הבלוג של מקורבת לצלחת

advoo

אדוה, בת 32, עובדת מדינה, גרה בתל אביב אבל גלילית במקור. ג'ינג'ית בהכחשה (אוהבת יותר את ההגדרה של אבא- שיער בצבע זהב), רבע לבנונית אבל מתגאה בזה כאילו פיירוז ואני שחקנו קלאס ביחד. מתמלאת באושר מצלחות מלאות ומתענגת לראות... +עוד

אדוה, בת 32, עובדת מדינה, גרה בתל אביב אבל גלילית במקור. ג'ינג'ית בהכחשה (אוהבת יותר את ההגדרה של אבא- שיער בצבע זהב), רבע לבנונית אבל מתגאה בזה כאילו פיירוז ואני שחקנו קלאס ביחד. מתמלאת באושר מצלחות מלאות ומתענגת לראות אותן ריקות כמה דקות אחרי.

עדכונים:

פוסטים: 11

החל מינואר 2017

יש לי חלום.. ומתכון לשקשוקה ירוקה בהשראת האחת והיחידה..

02/04/2017

אז יש לי חלום, כבר דיי הרבה זמן, הוא לא מאוד מסובך אבל הוא גם לא מאוד פשוט. נכון, יש לי הרבה חלומות ופנטזיות קטנות (כמו שלמישהו מהחברים תוולד בת ויקראו לה אדוה, יש לי חלום ללחוץ לפייר הרמה את היד ושנאפה מקרונים ביחד, יש לי חלום לבית עם גינת ירק ועוד ועוד) אבל החלום הזה שאנחנו הולכת לספר לכם עליו עכשיו הוא אחר (טוב נו, גם הוא קשור לאוכל).. יש לי חלום לעשות את מדד השקשוקה העולמי. כן כן, לטעום את כל השקשוקות בעולם ולדרג אותן.

אם אתם שואלים את עצמכם מה כבר יכול להיות שונה בין שקשוקות סימן שאין לכם הערכה למאכל שהיתה לי פוביה מלהכין אותו שנים, אם אתם מבינים על מה אני מדברת תרימו טלפון, זו בטוח תהיה שיחה קולחת.

היתרון הגדול של שקשוקה, מלבד זה שהיא טעימה בטירוף הוא היכולת לאלתר בה אינסוף, החסרון הגדול שלה, שלא קשה להרוס אותה (כן, ביצים שלא נוזלות לתוך הלחם הורסות שקשוקה בעייני).

המשימה האחרונה בקורס פשוט לבשל היתה לשדרג מתכון שלמדנו בקורס, אך המשימה היתה כ״כ קשה כיוון שהמתכונים של המנטורית הגאונה שלי, דנית סלומון, היו כל כך מוצלחים אחד אחד שמשכתי את המחשבות על כך עד ממש לדד ליין ובסוף אמרתי שאעמיד את עצמי לדירוג ואבדוק איפה אני במדד השקשוקות העולמי שלי.

את ההשראה לשקשוקה הזו קיבלתי ממתכון השקשוקה היוונית של דנית ומביקור במסעדת ״משייה״ ששם השקשוקה הלבנה עומדת כבר למעלה משנה בראש מצעד השקשוקות שלי.

IMG_1677

מצרכים ל 2-3מנות:

חצי בצל קצוץ

2 שיני שום או 2 קוביות שום דורות

2 קישואים בינונים חתוך לקוביות

פלפל ירוק חתוך לקוביות

4 או יותר עלי מנגולד קצוצים (עלים וגבעול בנפרד)

רבע חבילת קייל או תרד

כ-50 גרם גבינה בולגרית

200 מ״ל יוגורט (למרקם יותר כבד ניתן לשים שמנת)

3 ביצים

3 קוביות עשבי תיבול דורות לפי הטעם (אני השתמשתי בבזיליקום)

מלח ופלפל

במחבת מחחמים כף שמן ומוסיפים את הבצל עד שמתרכך, מוסיפים את השום ומטגנים קלות. מוסיפים את החלק הלבן של המנגולד תוך כדי ערבוב ולאחר 2 דקות מוסיפים קישואים ופלפל, מטגנים עד שהירקות מתרככים מעט (אם מרגישים שמתחיל להחרך הוסיפו כרבע כוס מים מהברז).

אחרי שהירקות מתרככים (כשמונה דקות) מוסיפים את העלים תוך כדי ערבוב עד שהם נובלים, מוסיפים בזהירות את היוגורט וממשיכים לערבב, מתבלים בעשבי התיבול , מלח ופלפל ומבשלים כ-5 דקות. מפזרים את הבולגרית ומערבבים.

יוצרים גומות קטנות ובכל אחת שופכים ביצה, מבשלים עד שהחלבון מתקשה והחלמון מתייצב מבחוץ אך לא מתקשה לגמרי (כשבע דקות).

 

IMG_1684 (1)

עוד מהבלוג של מקורבת לצלחת

תצוגה מקדימה

מינוס ומינוס הופכים לפלוס

תרשו לי להתחיל בוידוי, אני במינוס. אני במינוס כי אני לא יכולה לעצור את עצמי לקנות כל מוצר חדש שיוצא (בלי פרסומות אבל העד חצות מתוק- מלוח היא יצירת אומנות ומי לעזאזל צריך מגלגל עלי גפן). אני במינוס כי לא היה טעם של מגנום שלא...

תגובות

פורסם לפני 3 years
תצוגה מקדימה

הפחמימות הן סוג של נחמה

אני אוהבת דברים צבעוניים, עד לפני כמה שנים היו לי אולי שתי חולצות ואפס שמלות שחורות בארון (אל תתפסו אותי במילה, יש לי הרבה בגדים וקשה לי לספור במדויק אבל בשביל להבהיר נקודה). המכנס השחור נשמר לביקור רשמי של ראש ממשלת...

תגובות

פורסם לפני 3 years
תצוגה מקדימה

תרגיל באיפוק

יש לי וידוי, אני גם מוכנה למה שזה יביא אחריו, כן, אני לא אוהבת אוכל מטוגן (ביננו, אני לא יודעת לטגן ולא ממש מתאמצת ללמוד, כולם צפו בכשלון שלי בשיעור האחרון).  מה שיותר נכון התרגלתי לא לאכול אוכל מטוגן. כבר הרבה שנים שמטוגן לא...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה