הבלוג של מקורבת לצלחת

advoo

אדוה, בת 32, עובדת מדינה, גרה בתל אביב אבל גלילית במקור. ג'ינג'ית בהכחשה (אוהבת יותר את ההגדרה של אבא- שיער בצבע זהב), רבע לבנונית אבל מתגאה בזה כאילו פיירוז ואני שחקנו קלאס ביחד. מתמלאת באושר מצלחות מלאות ומתענגת לראות... +עוד

אדוה, בת 32, עובדת מדינה, גרה בתל אביב אבל גלילית במקור. ג'ינג'ית בהכחשה (אוהבת יותר את ההגדרה של אבא- שיער בצבע זהב), רבע לבנונית אבל מתגאה בזה כאילו פיירוז ואני שחקנו קלאס ביחד. מתמלאת באושר מצלחות מלאות ומתענגת לראות אותן ריקות כמה דקות אחרי.

עדכונים:

פוסטים: 11

החל מינואר 2017

לרוב יש לי זכרון גרוע ,אבל אהבה חדשה גורמת לי להזכר, מי אמר שתפוחי אדמה לוקחים הרבה זמן הכנה? סלט תפוחי אדמה מחמישה מרכיבים בדיוק. רוצו להכין!

26/09/2017

לפני כשבועיים נקראתי לדגל, אמרו לי בואי, יש פה משהו חדש, חשוב לציין שהייתי אחרי לילה מאוד קשה ובוקר שבהם לא הרגשתי טוב וכמעט ולא ישנתי חיפשתי קצת תחושה של בית, מאז שאני גרה לבד לפעמים זו תחושה שחסרה. אני אמנם מנסה לגרום לקובייה שלי לתפקד כמו בית אבל זה אף פעם לא יוצא כמו של אמא. בקיצור, העלו אותי לקומה 14, ואמרו לי צפי להתאהב. אכן התאהבתי, שתי אהבות חדשות מאותו הערב, הילית סביר-צידון, שהעבירה לנו סדנת בישול בריא ותפוחי אדמה מוכנים של ״טעם הטבע״ של שטראוס. איזה בית שזה נתן, שילוב מושלם.

הבלוג הזה מזמן הפך להיות מחברת הוידויים שלי, אז עוד אחד. יש לי זיכרון גרוע ממש. יש הרבה יותר דברים שאני לא זוכרת מאשר דברים שאני כן.  אבל הדברים שאני זוכרת.. את חלק מהדברים שאני זוכרת עדיף שאשכח, אבל את אלה שאני זוכרת, אני מוקירה, ואת אלה שאני רוצה לזכור אעשה הכל על מנת להשאירם זכרונות חיים.

אני עדיין זוכרת את השלג של שנות התשעים, הפעם הראשונה שהיינו צריכים לשים שקיות בנעליים כדי ללכת לבית הספר (יש מצב שהייתי היחידה שהלכה, אבל זה לשיחה אחרת, תודה באמת אמא). אני עדיין זוכרת את הרגע שסבא לקח אותי לקנות חטיף וכשחזרנו הודיעו לי שיש לי אחות קטנה. עדיין זוכרת את תחושת הריחוף כשהצלחתי לאזן את עצמי לראשונה בצלילה. עדיין זוכרת את הפעם הראשונה שאכלתי את הפולנטה של המחניודה. עדיין זוכרת את הטעם של המקרון קרמלוח שאכלתי בפריז, את הטעם של הדג מסרמל של דינה חברה של סבתא (למרות שלא נגעתי בדגים כבר 17 שנים.

IMG_3863 (1)

את סבתא שלי חנה, אמא של אבא, אני לא ממש זוכרת, בעיקר מכירה אותה ממעט הסיפורים ששמעתי בבית, למרות שאבא חפרן גדול על שטויות, דברן גדול הוא לא. אבל בגלל שיש לי אופי גרגרני מאז ומעולם יש לי זיכרון אחד מאוד ברור ממנה, אני לא בטוחה מתי בדיוק טעמתי אותו לראשונה אבל אני יודעת שעבורי הוא תמיד יהיה הסלט שלה, גם כשאמא תכין אותו במהלך השנים מפעם לפעם הוא יהיה הסלט של סבתא. סלט תפוחי אדמה פשוט ומעולה. מתכון ממש עוד רגע.

תפוחי אדמה תמיד היוו עבורי מעדן, בכל צורה בכל סוג, אבל מאז שהתחלתי לבשל ולארח המעטתי בשימוש בהם, כי יש לי נטייה לעשות הכל ברגע האחרון וכמעט אף פעם לא הספקתי להכין אותם בזמן. יש לי גם את הנטייה למצוא את הפתרונות הקלים והטובים ביותר לאירוח שיראה כאילו טרחתי מ4 בבוקר במטבח והעמדתי שורות שורות של סירים. אז מישהו נענה למשאלות הלב שלי והביא למדפי הסופר תפוחי אדמה קטנים ומושלמים, שמוכנים לאכילה, וזוכרים את אותם הטעמים של הבית, אז כזה! אני בטוחה שיש לי כוכב חדש בארוחות הערב שלנו. (אני גם דיי בטוחה שסבתא חנה לא תכעס שמישהו אחר הכין את התפוחי האדמה, הרי את הזכרון אני אשמר בזכותו.)

FullSizeRender (2)

סלט תפוחי האדמה של סבתא חנה:
חבילה של תפוחי אדמה מבושלים וקלופים מסדרת סו-שף ״טעם הטבע״
2 ביצים קשות
גבעול בצל ירוק קצוץ / חצי בצל יבש או סגול קצוץ לקוביות קטנות
כף שמן
מלח

לחתוך את תפוחי האדמה והביצים לקוביות, לערבב יחד עם הבצל. לתבל עם כף שמן ומלח לפי הטעם. להגיש בטמפרטורת החדר.

IMG_3903 (1)

עוד מהבלוג של מקורבת לצלחת

תצוגה מקדימה

מינוס ומינוס הופכים לפלוס

תרשו לי להתחיל בוידוי, אני במינוס. אני במינוס כי אני לא יכולה לעצור את עצמי לקנות כל מוצר חדש שיוצא (בלי פרסומות אבל העד חצות מתוק- מלוח היא יצירת אומנות ומי לעזאזל צריך מגלגל עלי גפן). אני במינוס כי לא היה טעם של מגנום שלא...

תגובות

פורסם לפני 3 years
תצוגה מקדימה

הפחמימות הן סוג של נחמה

אני אוהבת דברים צבעוניים, עד לפני כמה שנים היו לי אולי שתי חולצות ואפס שמלות שחורות בארון (אל תתפסו אותי במילה, יש לי הרבה בגדים וקשה לי לספור במדויק אבל בשביל להבהיר נקודה). המכנס השחור נשמר לביקור רשמי של ראש ממשלת...

תגובות

פורסם לפני 3 years
תצוגה מקדימה

תרגיל באיפוק

יש לי וידוי, אני גם מוכנה למה שזה יביא אחריו, כן, אני לא אוהבת אוכל מטוגן (ביננו, אני לא יודעת לטגן ולא ממש מתאמצת ללמוד, כולם צפו בכשלון שלי בשיעור האחרון).  מה שיותר נכון התרגלתי לא לאכול אוכל מטוגן. כבר הרבה שנים שמטוגן לא...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה