הבלוג של דנה בן דוד

על הא ודנה

דנה בן דוד

עדכונים:

פוסטים: 8

החל ממאי 2011

יום ראשון בערב, נווה צדק. ננה בר. לא רציתי להיות בשום מקום אחר.

את המקום אני מכירה היטב ואוהבת, בר מסעדה מהיפים במחוזותינו. כבר כשאני נכנסת לפואיה עם כלי השחמט, הסוס על השולחן הקלאסי עם הספות המפנקות, המראה עם הפיתוחים על הקיר, האוירה החמה והעוטפת, אני נשאבת חיש קל פנימה. מאחורי כל מנורה, כל תמונה, יש מחשבה, יש סיפור, יש הסטוריה קטנה. אחרי סיבוב קצר בפטיו ועיון מעמיק בכל מיני פינות קסומות, התישבתי על שולחן מרגישה כאילו אני חלק מסיפור פנטזיה הרבה יותר גדול ומלא הומור. תוסיפו למקום את האוירה הציורית והנעימה של שכונת נווה צדק הקסומה, את המנות המופלאות ויש לכם את ה’ננה בר’.

לפעמים אני אוהבת להגיע ולשבת על הבר עם חבר קרוב, כוס יין טוב, מנה או שתיים, ולזרום לתוך שיחה טובה לבילוי קליל של ערב. לפעמים לחגוג איזה אירוע משמח ב”אכול ושתו כדבעי” בחדר הפרטי, או ארוחה רומנטית עם אהוב. כן, מסתבר שבקרתי במקום לא מעט ב-13 שנות קיומו. למי שבמקרה לא מכיר, המקום בבעלות המסעדן גולן דור, הוא בית יין ומשקאות, המעוצב בהשראת אחוזת יין צרפתית. קירות הזכוכית שלו, הצופים לרחוב, נותנים לעוברים ולשבים הזדמנות להביט פנימה וליושבים בפנים תחושה של חלל אינסופי קסום לצד בר מרשים עם אווירה ייחודית.

לכן כשהוזמנתי לטעום את תפריט קיץ החדש שהרכיב השף חדש-ישן, איגור וינברג שהוביל את המטבח של ננה-בר בשנותיו הראשונות, בלוטות הטעם שלי החלו לחייך. איגור הרכיב תפריט שמשלב מנות מנצחות מהעבר, כמו צי’קן ננה (חזה עוף במילוי טחינה אדומה, בציפוי קראנצ’י לצד פירה כתום), לצד מנות חדשות ומלהיבות, המשלבות חומר גלם טרי ומקומי וטכניקות קלאסיות מהמטבח הצרפתי והאיטלקי, למשל, פילה לוקוס לצד ניוקי רומנו וביסק דגי ים. בנוסף, תפריט היינות הישראלי רחב הידיים, מציג מגוון אדיר של טעמים ואופציות המשקפים את תרבות היין האדירה שצמחה בישראל בשנים האחרונות. בשעות הערב שולחנות המסעדה עוטים מפות לבנות וכוסות יין, החלל כולו מואר בכתום וזהוב, מה שהופך אותו למרגש ורומנטי עוד יותר.

התישבנו לשולחן האליפטי חבורת בלוגרים אנינה וצוהלת, וכטוב ליבי בגוורצטרמינר הכייפי של יקב טוליפ, התפניתי לעיין בתפריט. המנות הראשונות היו מצוינות אחת אחת, שפע של טעמים עם עדינות ומרקמים, מריזוטו מרנין ומשובח עם תערובת פטריות שיטאקי, פורטובלו ושמפניון, פרמז’אנו ובצלי שאלוט, לעונג של ניוקי רומנה, טרין כבד עוף ואווז, סביצ’ה סלמון משובח, כבד אווז עם תפוחי עץ בקרמל וקלבדוס שהיה שירה צרופה, ואפילו הסלט הירוק הפשוט שהרגיש פשוט טוב! לא ידענו איפה לסיים ומתי להתחיל. המנות אופיינו בקלילות ועדינות מיוחדת, בשילובי טעמים, והתגלצ’ו לחיך, משאירות טעם של עוד, ועוד, ועוד.

למנה עיקרית חלקנו אחי ואני את האנטריקוט, וצלעות עגל ברוטב צ’יפוטלה. האנטריקוט היה מעדן, ועשוי בדיוק כמו שאנטריקוט טוב צריך להיות, הצלעות היו מעט מתקתקות לטעמי, אבל ללא ספק משובחות לחובבי הז’אנר, ולראיה אנחות ההתמוגגות שנשמעו מצידו השני של מאותה מנה בדיוק.

הטוליפ הלבן הוחלף באדום עם בוא המנות העיקריות, וליווה בצורה מושלמת את הטעמים והאוירה.

וגולת הכותרת היתה הקינוח “מילפיי ברולה”, שהיה תענוג צרוף מלפני ומלפנים. מתוק, פריך, נמס בפה.

ולכל מי שבקוראו שורות אלה לא יכול להתאפק, אז הנה עוד מהתפריט:

ראשונות: סביצ’ה דג ים- מונח על קרפצ’יו סלק ומעוטר בפירות העונה, בצל סגול, כוסברה, נענע, ועגבניות בעיטור מקל גריסיני(49 ₪); טרין כבד עוף וברווז-עם ג’לי גרנד מרינייה, צנים בריוש פילה תפוז(55 ₪);  קרפצ’יו לוקוס- בויניגרט יוזו, מלח ים אטלנטי, כוסברה, נענע, בצלצלי שאלוט, צנונית ופרי העונה(55 ₪)

עיקריות: המבורגר סכין מזלג- מלווה בתפו”א, פטריות ובצל מקורמל מתוק. (72 ₪);פילה סלמון אספרגוס- על ריזוטו אספרגוס וחמאת טימין (91 ₪);  ספריבס עגל- ברוטב ציר בקר פלפל צ’יפוטלה וסילאן בליווי פירה כתום (125 ₪)

לצד התפריט העיקרי, ננה בר מציע עסקיות חדשות בשעות הצהריים: עסקיות על שיפוד – שיפודי אנטריקוט (65 ש”ח), פילה בקר (75 ₪), דג בורי פרפר (75 ₪), פרגית (54 ₪) או המבורגר סלמון (55 ₪). השיפודים מוגשים עם תוספת לבחירה: אורז, תפו”א אדמה אפוי או פירה ומנה ראשונה מוקפדת, סלט אייסברג וגבינת רוקפור, ברוסקטת חצילים, סלט ביצים וממרח זוקיני ועוד….

בשעות הבוקר ניתן ליהנות מארוחת הבוקר הכי מושקעת בתל אביב: ארוחת בוקר תל אביבית ליחיד (44 ₪), זוגית (84 ₪), ארוחת אגס בנדיקט חזה אווז ותרד- שתי ביצים עלומות על בריוש, חזה אווז מעושן צלוי, תרד מאודה ורוטב הולנדייז (42 ₪), שקשוקה מוגשת במחבת לוהט המוגשת עם טחינה ירוקה (44 ₪), פריטטה גבינת עיזים- חביתה אפויה עם בצל מטוגן, גבינת עיזים ועגבניות לחות (51 ₪). ארוחות הבוקר השונות מוגשות לצד סלט ירקות שוק, בליווי לחם הבית מטבלים, חמאה, ריבת הבית, מיץ טבעי ושתייה חמה.

בסופו של הערב, התגלגלנו החוצה, שבעים ומלאי סיפוק בצורה מדויקת. האוכל היה נפלא, השירות אדיב, היין עשה את שלו, החברה המשובחת, היה קשה לעזוב את המקום. מחשבה עברה במוחי הקודח, להקים לי איזה אוהל בפטיו הקסום. תפריט הקיץ של המקום מנצח, בשילוב של יין מתאים, והמבחר באמת עשיר, הייתי מסכמת את החוויה במשפט אחד: חלום ליל קיץ.

ננה בר, אחד העם 1, נווה צדק  ת”א. א-שבת 9:30 ועד לקוח אחרון. עיסקיות א’-ה’ 12:00-17:00.

עוד מהבלוג של דנה בן דוד

תצוגה מקדימה

זוג או פרט?

האם שאלתם את עצמכם פעם למה לחיות בזוגיות? פוליקר שר שחופשי זה לגמרי לבד, אני מניחה שזה משפט שעבר לכולכם בראש יותר מפעם אחת. הרי אנחנו חיים בעידן בו המימוש האישי, הקריירה, והכל כמעט סביב קדושת האינדיבידואל. תרבות השפע...

תצוגה מקדימה

קאווה נגילה! או יש חיים משוגעים גם בעיר עם תחתית.

היה זה אחר צהריים חרפי בהיר, באופק הרחוק ארבו עננים כבדים, כשהזר המסתורי ואני נכנסנו לרכבו השחור בדרך העולה למטרופולין חיפה. ההזמנה המסקרנת שהגיעה במייל כשבוע קודם, גרמה לנו לעזוב את כור מחצבתנו התוססת (תל אביב, בואך רמת...

תצוגה מקדימה

Natural Sea Beauty. קרם לפנים

אני מודה שאני קצת בררנית בהעדפתי למוצרים שיגעו בעור הפנים שלי. אז נכון שהאל חנן אותי בגנים לא רעים, אבל מה לעשות כבר לא בת עשרים. השבוע הוזמנתי להשקה המחודשת של Natural Sea Beauty מותג טיפוח דרמו-קוסמטי לעור הפנים והגוף,...

תגובות

טופ 20 - בלוגים

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה