המקום מעוצב בטוב טעם, הרבה עץ, הרבה לבן, ומרצפות מצוירות, ונראה כי הוקם בהרבה אהבה. הוא מאופיין באוכל איטלקי שהותאם לחיך הישראלי. המנות הראשונות היו: חציל ברוטב שמנת , פרמזן ורוקפור, פאטה כבד משובח ומפתה, פיצה עם פטריות, מרק כרובית מעולה וסלטים, ולחמניות תוצרת בית. מנות עקריות: אנטריקוט עם פירה, פילה דניס מעולה ברוטב לימון, ריביולי בטטה עם עשבי תיבול, כבד ברוטב שום וכרמל, פרגיות ברוטב צ’ילי וחלב קוקוס. למרות שטעמתי כזית מכל מנה, התענגתי על כל ביס. גם הקינוחים לא נפלו מהמנות המצוינות: טראפלס שוקולד, וקרם ברולה שנמס לי בפה. האוכל הוגש עם יין ישראלי איכותי מסדרת רכס של יקבי כרמל. סופסוף נחלש הגשם, וקשת צבעונית שנשקפה מהחלון הוסיפה חגיגיות לרגע המושלם.

עת ירדה החשיכה הגענו לפנינה נוספת באיזור, בישוב “גן נר”בחלקו האחורי של בית כפרי ותמים עם אח בוערת (היה קר במיוחד באותו ערב), שוכן לו יקב נחמני. יקב משפחתי ביתי, שהתחיל בשנת 2002 בצורה מעניינת. דוד נחמני אב המשפחה ספר לנו במבט גאה, על איך יום אחד מצאו בחצרם ענבים שמישהו השאיר בטעות, והמשפחה החליטה להכין מהם יין בבקבוקי פלסטיק. לשמחת בני הבית התוצאה יצאה טובה, ומאז השתכללו הבקבוקים והציוד, היינות זכו בפרסים, והשאר באמת היסטוריה. השיווק של המקום מפה לאוזן, וכל בני המשפחה לוקחים חלק בעשית היין, בעיצוב ובשיווק, והיינות עצמם נקראו על שם הילדים. דוד לקח אותנו לסיור במרתף לראות את החוויות, הברזים, הבקבוקים, המקום נראה כמו מעבדה ביתית יפיפיה של יין, עארק ועוד מיני שיכר.

את הערב סיימנו בקימל בגלבוע, מסעדת השף של שאול בן אדרת, שלא נפלה ואפילו עלתה על אחותה התל אביבית. אמנם הגענו בחשיכה, אך ביום ניתן לראות את הנוף היפיפה והמרחבים הפתוחים סביב, במרכזו ממוקם המבנה היפיפה, שנבנה ועוצב בהשראה צרפתית כפרית. במסגרת הפסטיבל ישנה תמורה מדהימה למנות האנינות והמיוחדות במחירים שווים לכל נפש (כ-119 ₪ לארוחה של 3 מנות). שלל מנות ראשונות נפרסו לפנינו מדהימות במראה ובטעם, בינהן: רביולי גבינת עזים עם בטטה ופטריות, פסטה עם 4 סוגי פטריות יער (פורטובלו, שימאגי, שמפיניון), ריזוטו פטריות, תרד טחון ושמנת, שקדי עגל, פטה כבד עוף עם ריבת גזר מתובלת, טרטר מוסר עם דג מוסר נע, בצל ירוק, בצל אדום וקרם פלפלים מתוקים , סלט כפרי- ירקות עלים, גבינת צאן, בוטנים ורוטב ויניגרט. המנה שהרשימה אותי במיוחד בטעמה העדין ובלוק היתה סטייק טרטר-בשר בקר נע עם חלמון ביצה וצלפים, בצל ירוק, אדום ומלפפון חמוץ. המנות העיקריות האהובות עלי במקום הן מניפת הפילה בקר וכבד אווז ברוטב פלפלים ופירות יער, ומנת השאטו בריון עם קרם כמהין ואגוזים, שהיתה משובחת ביותר. הקינוחים החביבים עלי היו: הפאבלובה- מרנג וקצפת עם רוטב פירות יער, שהוגשו עם חתיכות תותים טריים ופחזניות ממולאות בקרם פאטיסייר על רוטב פירות יער, ללקק את כל היד.

היה זה יום מופלא של עונג קולינארי צרוף של טבע, צבע וטעם משובח. מיותר לציין שמאז אני בצום, ובפעילות גופנית מוגברת, זאת ועוד עד העונג הבא.

את כל הפרטים  אודות האירועים, המסעדות, התפריטים, המבצעים, והפעילויות המתקיימות במסגרת הפסטיבל תוכלו למצוא באתר: http://bit.ly/zJxbbo. מוזמנים להצטרף לעמוד הפייסבוק של הפסטיבל: http://on.fb.me/xms2A8

עוד מהבלוג של דנה בן דוד

תצוגה מקדימה

זוג או פרט?

האם שאלתם את עצמכם פעם למה לחיות בזוגיות? פוליקר שר שחופשי זה לגמרי לבד, אני מניחה שזה משפט שעבר לכולכם בראש יותר מפעם אחת. הרי אנחנו חיים בעידן בו המימוש האישי, הקריירה, והכל כמעט סביב קדושת האינדיבידואל. תרבות השפע...

תצוגה מקדימה

קאווה נגילה! או יש חיים משוגעים גם בעיר עם תחתית.

היה זה אחר צהריים חרפי בהיר, באופק הרחוק ארבו עננים כבדים, כשהזר המסתורי ואני נכנסנו לרכבו השחור בדרך העולה למטרופולין חיפה. ההזמנה המסקרנת שהגיעה במייל כשבוע קודם, גרמה לנו לעזוב את כור מחצבתנו התוססת (תל אביב, בואך רמת...

תצוגה מקדימה

Natural Sea Beauty. קרם לפנים

אני מודה שאני קצת בררנית בהעדפתי למוצרים שיגעו בעור הפנים שלי. אז נכון שהאל חנן אותי בגנים לא רעים, אבל מה לעשות כבר לא בת עשרים. השבוע הוזמנתי להשקה המחודשת של Natural Sea Beauty מותג טיפוח דרמו-קוסמטי לעור הפנים והגוף,...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה