הבלוג של מקורבת לצלחת

advoo

אדוה, בת 32, עובדת מדינה, גרה בתל אביב אבל גלילית במקור. ג'ינג'ית בהכחשה (אוהבת יותר את ההגדרה של אבא- שיער בצבע זהב), רבע לבנונית אבל מתגאה בזה כאילו פיירוז ואני שחקנו קלאס ביחד. מתמלאת באושר מצלחות מלאות ומתענגת לראות... +עוד

אדוה, בת 32, עובדת מדינה, גרה בתל אביב אבל גלילית במקור. ג'ינג'ית בהכחשה (אוהבת יותר את ההגדרה של אבא- שיער בצבע זהב), רבע לבנונית אבל מתגאה בזה כאילו פיירוז ואני שחקנו קלאס ביחד. מתמלאת באושר מצלחות מלאות ומתענגת לראות אותן ריקות כמה דקות אחרי.

עדכונים:

פוסטים: 11

החל מינואר 2017

יש סנטה יהודי! וגם מתכון למוסקה כשרה לפסח

26/03/2017

אצלנו במשפחה יש מנהג מגניב ממש, אליהו מגיע לבקר. מה זאת אומרת? יש מתנות!! יש לנו סנטה!

כל שנה כאשר מגיעים לחלק שפותחים את הדלת לאליהו, אצלנו מחוץ לדלת יש ערימת מתנות. כשהיינו קטנים, הוא היה מגיע מהחלון, מהמרפסת ומכל מיני מקומות יצירתיים שדודה חיה (דודה של אמא) היתה ממציאה ואנחנו היינו מתפנקים לנו בתוך ערימות של מתנות. פעם אפילו דודה שלי הלבישה את בן דוד שלי בבגדי אליהו והמסכן עמד בדלת עם זקן וטען שהוא אליהו, תכלס, אולי אפילו קצת האמנתי לו.

על זה גדלתי ועד אולי הצבא (בקבע אפילו) לא ידעתי שרק אצלנו במשפחה עושים את זה(בשיא הרצינות). בשיחה עם מישהו סיפרתי שקיבלתי מאליהו השנה מתנה כך וכך ונתקלתי במבט של מה אמרת כרגע? קיבלת מאליהו? מה זאת אומרת? אז גיליתי שיש לי משפחה מאוד מיוחדת. הרמתי טלפון לאמא ונתקלתי בצחוק מתגלגל שאכן דודה חיה המציאה את זה ושלא אצפה שעוד מישהו יכיר את זה. מאז אני רק עסוקה בלהפיץ את המנהג הנהדר הזה (האמת, שאין לי מושג אם מישהו אימץ את זה אבל הפסד שלהם).

תכלס, כשחושבים על מה פסח מביא איתו הוא הרבה פחות נורא, והיום יש תחליפים כבר להכל והחג לא מסתכם בתפוחי אדמה וביצים בלבד. להלן מתכון למוסקה כשרה לפסח ואפילו לא מאוד משמינה(יחסית).

מה צריך?

3 חצילים, חתוכים לפרוסות בעובי של כחצי ס״מ

למילוי:

2 כפות שמן זית

בצל בינוני חתוך לקוביות או 2 קוביות בצל מטוגן דורות

3 שיני שום דורות

כ-500 גרם בשר טחון

קופסת שימורים של עגבניות מרוסקות

כף רסק עגבניות

כפית סוכר

תבלינים לפי הטעם (טימין, אורגנו, קוביות עשבי תיבול של דורות, אני השתמשתי בטימין טרי ופטרוזיליה של דורות)

לרביכה:

3 כפות שמן (זית הולך מעולה)

3 כפות קורנפלור/ קמח תפוחי אדמה

2 ביצים

כוס ורבע מים

1/2 כפית אגוז מוסקט טחון

מלח

 

מחממים את התנור לחום בינוני גבוה (200 מעלות), מפזרים מעט מלח על פרוסות החצילים ומרססים בספריי שמן, מכניסים לתנור לכ-20 דקות עד שהחציל מעט מתרכך, הופכים לצד השני לעוד כ-10 דקות ומוציאים.

בינתיים במחבת מחממים שמן זית ומטגנים את הבצל עד שהוא מתחיל להזהיב, מוסיפים את השום לעוד כדקה. מוסיפים את העגבניות המרוסקות,הרסק והסוכר, מערבבים עד שרותח. מוסיפים את הבשר הטחון עד שמחליף את צבעו (בעירבוב מתמיד), מרתיחים ומתבלים בעשבי תיבול, מלח ופלפל. מנמיכים את האש, מבשלים ומערבבים מדי פעם כחצי שעה.

מכינים את הרביכה. שמים בסיר קטן (קלחת) 3 כפות שמן ו3 כפות קורנפלור ובעזרת מטרפה מערבבים היטב ומביאים לרתיחה על אש בינונית תוך כדי בחישה. בקערה אחרת טורפים את הביצים ועושים ״השוואת טמפרטורות״ שזה להוסיף מעט מבלילת השמן והקורנפלור לביצים ולערבב היטב (שלא תיווצר חביתה), מחזירים את הכל לקלחת ומוסיפים מים. מערבבים עד שכל התערבות אחידה וסמיכה, מתבלים באגוז מוסקט ומלח.

מרכיבים:

בתבנית מסדרים 1/3 מפרוסות החצילים, מעליהן 1/2 מכמות הרוטב, שוב 1/3 מהחצילים (לא צריך כמו בלזניה לכל הרוחב), יתרת הרוטב, יתרת החצילים ומעל הכל מורחים את הרביכה.

מכניסים לתנור לכ-45 דקות עד שהרביכה מתייצבת ומשמחימה מעט.

מגישים וטורפים. ובפעם הבאה שאתם מגיעים לאליהו בהגדה, תנו מתנה למישהו או תשלחו אליי.

חג שמח!!

FullSizeRender (7)FullSizeRender (6)

עוד מהבלוג של מקורבת לצלחת

תצוגה מקדימה

מינוס ומינוס הופכים לפלוס

תרשו לי להתחיל בוידוי, אני במינוס. אני במינוס כי אני לא יכולה לעצור את עצמי לקנות כל מוצר חדש שיוצא (בלי פרסומות אבל העד חצות מתוק- מלוח היא יצירת אומנות ומי לעזאזל צריך מגלגל עלי גפן). אני במינוס כי לא היה טעם של מגנום שלא...

תגובות

פורסם לפני 3 years
תצוגה מקדימה

הפחמימות הן סוג של נחמה

אני אוהבת דברים צבעוניים, עד לפני כמה שנים היו לי אולי שתי חולצות ואפס שמלות שחורות בארון (אל תתפסו אותי במילה, יש לי הרבה בגדים וקשה לי לספור במדויק אבל בשביל להבהיר נקודה). המכנס השחור נשמר לביקור רשמי של ראש ממשלת...

תגובות

פורסם לפני 3 years
תצוגה מקדימה

תרגיל באיפוק

יש לי וידוי, אני גם מוכנה למה שזה יביא אחריו, כן, אני לא אוהבת אוכל מטוגן (ביננו, אני לא יודעת לטגן ולא ממש מתאמצת ללמוד, כולם צפו בכשלון שלי בשיעור האחרון).  מה שיותר נכון התרגלתי לא לאכול אוכל מטוגן. כבר הרבה שנים שמטוגן לא...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה